Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
   
  AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
 
   
  Antalya AdliyePersoneli İçin 40 Adet Daha Yeni Lojman  
 
   
  Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı  
 
   
  Telefirik Kazasıyla İlgili ,Başkan Mesut Kocagöz Dahil 5 Kişiye Tutuklama  
 
 
ATSO YILIN İŞADAMLARINI ÖDÜLLLENDİRDİ
ATSO YILIN İŞADAMLARINI ÖDÜLLLENDİRDİ
 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), gelir ve kurumlar vergisi, en çok döviz girdisi, istihdam sağlayan, prim ödeyen, ihracat yapan firmaları ödüllendirdi.
 
24 Aralık 2014 Çarşamba - 09:27

ATSO'nun 'Geleneksel Ödül Töreni' ATSO Konferans Salonu'nda, Vali Muammer Türker, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, CHP Antalya Milletveki Osman Kaptan, MHP Antalya Miletvekili Mehmet Günal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yönetim kurulu üyeleri, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ilçe belediye başkanları çok sayıda işadamının katılımıyla yapıldı.

Törende protokol üyeleri tarafından başarılı işadamlarına plaketleri verildi. Ayrıca protokol üyelerine ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan tablolar hediye edildi. Törende TOBB Antalya Fen Lisesi'nin de protokolu imzalandı.

HEDEF İLK 10

Türkiye'nin Osmanlı'dan bu yana yaşadığı çok dinli, kültürlü yapının bugün nereye geldiğinin görüldüğünü belirten Vali Muammer Türker, ticaretin daha çok gayrimüslimler tarafından yapıldığını, devletlerin, yerel yönetimlerin oluşumunda ticari faaliyetlerin büyük etkisi olduğunu söyledi. 

Nitekim devletlerin sistemlerinin kapitalist mi, sosyalist mi olduğunun belirleyicisinin ekonomik seçimler olduğunu anlatan Vali Türker, "Batıya Türk toplumu olarak gıptayla baktık ama gelişmişlikte onlarla yarışan, hatta bazı ülkeleri geride bırakan bir durumumuz var. Süper ligde oynamayı arzuluyoruz, dolayısıyla süperliğin kurallarına uymamız lazım. En önemli sermayemiz dinamik toplum yapısı ve gelişmiş insan gücümüz" dedi. 

ANTALYA 1 LİRA KARŞILIĞINDA 7 LİRA VERİYOR

Antalya'nın Türkiye'nin dünyadaki gururu olduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Antalya'ya 1 veriyorsunuz ve karşılığını misliyle aldığınız bir şehir. İhracat ve döviz ekonomisiyle cari açığımızı kapatıyorsunuz. Türkiye'nin ekonomisini siz ayakta tutuyorsunuz. Antalya Ankara'dan 1 lira alıyorsa Ankara'ya 7 lira veriyor. Bu salonu dolduran arkadaşlarım 1 liranın karşılığında Ankara'ya 7 lira veriyor. Antalya'daki tüm oda ve borsalar 5 yıldızlıdır. Bunu tamamıyla uluslararası akredite olan bir kuruluş veriyor. Minimum Londra, Berlin, Paris ticaret ve sanayi odaları üyelerine hangi standartlarında hizmet veriyorsa Antalya'da tüm oda ve borsalarda üyelerine aynı standartlarda hizmet veriyorlar" diye övdü. 

DÜNYA EKONOMİSİ 1 YIL ANTALYA'DA KONUŞULACAK

İhracatı geliştirmek için yeni bir hamleye ihtiyaç olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Bunlardan ikisi çok önemli. 2015, önümüzdeki haftadan sonra Türkiye G20'ye ev sahipliği yapacak. Dünyanın gelişmiş 20 ekonomisini kapsayan ülkelerin liderleri. Dünya ekonomisinin üçte ikisine Türkiye 1 yıl boyunca başkanlık yapacak. 1 yıl boyunca etkinlikleri sürecek. Türkiye tarihi boyunca böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmadı. Bundan önce sadece iki gün süren NATO zirvesi yapmıştık. 2015'de 1 yıl boyunca dünya ekonomisinin gündemini ortaya koyan ülke Türkiye olacak. O ülkelerin en önde gelen işadamları, yurtdışı yatırımcıları, ithalat ihracat yapan, uluslararası şirketlerin tamamı yine akademik dünyayı kapsayan kuruluşlar, sendikalar. İş dünyasıyla yaklaşık 1000'e yakın katılımcıyla liderleri biraraya getireceğiz. Antalya zaten uluslararası bir marka ve daha büyük değer sağlayacak bir etkinliğe ev sahipliği yapacak" dedi.

2014 ÇOK SERT GEÇTİ

Törende konuşan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise 2014'ün hem siyaset hem ekonomi dünyasında çok sert geçtiğini söyledi. Son üç yılda büyümenin yüzde 3'ün altında kalması nedeniyle yaklaşık 50 milyar dolar kayıp yaşandığını kaydeden Budak, kişi başına düşen gelir, insani gelişme ve bilgi ekonomisi, şeffaflık, eğitim kalitesi gibi konularda dünyada çok geri sıralarda olduğumuzdan bahsetti. Ekonomide inşaat odaklı büyümeden teknoloji odaklı büyümeye geçişin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Budak, "Gündemin kısır siyasi kavgalardan çıkıp ekonomiye, asıl sorunlara dönmemiz gerekiyor" dedi. 

RUSYA KRİZİ DEVAM EDERSE KAYIP 1 MİLYAR DOLAR OLUR

Antalya'nın 1980'lerden sonra kabına sığmayan bir kent olduğundan bahseden Budak, Rusya ve Almanya pazarlarına ilişkin sorunlardan bahsederek pazar çeşidinin artırılması gerektiği yönünde önerilerde bulundu. Antalya'nın çok az turist ağırladığı ayların yaşandığına dikkat çeken Budak, Rusya krizini kastederek, "Eğer bu durum yüksek sezonda da başlarsa hem sektör odamız olarak oransal bu 1 milyon demektir ve parasal karşılığı 1 milyar dolar demektir ve artık bundan sonra bizim hiç durmadan tanıtıma yatırım yapmamız gerekiyor" dedi. 

BİR SOKAĞI DA ATSO SÜSLEYECEK

Antalya'da kent merkezi çevresindeki tarım alanlarının imar baskısı altında olduğundan bahseden Budak, ATSO olarak turunçgillerden oluşmuş bir müze kuracaklarını açıkladı. Budak son dönemin önemli tartışma konularından biri Antalya kent merkezinin yılbaşına yönelik süslenmeyişine ilişkin de şunları söyledi; 

"Bu yılbaşı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde güzel bir hazırlık başladı ve bir bölümünün süsleme işlemlerini de biz yapıyoruz. Çünkü Antalya dünyanın en çok turist alan en büyük 5'inci destinasyonu" dedi. 

GELİR-KURUMLAR VERGİSİ ŞAMPİYONLARI

2013 yılı Gelir Vergisi ticari kazanca göre şampiyonlar şöyle sıralandı: 3 milyon 449 bin TL Yılmaz Turgan, 2 milyon 59 bin TL Mehmet Dikmen, 1 milyon 693 bin TL Şakir Turgut. 2013 yılı Gelir Vergisi Gayrimenkul sermaye iradına göre, matrah tutarları 1 milyon 408 bin TL İzzet Münür Uzun, 524 bin TL İbrahim Şencan, 520 bin TL Güngör Ahmet Yitmen. 

Kurumlar vergisine göre, 33 milyon 466 bin TL Fraport IC İctaş Antalya Havalimanı, 9 milyon 409 bin TL Güneş Ekspres Havacılık, 5 milyon 37 bin TL Yüksel Tohumculuk. 

İLÇE ŞAMPİYONLARI

ATSO'nun ilçelerdeki temsilcileklerinde Gelir ve Kurumlar Vergisi birincileri şöyle;

Akseki'de gelir vergisinde Mehmet Çetintaş 65 bin TL, kurumlar vergisinde Gökçe Nakliyat, Yaş Meyve ve Sebze 125 bin TL. Kemer'de gelir vergisinde Zülfikar Ali Arslan 403 bin TL, kurumlar vergisinde Antalya Yaşam Hastaneleri 9 milyon 787 bin TL. Elmalı'da gelir vergisinde Zühtü Koloğlu 212 bin TL, kurumlar vergisinde Sarıoğlu Otomotiv 293 bin TL. 

Gazipaşa'da gelir vergisi Ali Oğuz 754 bin TL, kurumlar vergisi Aşur Yıldırım Nakliyat 1 milyon 326 bin TL. Korkuteli'nde gelir vergisi Yaşar Sancaktar 259 bin TL, kurumlar vergisi SMS Ersanlar Tarım Madencilik 2 milyon 368 bin TL. Serik'te gelir vergisi Havva Erdoğan 303 bin TL, kurumlar vergisi Nunhems Tohumculuk 18 milyon 433 bin TL.

2013 YILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER

Seyahat acentaları ve matrahları: Alkan Group Turizm 478 milyon 479 bin dolar. Yaren Turizm 286 milyon 225 bin dolar. Tantur Turizm 213 milyon 656 bin dolar.

Konaklama tesisleri ve matrahları: Cömertoğlu Otelcilik 42 milyon 40 bin TL. Fine Otel Turizm 30 milyon 215 bin dolar. FSP Turizm 28 milyon 731 bin dolar. 

İHRACAT DÖVİZ GELİRİ

Adopen Plastik ve İnşaat 88 milyon 704 bin dolar. Kırcılar Mondial Deri Tekstil 39 milyon 853 bin dolar. AGT Dış Ticaret 31 milyon 775 bin dolar. 

YAŞ MEYVE VE SEBZE İHRACATI

MGT Tarım Ürünleri 17 milyon 955 bin dolar. Renezoğlu Tarım Ürünleri 15 milyon 517 bin dolar. Meykon Meyve ve Kaynak Suları 13 milyon 390 bin dolar. 

SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATI

Çiçekçiler Birliği Dış Ticaret 4 milyon 732 bin dolar. Fleurantalya Süs Bitkisi Üretim 4.4 milyon dolar. Likya Fide Çiçek Üretim 4.3 milyon dolar. 

SGK'YA EN ÇOK PRİM ÖDEYEN/İSTİHDAM SAĞLAYAN

Fine Otel Turizm 65 milyon 595 bin TL. Güneş Ekspres Havacılık 53 milyon 35 bin TL. Galeri Kristal Turizm 52 milyon 650 bin TL. 

İLK 500'DEKİ ANTALYALILAR

Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasındaki Antalya firmaları Adopen Plastik üretimden satış 310 milyon 682 bin TL, AGT Ağaç Sanayi üretimden satış 273 milyon 921 bin TL ve Yörükoğlu Süt üretimden satış 212 milyon 99 bin TL.

İKİNCİ 500'DEKİLER

Türkiye'nin ikinci 500 sanayi kuruluşu arasındaki Antalya firmaları Ekiciler Süt üretimden satış 156 milyon 217 bin TL ve Antalya Enerji Üretim 114 milyon 70 bin TL.

YENİGÜN'E ÖZEL ÖDÜL

Özel ödül olarak bu yıl kuruluşunun 100'üncü yıldönümünü kutlayan Yenigün Gıda firmasına da ödül verildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ALANYA'DA YÖRESEL KIYAFETLERE BEBEKLİ TANITIM
 
​GEMİYE İŞ MAKİNESİ YÜKLEYEN VİNÇ DEVRİLDİ, OPERATÖR ÖLDÜ
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
RUS ASILLI MANKEN DARİANNA ANTALYA'YI ANLATTI
Antalya'da yaşayan Rus asıllı manken Darianna Kuznetsova, Moskova'da objektif karşısına geçti.
ANTALYALI MANKENLER YENİ KREASYON ABİYELERİ TANITTI
Antalyalı mankenler, Aska Resort Hotel Lara'da düzenlenen 2. Jamila Moda Gecesi'nde podyuma çıktı.
YENİGÜN GIDA 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Antalya'da 1914 yılında kurulan Yenigün Gıda 100'üncü kuruluş yıl dönümünü gala ile kutladı.
OĞUZ YILMAZ YENİ ALBÜMÜ ÖNCESİ ANTALYA'DA SAHNE ALDI
Oğuz Yılmaz, yılbaşında çıkaracağı yeni albüm öncesinde Antalya'da sahne ...
 
 
HARLEY DAVİDSON YENİ MODELLERİNİ TANITACAK
Her yıl düzenlenen etkinlikle yeni model Harley Davidson motorlarını tanıtan ...
DR. ALBAN İLE ALESSANDRA AMBROSSIO AYNI PODYUMU PAYLAŞACAK
'IT's my Life' adlı şarkısıyla 90'lı yıllara damgasını vuran Dr. Alban, ...
ANTALYA'DA DOSSO DOSSİ FASHİON SHOW HEYECANI
Antalya'da dünyaca ünlü Brezilyalı top model Alessandra Ambrosio'nun podyuma ...
HARLEYCİLERDEN KIŞA MERHABA PARTİSİ
Harley Davidson Antalya'nın düzenlediği 'Kışa Merhaba' adlı barbekü partisi, ...
 
 
ANTALYALI MANKENLER ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN YARIŞACAK
Antalyalı mankenler Ece Gürsel ve Yağmur Ayaz özel bir televizyon kanalında ...
GÖKHAN DEMİRKOL ANTALYA'DAKİ DURUŞMADA TUTUKLANDI
Antalya Adliyesi'nde Gamze Özçelik'e tecavüz suçlamasıyla yargılanan eski ...
POLONYA GÜZELİ TACINI TAKTI
Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Polonya Güzellik Yarışması'nın ...
MAKSİM 34'E GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Türkiye'nin en büyük kapalı alanına sahip eğlence merkezi Maksim 34 Sosyete ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika