Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
   
  BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
   
  KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
   
  AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
 
   
  Antalya AdliyePersoneli İçin 40 Adet Daha Yeni Lojman  
 
 
ANTALYA HAFİF RAYLI SİSTEME EVET DEDİ
ANTALYA HAFİF RAYLI SİSTEME EVET DEDİ
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen referandumda, Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçesini kapsayan 20 mahallenin sakinleri, kent içindeki 11.5 kilometrelik hafif raylı sistemin Meydan'dan EXPO 2016 Antalya'nın kurulacağı Aksu'ya uzatılmasını öngörülen proje için oy kullandı.
 
1 Eylül 2014 Pazartesi - 10:08

Antalya'da, kent içindeki 11.5 kilometrelik hafif raylı sistem hattının Meydan'dan 2016 yılında Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı EXPO 2016 Antalya'nın kurulacağı Aksu'ya uzatılması için 20 mahallede referandum yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel'in, 200 milyon liralık ulaşım projesi hakkında halk kararını belirlemek için gerçekleştirilen referandumda, güzergahta yer alan 20 mahallede 61 bin 365 kişi oturuyor.
 
20 MAHALLEDE OY KULLANILDI
 
Referandum, Muratpaşa İlçesi'ne bağlı Kızıltoprak, Meydankavağı, Mehmetçik, Tarım, Topçular, Yeşilova, Yenigöl, Yeşilköy, Kepez İlçesi'nden Göksu, Altınova Sinan, Aksu İlçesi'nden Cihadiye, Güzelyurt, Soğucaksu, Konak, Hacıaliler, Macun, Barbaros, Çalkaya, Solak, Pınarlı mahallelerinde yapıldı. Referandum için mahalle muhtarlıklarında kurulan sandıklarda saat 09.00'dan itibaren başlayan oy verme işleminde vatandaşlar, kabinde beyaz renkteki 'raylı sistemi istiyorum evet' ile siyah renkteki 'raylı sistemi istemiyorum hayır' yazılı pusulalardan tercihini yaptı.
 
'ADAM YERİNE KONMUŞ HİSSEDİYORUZ'
 
Kızıltoprak Mahallesi'nde oturan İsa Burhan, Başkan Türel'in yapılması düzenlenen hafif raylı sistem projesi hakkında halkın görüşünü almasının hoşuna gittiğini ve bu nedenle oy kullanmak istediğini söyledi. Hafif raylı sistemin yapılmasını ve daha güzel hizmetlerin devamını beklediğini anlatan Burhan, "Bugüne kadar pek görülmemiş bir şeyle karşı karşıyayız. Kendimizi adam yerine konmuş hissediyoruz" diye konuştu. Çocuğuyla birlikte oy kullanmaya gelen Dilek Kılınçkaya da proje hakkında vatandaşlara düşüncelerinin sorulmasına sevindiğini anlattı. Projenin hayata geçmesini talep ettiğini dile getiren Kılınçkaya, "Bizim isteklerimize yer verilmesi çok mutlu etti. Zevkle geldik oyumuzu kullandık" dedi.
 
PROJE HAKKINDA BİLGİ
 
Projeye, referandumda onaylanırsa havalimanı bağlantılı Meydan- Aksu EXPO hattıyla, Antalya'da 11.5 kilometre olan raylı sistem hattına 16 kilometre daha eklenecek. Antalya'nın 2016 yılında ev sahipliğini üstlendiği uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek projeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi birlikte yapacak. Yaklaşık 200 milyon TL'lik projenin 23 Nisan 2016'da kapılarını açacak EXPO öncesi tamamlanması öngörülüyor.
 
TÜREL: HALKIMIZ İSTERSE OLUR
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, kent içinde 11.5 kilometrelik hafif raylı sistem hattının Meydan'dan EXPO 2016 Antalya'nın kurulacağı Aksu İlçesi'ne uzatılmasına ilişkin yapılan referandumda oy kullanılan mahalleleri ziyaret etti. Bunlardan biri olan Kızıltoprak Mahalle Muhtarlığı önünde kurulu referandum çadırında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Türel, sandık görevlilerinden de oy kullanımının durumuyla ilgili bilgi aldı.
 
Sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Türel, Türkiye'de daha önce böyle bir referandumun yapılmadığını söyledi. Dünyadaki bütün çağdaş ve gelişmiş şehirlerde yapılacak büyük projelerin halka sorulup verecekleri karara göre hareket edildiğini aktaran Başkan Türel, "Biz de bugün bunu yapıyoruz. Antalya'nın en önemli projelerinden bir tanesi Meydan son duraktan Havaalanı bağlantısıyla beraber Aksu-EXPO Raylı Sistem Hattı'nı yapalım mı yapmayalım mı diye halkımıza soruyoruz. Yaklaşık 200 milyon lira civarında proje maliyeti var. Tabi ki bu noktada özellikle halkımızın göstermiş olduğu ilgiden memnunuz" dedi.
 
HALK 'EVET' DERSE GEREKENİ YAPARIZ
 
Referanduma beklentilerinin üzerinde katılım gözlediklerini aktaran Başkan Türel, "Halkımızın demokrasiye, katılımcı yönetime olan hassasiyetini de bu vesileyle görmüş oluyoruz. Akşamüstü 17.00'den sonra sandıklar açılacak. Eğer halkımız raylı sisteme 'evet' diyorsa biz halkımızın hizmetkarıyız, gerekeni yapacağız. Bizim bir prensibimiz var; bir projeye başlıyorken bitiş tarihini ilan ederiz, halkımız 'Evet raylı sistemi istiyoruz' dediği takdirde 23 Nisan 2016 tarihinde raylı sistem Antalyalı hemşerilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.
 
HALK YÖNETİME KATILIYOR
 
Bundan sonra Antalya'da yapılacak büyük projeleri mutlaka halka sorarak hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Türel şöyle devam etti:
 
"Halkımız bu büyük projeleri bize 'yap' diyorsa biz çalışırız hizmetkar olarak gereğini yerine getiririz. O projeleri halkımız istemediği takdirde o zaman isteyeceği diğer projelerle ilgili meşguliyetimizi sürdürürüz."
 
TEŞEKKÜR İÇİN GELİYORLAR
 
Basın mensuplarının raylı sistemin ilk etabı inşa edildiğinde halktan gelen tepkileri sorması üzerine Başkan Türel, "Bugün Antalya'da 50 bin kişi mevcut 11 kilometrelik raylı sistem hattımızdan yararlanıyor. Bugün 16 kilometre daha eklemeye çalışıyoruz ve halkımız bunu eğer uygun görürse ekleyeceğiz. Antalyalılar ilk kez böylesine önemli bir raylı sistem projesiyle karşılaştıklarında bunun nasıl bir faydası olacağını ilk olduğu için düşünememiş, anlayamamış olabilir, gayet doğaldır. Ama hizmet vermeye başladıktan sonra raylı sistemin nasıl faydalı, hayırlı bir proje olduğu halkımız tarafından da çok iyi anlaşıldı. Ama onun bir fayda sağlayacağı inşaat aşamasında bilinmiyorken tabi ki bu sıkıntılar yaşanabilirdi. Fakat görüyoruz ki bugün akşamki sonuçlar bunu zannediyorum teyit edecektir. Antalya'da raylı sisteme karşı fevkalade yüksek bir ilgi var. O altyapı çalışmaları karşısında zor duruma düşen halkımız bize teşekkür ziyaretleri yapıyor. Bunun sonuçları da sandıklarda çıkacaktır" diye konuştu.
 
ANTALYA RAYLI SİSTEME 'EVET' DEDİ
 
EXPO Meydan Raylı Sistem Güzergahı üzerinde bulunan 20 mahallede yapılan oy kullanma işlemleri saat 17.00'de son buldu. Muhtar, bir aza ve bir belediye görevlisinden oluşan sandık kurulları oyları sayarak tutanak tuttu. 20 mahallede yapılan sayımlar sonucunda Antalyalılar, raylı sisteme 'evet' dedi.
 
Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçelerine bağlı mahallelerde yapılan oylamaya 8 bin 77 kişi katıldı. Yapılan sayımda 18 oy geçersiz sayıldı. Geçerli oyların 8 bin 631'i raylı sisteme 'evet' derken 128 oy 'hayır' çıktı. 'Raylı Sistem istiyoruz' diyenlerin oranı yüzde 98,34 oldu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oylamaya ilginin beklenenin üzerinde olduğunu söyledi. Bunun için tüm Antalyalılara teşekkür eden Türel, bundan sonra hayata geçirilecek projeleri de halka sormaya devam edeceklerini aktardı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BABA-OĞUL'DAN 30 AĞUSTOS TIRMANIŞI
 
BAŞKAN BUDAK ‘İNTERNET MEDYASI’YLA BİR ARAYA GELDİ
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ANTALYA'DA REFERANDUM ZAMANI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Menderes Türel, 200 milyon ...
​KORKUTELİ'DE ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
Korkuteli'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
​MANAVGAT'TA ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü ...
​SERİK'TE ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
Antalya'nın Serik ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü ...
 
 
​ANTALYA'DAKİ OTELLERDE ZAFER COŞKUSU
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle turistik tesislerde ve yıldızlı otellerde ...
DEMRE'DE ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü Demre'de düzenlenen törenle kutlandı. ...
​GÜNDOĞMUŞ'TA ZAFER BAYRAMI
Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.
HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI
Korkuteli'nde 50 hacı adayı, düzenlenen törenin ardından dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
 
 
​İBRADI'DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
Antalya'nın İbradı İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
​BÜYÜK ZAFER'İN 92'NCİ YILDÖNÜMÜ COŞKUSU
30 AĞUSTOS Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü, Antalya'da düzenlenen tören ...
​DENİZDE EYLEM VAR
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde, su sporları işletmecileri ile Antalyaspor ...
ZAFER BAYRAMI'NA ÖZEL BAYRAK PASTA
SUNİS SU Otel yönetimi, 30 Ağustos Zafer Bayramı hazırlıklarını tamamladı. ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika