Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
 
ANTALYA KÜLTÜR SANAT KAPILARINI AÇIYOR
ANTALYA KÜLTÜR SANAT KAPILARINI AÇIYOR
 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) kente yepyeni bir kültür ve sanat kurumu kazandırıyor. Antalya Kültür Sanat’ın ön açılışı iki ayrı sergiyle 31 Temmuz tarihinde yapılacak. Resmi açılış ise Eylül ayında Picasso ve Ara Güler sergileriyle gerçekleşecek. Antalya Kültür Sanat uluslararası sanatçıların özgün yapıtlarından oluşan dikkat çekici sergilerle hem şehrin merkezini, hem de sanat ortamını canlandıracak.
 
30 Temmuz 2015 Perşembe - 12:46

Antalya Kültür Sanat, 31 Temmuz tarihinde açılışı gerçekleşecek hazırlık sergileriyle kapılarını sanatseverlere açıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurduğu ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı’nın çatısı altında hayata geçirilen Antalya Kültür Sanat, kentin merkezinde, ATSO’nun eski yönetim binasında hizmet verecek. Antalya Kültür Sanat’ın resmi açılışı, Eylül ayında Picasso ve Ara Güler sergileriyle yapılacak.
Antalya Kültür Sanat hem Antalya halkı hem de turistler için önemli bir cazibe merkezi olacak, şehrin kalbine canlılık ve hareket getirecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın danışmanlığıyla ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya Kültür Sanat, ülkemiz ve dünya  sanatının nitelikli örneklerini Antalya ile buluşturacak. Bunun yanısıra bölgenin tarihi ve arkeolojik değerlerine, kültürel birikimine  sahip çıkacak, bu birikimi yeni bakış açılarıyla gözler önüne serecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin kentin en merkezi noktasında bulunan eski hizmet binasını gelir getirecek herhangi bir proje yerine kente artı değer katacak böylesi bir kuruma dönüştürmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtiyor. Çetin, kurumun vizyonunu şöyle açıklıyor:

“Antalya’nın en önemli sorunlarından biri, yabancı turistin kentin merkezine hemen hiç uğramaması. Bu durumda turizm de ticaret de gelişmiyor.

Bu nedenle kentin yeni ve farklı cazibe alanlarına, daha canlı bir sosyal ve kültürel yaşama ihtiyacı var.  Antalya’da 12 ay boyunca hoş vakit geçirilmesine yönelik yeni kültürel mekânların yaratılması, kültür ve sanat etkinliklerinin sayısının ve çeşidinin artırılması kültür turizminin gelişimi açısından önem taşıyor.
 
ATSO zaten Antalya’ya ilk armağanını da 1999 yılında kurduğu Güzel Sanatlar Lisesi ile vermişti. Antalya Kültür Sanat bu geleneğin bir devamı anlamını da taşıyor. ATSO olarak geçmişten bu yana yeniliklerin öncüsü olduk ve Antalya’nın çağdaş bir kültür-sanat kenti olarak gelişmesine aynı çizgide katkı sağlıyoruz.
 
Antalya Kültür Sanat, aynı zamanda eğitim hizmeti de sağlayacak.  Çünkü Antalya Kültür Sanat’ı 14 yaş altındaki tüm çocuklar ücretsiz gezecek, daha üst yaştaki öğrencilere indirimli olacak. Bu çatı altında düzenlenecek atölyeler, etkinlikler ve oluşturulacak burs programları aracılığıyla gelecek nesillerin ufkunu geliştirmeyi, onlara kültürel bir vizyon sunmayı çok önemsiyoruz.
 
Kültür ve sanat, hem kalite algımıza hem de günlük yaşam standartlarımıza olumlu yansımalar getirecek, kültürel derinliğimizi artıracak, yaşam kalitemizi daha da yükseltecek. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

Sanayi ve ticaretten kültür ve sanata

Antalya Kültür Sanat’ın binası 1971-2008 tarihleri arasında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na yönetim binası olarak hizmet verdi. Otuz bini aşkın üyeye sahip olan ATSO’nun 2008’de çok daha büyük ve modern yeni binasına taşınmasının hemen ardından ATSO Yönetim Kurulu, Kalekapısı’nda, kentin tam merkezinde yer alan binayı bir kültür sanat platformuna dönüştürme kararı aldı. 2013’te eski binanın yıkımı gerçekleşti ve 2014 yılının ilk aylarında yeni binanın temeli atıldı.

Mimari projesi Dr.Mimar Sinan Genim tarafından hazırlanan Antalya Kültür Sanat, yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Binanın 3 katı sergi salonlarına ayrılırken, bir katta da eğitim salonları yer alıyor. Binanın112 kişilik oditoryumu ise çeşitli sanatsal etkinliklere  kucak açmaya hazırlanıyor. Kurumun bünyesinde; kitap, katalog ve sanatsal objelerden oluşan küçük bir hediyelik eşya bölümü ile sanatseverlerin vakit geçirebilecekleri bir kafe de yer alacak.

Antalya Kültür Sanat resmi açılış öncesinde, 31 Temmuz 2015 itibarıyla iki hazırlık sergisi açıyor. Yıldızların fotoğrafçısı Cecil Beaton’ın Sotheby’s arşivinden derlenen “Portreler” ve18. yüzyılın ünlü ressamlarından Luigi Mayer’in “Gravürler” sergileri 6 Eylül tarihine kadar, Antalya Kültür Sanat’ın açılışı onuruna, ücretsiz olarak gezilebilecek.
 
Mimarisiyle de renk katacak

Antalya Kültür Sanat, özellikle renkli dış cephesiyle kentin özgün simgelerinden biri olmaya aday. Binanın projesine imza atan Sinan Genim “tasarım aşamasında orijinal bir dış cepheyle kente farklı renkler katmak istedik. Antalya’nın cazibe merkezi olmasını hedeflediğimiz Antalya Kültür Sanat’ın kente değer katacağına inanıyorum” diyor.

Gözkamaştırıcı sergiler

Yıl boyunca sergi salonlarında ulusal ve uluslararası sanatçıların sergilerini ağırlayacak olan Antalya Kültür Sanat, Ağustos ayı boyunca iki önemli sergiye ev sahipliği yapacak.
Yıldızların fotoğrafçısı olarak da bilinen Cecil Beaton’ın Sotheby’s arşivinden derlenen “Portreler” başlıklı sergi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi işbirliği ile düzenleniyor. Sergi, Beaton’ın 1920’lerden 70’lere kadar fotoğrafladığı Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Coco Chanel, Salvador Dali, Gary Cooper, Winston Churchill, Jean Paul Sartre, Colette, Audrey Hepburn, Alberto Giacometti ve Rudolf Nureyev gibi ünlü isimlerin portrelerinden oluşuyor.

Antalya Kültür Sanat’ın diğer ön açılış sergisi ise 18. yüzyıl ressamlarından Luigi Mayer’in Antalya ve Akdeniz havzasındaki mimari kalıntılar ile gündelik hayatı betimleyen gravürlerinden oluşuyor. Sanatçının, 1776 – 1792 yılları arasında İstanbul’da görev yapan İngiltere Büyükelçisi Sir Robert Ainslie ile birlikte katıldığı Anadolu’daki arkeoloji gezilerinde resmettiği gravürler, Antalya’nın ve bölgenin tarihinden kesitleri gözler önüne seriyor.

Antalya Kültür Sanat, Eylül’den itibaren Picasso’nun orijinal eserlerinden oluşan büyük bir sergiye evsahipliği yapacak. Eşzamanlı olarak, büyük usta Ara Güler'in arşivinden  seçilen Antalya ve çevresinin fotoğrafları da sergilenecek.

Çocuklar için ücretsiz

Tüm yıl boyunca kapılarını ziyaretçilere açık tutacak Antalya Kültür Sanat yalnızca pazartesi günleri kapalı olacak ve diğer günler 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek; Perşembe günleri ise saat 21:00’e kadar açık kalacak.

Antalya Kültür Sanat’ta 14 yaşa kadar tüm çocuklar sergileri ücretsiz gezebilecekler. Aynı şekilde engelliler ve refakatçileri ile 65 yaş üstü ziyaretçiler de sergilerden ücretsiz yararlanabilecekler. 14 yaş üstü öğrenciler ve tüm eğitmenler ise indirim ayrıcalığına sahip olacaklar.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
AOSB’NİN ATIK ÇAMURU YAKITA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
 
VALİ TÜRKER EXPO 2016 ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KAŞ'TA AMY WİNEHOUSE SERGİSİ
İngiliz şarkıcı Amy Winehouse, ölümünün 4'üncü yıl dönümünde Antalya'nın ...
MANAVGAT MOTOSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI
6. Manavgat Uluslararası Motosiklet Festivali, denizle ırmağın birleştiği, ...
TÜTÜNCÜ SİNEMA KEYFİNİ TEST ETTİ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepezpark Varsak Kompleksi’nin içine ...
MANAVGAT’TA FESTİVAL TAKVİMİ AÇIKLANDI
Son yıllarda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in büyük yatırımlarıyla ...
 
 
KEPEZ’İN SON KONUĞU ISPARTALILAR OLDU
Kepez Belediyesi Ramazan Etkinlikleri bünyesinde kurulan Ramazan sahnesinin ...
EL İZİ PAZARI KENT MEYDANINDA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Kent meydanında kurulan ve evkadınlarının el emegi, göznuru ürünlerinin ...
KERKÜK İLAHİ GRUBU ANTALYALILARLA BULUŞTU
Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinde, Irak Türkmen kültürünü ...
SİNAN YILMAZ KEPEZLİLERLE BULUŞUYOR
Oyun havaları ve kolbastı şarkılarıyla ünlenen Sinan Yılmaz, 11 Temmuz’da ...
 
 
HAVA FOTOĞRAFLARIYLA 2 BİN YILLIK ANTALYA KALINTILARI
Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü ve Antalya Arkeoloji ...
ELMALI'DA UNUTULMAZ ŞİİR GECESİ
Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliği ile şiir dinletisi ...
EXPO'DA KAĞIT İSRAFINA DİKKAT ÇEKEN SERGİ
Emekli Öğretmen Hikmet Özkaya, atık kâğıtları kullanarak yaptığı 16’ncı ...
KEPEZ’DEKİ RAMAZAN ŞENLİKLERİNDE YÖRÜKLER GECESİ
Kepez Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen Ramazan Şenlikleri ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika