Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
 
Antalya İş Dünyası’nın Gurur Gecesi
Antalya İş Dünyası’nın Gurur Gecesi
 
ATSO’nun başarılı gerçek ve tüzel kişi üyelerini teşvik etmek için düzenlediği “Geleneksel Ödül Töreni” ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda görkemli bir törenle yapıldı
 
14 Eylül 2017 Perşembe - 17:28

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın başarılı gerçek ve tüzel kişi üyelerini teşvik etmek için düzenlediği “Geleneksel Ödül Töreni” ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda görkemli bir törenle yapıldı.
 
Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen oda ve borsa başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.
 
Törende; 2016 Yılı Gelir Ve Kurumlar Vergisi, 2016 Yılı Döviz Kazandırıcı Hizmetler, Seyahat Acentaları, Konaklama Tesisleri, İhracat Döviz Geliri, En fazla Yaş Sebze ve Meyve Mamulleri, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatı, Türkiye’nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları, Türkiye’nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları ile En Fazla İstihdam Sağlayan İlk 3 Firma ödüllendirildi. Bu yıl ilk kez verilen “Antalya İnovasyon Ödülleri” de sahiplerini buldu. Gecede ayrıca TOBB tarafından Antalya’da yaptırılan Fen Lisesi’nin açılış seremonisi gerçekleşti.
 
ATSO ÖDÜLLERİ 30 YAŞINDA
Açılışta bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, sözlerine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür ederek başladı. Davut Çetin, “Sayın Kalkınma Bakanımız bugün aramızdalar. Antalya milletvekilliği de yapmış olan ve ilimiz için projeler üreten Sayın Elvan törenimizi onurlandırmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Dışişleri Bakanımız da bugün bizimle olacaklardı, fakat son anda Ankara’ya dönmek zorunda kaldılar. Genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz her zaman Antalya’nın önemli günlerinde yanımızdalar.  Bu beraberlikten mutluluk duyuyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Rifat Başkanımız yıllardır bu törende ev sahibi konumundadır. Başkanımız her zaman gece gündüz çalışarak, 81 ilimizde 365 oda ve borsayı bir ve beraber tutuyor, bizlere güç veriyor. Birazdan TOBB Antalya Fen Lisesi’nin açılışını buradan yapacaklar. Kendilerine ve TOBB yönetimine, Antalya’ya verdikleri bu destek için teşekkür ediyorum. Antalya’nın önemli konularında liderliğiyle öne çıkan Sayın Valimiz her zamanki gibi yanımızdalar.  Sayın Türel Ankara’dan ayağının tozuyla geldi.  Burdur Valimiz Oda ve borsa başkanlarımız hep birlikteyiz. Bu güzel birliktelik için herkese, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
ANTALYA TURİZMİ, TÜRKİYE TURİZMİDİR”
Antalya, bu yıl 10 milyona yakın turiste ev sahipliği yapacağını belirten Davut Çetin, “Antalya turizmi, Türkiye turizmidir. Yani, Türkiye’nin zenginliği Antalya’nın zenginliğine dönüşmüştür. Bunun için bütün oda ve borsalarımız nezdinde 80 ilimize de teşekkür ediyoruz. Antalya, bu yıl 10 milyona yakın turiste ev sahipliği yapacak. Turizmde bu sayıya yeniden ulaşmak da Antalya’nın başarısıdır. Bu bakımdan biz de Antalya olarak övgü ve teşekkürü hak ediyoruz” diye konuştu. 2016 yılının Antalya ekonomisinin kriz yılı olduğunu hatırlatan ATSO Başkanı Davut Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bildiğiniz gibi bu törende geçen yılın vergi, istihdam, ihracat şampiyonu üyelerimize ödül veriyoruz. 2016 yılı Antalya ekonomisinin kriz yılıydı. Geçmiş yıllarda Türkiye vergi tahsilatındaki payımız %1.5 idi, son veriye göre %1.1’e düşmüş durumdayız. Bu rakam geçen yıl uğradığımız kaybın büyüklüğünü ortaya koymaktadır. Geçen yılı sağ salim atlatan her üyemiz başarılıdır. Vergi, ihracat, istihdam şampiyonu üyelerimiz ise gerçekten üstün bir başarı göstermişlerdir. Kendilerini tebrik ediyorum.”
 
“EN KÖTÜ GÜNÜMÜZDE BİLE ÜMİTSİZ OLMADIK”
“Hakikaten son iki yıl tarihimizin en zor yılları arasındaydı ve bize denk geldi. 18 yıldır Odada görevler üstleniyorum, bu kadar zor bir 2 yılı hatırlamıyorum. Odamızın bahçe duvarının bir bölümünü siyah mermerle kapladık. Bazı konuklarımız bilmez, geçen yıl o noktada yapılan saldırıyı can kaybı olmadan atlatmamız bir mucizeydi. Biz, en kötü günümüzde bile ümitsiz olmadık. Antalya’nın geleceğine her zaman güvendik. Bu dönemi birlik ve beraberlik içinde aşmak için hepimiz fedakârlık yaptık, sorumlu davrandık ve en zor dönemi geride bıraktık. Türkiye ve Antalya zorluklar yaşarken, biz bu kürsüden her zaman uzlaşma ve birlik çağrısı yaptık.”
 
ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugün bu kürsüden bir kez daha uzlaşma ve birlikteliğin önemini vurgulamak istiyorum. İnanıyorum ki, başta Hisarcıklıoğlu başkanımız olmak üzere bütün TOBB camiası bu konuda hemfikirdir. Bizim ticaret kültürümüzde el sıkışma ve uzlaşma olmadan ticaret yapılamaz. Ayrıca iş adamları olarak, artık çok iyi biliyoruz ki; kalkınmanın temelinde; kaliteli eğitim, farklı fikirlere saygı, hukuka dayanan güven ve uzlaşma kültürü vardır. Bu nedenle, uzlaşma kültürüyle milli birliğimizi ve demokrasimizi güçlendirmeliyiz. Demokrasi ve insan hakları konusunda dünyaya örnek olmalıyız. Bunlar sadece siyasi konular değildir, turizmi, ihracatı, hatta konut satışını etkileyen konulardır. Yüksek büyümeye rağmen enflasyon, genç işsizliği, cari açık önemli sorunlarımızdır. Son dönemde bankaların ve büyük firmaların kârlarındaki aşırı artış dikkat çekicidir. Buna karşılık KOBİ’lerin kârlılık ve rekabet sorunları devam etmektedir. Bu çerçevede vergi reformu, uzun vadeli yatırım finansmanı, kayıt dışı ve haksız rekabetin önlenmesi konularında ilerleme sağlamalıyız. Eğitim ve verimlilik reformu artık acil hale gelmiştir. Türkiye tarımda ve turizmde dünyada ilk 10 içerisinde, fakat sanayide, ihracatta ve katma değerde gerideyiz. İngiltere, Fransa gibi ülkelerde tarımda bir çalışan yılda 100 bin dolarlık üretim yapmaktadır. Biz ise 15 bin dolara ulaşmaya çalışıyoruz.”
 
“İNOVASYON HAMLESİNDE GEÇ KALMAMALIYIZ”
Dünya endüstri 4.0 çağına girerken, orta gelir tuzağından çıkmak için teknoloji ve inovasyon hamlesinde geç kalmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti ilk büyük sanayi hamlesini 1933 sanayi planı ile yapmıştır. Ondan önce 1927’de Yüksek İktisat Meclisi kurulmuştur. 24 kişilik iktisat meclisinin yarısı bakanlardan, yarısı ise oda ve borsa temsilcilerinden oluşuyordu. Atatürk sanayi yatırımlarına öncülük etmiş, özel sektörü de desteklemiştir. Bugün aynı modeli ileri teknoloji için uygulamalıyız. Son dönemde teşvik sistemi yenilikleri bu yolda kapı açmıştır. Elektrikli yerli otomobil projesi de Türkiye’nin teknoloji üretmesi için büyük bir adım olabilir. Sayın Hisarcıklıoğlu başkanımız bu konuda önemli rol üstlenmiştir. Bütün bunlar, özel sektör ve sivil toplumun katılımıyla, siyasi ve sosyal uzlaşmayla mümkün olan gelişmelerdir.
 
“EN ZOR DÖNEMDE ÖNEMLİ SORUNLARI BİRLİKTE AŞTIK”
Turizmde PR çalışmaları için Sayın Valimizin öncülüğünde Rusya ve Almanya gibi ana pazarları tekrar kazanmak için çalıştık. Bütün oda ve borsalar olarak Sayın Başkanımızın öncülüğünde, Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımızın destekleriyle başlattığımız Nefes kredisi ekonomiye can suyu olmuştur. Arkasından KOSGEB kredisi ve KGF destekli büyük kredi paketi gelmiştir. Bu kredi destekleri Antalya’ya büyük katkı sağlamıştır. Bu destekler için Meclis konuşmalarımda teşekkür etmiştim, huzurlarınızda teşekkürümü tekrarlamak istiyorum. Oda olarak turizme, tarım ve sanayi ihracatına ve ticarete destek olmak için mümkün olan her çabayı harcadık. Turizmde, tanıtım ve imaj çalışmalarını desteklemek adına dosyalarımızı ilgili bakanlarımızla paylaştık. Yabancı gazetecilerle bir araya geldik, sosyal medyadan 30 milyonu aşkın hesaba ulaşan çalışmalar yürüttük. Geçen sene ticareti desteklemek için Alışveriş Festivali başlattık. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. Biz, İstanbul festivali gibi destekler alamadık. Festivali kendi imkânlarımızla yaptık. Çekilişe katılacak işyerlerinde üyemiz olup olmadığına bakmadık, çünkü biz bütün Antalya’nın odasıyız. Üyelerimize destek olmak üzere; aidatlarımızı en düşük düzeyde tuttuk, e-oda sistemiyle belgelendirme hizmetlerinde tasarruf sağladık, fuar katılım desteklerini artırdık. Gıda, tarım ve yapı malzemelerinde UR-GE projelerimiz başarılı oldu. Antalya'da turizm için ayrı, tarım ihracatı için ayrı, sanayi ihracatı için ayrı çalışmalar yapıyoruz. Bütün bu tecrübeleri kaynaştırmak ve sinerji yaratmak için Dış Ticaret Kulübü kurduk. Yabancılara konut satışı için de aynı şekilde çalışmalıyız. Bu yıl güzel bir yeniliğimiz Etik Kurul ve Etik sözleşmeleri hayata geçirmek oldu. Ticarette dürüstlüğü, güven ve itibarı geliştirmemiz, iş ahlakına önem vermemiz gereklidir. Son dönemde çok çalıştığımız bir konu dijital çağa uyum sağlama konusudur. Odamız bu kapsamda E-Oda çalışmalarını başarıyla yürütmektedir, şimdi mobil oda hazırlıkları başlamıştır.
 
“ATSO OLARAK 2017’Yİ INOVASYON YILI İLAN ETTİK”
“İnovasyon merkezi hedefini stratejik planımıza koyduk. İlk aşamada inovasyon yarışması ve proje pazarı çalışmalarını başlattık. Ayrıca Organize Sanayide yeni teknoloji geliştirme bölgesi projesine ortak olduk. Bu yıl ilk kez Inovasyon yarışması düzenledik. İlk yılda hepsi son derece nitelikli 30’a yakın başvuru aldık. Antalya’nın inovasyon alanındaki kapasitesi bizleri gururlandırdı. Dijital çağ, inovasyon, endüstri 4.0 çalışmalarımızın yanında farklı bir adım daha attık ve bu yıl ilk defa en güzel vitrin yarışması düzenledik. Çünkü vitrinler bir kentte ticarete verilen değeri gösterir ve kent estetiğinin parçasıdır. Kültür-sanat yatırımlarına kent turizmi ve ticareti için ağırlık verdik. Türkiye’de sanat ve eğlence sektöründe çalışan sayısı 100 bindir, oysa Almanya, Fransa ve İspanya’da 400 bine yakındır. Dolayısıyla kültür ve sanata daha fazla önem vermeliyiz. Antalya’da kent müzesi, doğa müzesi ve opera binası gibi güzel projelerin başlamasından memnuniyet duyuyoruz. Bu dönemde kadın ve genç girişimci kurullarımızın çalışmalarına destek olduk ve kurullarımız güzel çalışmalar yaptılar. Oda olarak kurumsal geleneklerimize sahip çıkmaya çaba gösterdik. 135 yıllık kurumumuzu ve Antalya’ya karşı sorumluluklarımızı kendimizden üstün tuttuk. Elbette ki, her dönem görev alan başkanlar, yönetim kurulları, meclisler ve komiteler taş üstüne taş koymuşlardır. Son 25 yılda Osman Berberoğlu Ağabeyimiz, rahmetli Akay Ağabey, Tunay Ağabey, Sayın Türel, Sayın Özgen, Sayın Budak fedakârlıkla çalışmışlardır. Her zaman kurumsal devamlılığa dikkat edilmiştir. Bu nedenle yaptığımız çalışmalardan söz ederken geçmişte görev alan ve Odamıza katkı yapan bütün başkan ve üyelerimize teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum.”
 
“ANTALYA’NIN VE SEKTÖRLERİN GELECEĞİNİ KONUŞMALIYIZ”
“Bu dönemde bazı çalışmalarımızı istediğimiz hızda ilerletemedik. Korkuteli Mermer Organize Sanayi Bölgesi projemiz artık son noktaya gelmiştir, Bakanlıkta imza aşamasındadır. Karma organize sanayi bölgesi proje aşamasındadır. Toplu işyerleri konusunda ulaştırma sektörü Aksu belediyesi desteğiyle bir çözüm geliştirdi. Bu şekilde mobilya, oto galeri, matbaa, seramik, hurda, inşaat malzemeleri gibi birçok sektörde kümelenmeyi Belediyelerimizle birlikte başarmamız gereklidir. Kuşkusuz asıl konuşmamız gereken konu ise Antalya’nın ve sektörlerimizin geleceğidir. Dünya iki yönde hızlı bir ilerleme göstermektedir. Bir yön yüksek teknolojidir. Diğer yön ise insanların doğaya dönüşleridir. Geçen yıl endüstri 4.0’ı konuşuyorduk, bugünlerde yapay zeka gündemdedir. Rusya Cumhurbaşkanı Sayın Putin yapay zekanın en büyük güç olacağını söylüyor. Diğer tarafta, Avrupa ülkelerinde doğaya dönüş akımı hızlanıyor. Artık otomobil yolu değil, bisiklet otoyolu yapıyorlar. Bütün çatılar güneş paneline dönüşüyor. Birçok ülke tarımda biyolojik ürüne geçiyor. Avrupa’da birçok evde 4 ayrı çöp kutusu var; yemek atığı, yağ atığı, kağıt, plastik ve cam şeklinde her çöp evde ayrışıyor. Antalya ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendimizi bu iki yönde değişime hazırlamalı, kendimizi değiştirmeliyiz.
 
“ANTALYA ANAYASASI OLUŞTURMALIYIZ”
Antalya 2023 hedeflerimizi hep birlikte gözden geçirmeli ve bir Antalya anayasası oluşturmalıyız. Ulaşımda metro, hızlı tren, otoyol ağlarına bağlanma en önemli projelerdir. Kentsel dönüşüm master planının uygulamaya geçirilmeli, ada bazlı dönüşüm başlamalıdır. Kruvaziyer liman projesi hayata geçmelidir. Limanımızın kapasitesi artmalı, Serbest bölgemiz genişletilmelidir. Uluslararası direkt tarifeli uçak seferlerine de teşvik verilmelidir. Batı Antalya’nın butik oteller yoluyla gelişmesi planlanmalıdır. İç bölgelerimizin kırsal turizm yoluyla geliştirilmesi hedeflenmelidir. Sağlık turizmi, kültür turizmi alanlarında daha hızlı bir gelişme sağlanmalıdır. Antalya ekonomisi dijital, akıllı ve yeşil ekonomi hedefiyle gelişmelidir. 2023’e kadar bütün otellerimiz yeşil otel olmalıdır. Bütün restoranlarımız beyaz bayrak hedeflemelidir. Tarımda kooperatifleşmeye, biyolojik üretime, markalaşmaya geçmeli, lojistiğe ve ihracata daha fazla önem vermeliyiz. Birçok Avrupa ülkesinde bölgeler %100 yöresel ürün kampanyaları başlattılar. Biz de İbradı, Akseki, Elmalı, Gündoğmuş, Kaş gibi küçük ilçelerimizde %100 yerli üretim modelini geliştirebiliriz. Oda ve Borsalar olarak yöresel ürün mağazalarıyla bu modeli destekleyebiliriz. Yöresel ürün mağazaları, tarıma ve kırsal turizme bir kapı açacak, hem kent merkezinde ticarete örnek olacaktır. Ticarette küçük işletmelerin turizmden pay alması için alışveriş caddesi konsepti ve estetik kapalı çarşı modelini geliştirmeliyiz. Alışveriş festivalimizi uluslararası boyuta çıkarmalıyız. Antalya ticareti dijital çağa daha hızlı uyum sağlamak zorundadır. E-Ticaret ve dijital Antalya önemli hedefimiz olmalıdır. Bir başka önemli meselemiz mesleki eğitimdir. AR-GE yapan, robot yapan, bir ayağı işyerinde, diğer ayağı okulda, yeni bir teknik eleman sınıfı yetiştirmeliyiz. Bu hedeflere sevgi, saygı, ahde vefa değerlerini içeren birliktelik kültürüyle ulaşabiliriz. Turizm ayrı, sanayi ayrı, tarım ayrı, esnaf ayrı, özel sektör, belediye ayrı diye bir şey yoktur. Bunların hepsi bir tek şeydir ve adı Antalya’dır. Herkes kendi alanında bir şeyler yapmakta, başarılı olmaktadır. Fakat asıl önemli olan birlikte olmanın heyecanını, mutluluğunu bütün insanlarımıza yaşatmaktır. Bu birlikteliği sağlamak hepimizin en önemli görevidir. Cumhuriyetimizin 100. yılına sadece 6 yıl kalmıştır. Çocuk, genç, yaşlı herkes, 2023’te bu güzel vatana sahip olmanın, büyük Türk milletinin bir ferdi olmanın gurur ve güvenini hissetmelidir. Bugün bu birlikteliğimiz vesilesiyle en büyük dileğim, Türkiye’nin ve Antalya’nın bu güzelliği yaşamasıdır.”
 
“ANTALYA BÜYÜRSE, TÜRKİYE’DE BÜYÜYOR”
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, bugünün Antalya iş dünyasının gurur günü olduğunu belirterek, “Böyle bir günde sizlerin arasında bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün 3 hayırlı iş vesilesiyle Antalya’ya geldik. Sabah Antalya Ticaret Borsamızın emekleriyle hayata geçen Türkiye’nin tek ve en büyük yerel ürünler fuarı Yörex’i açtık. Artık YÖREX kurumsallaştı. Yöresel ürünlerin öne çıktığı bir fuar haline geldi. Şimdi de başarılı girişimci kardeşlerimizi ödüllendireceğiz. Antalya TOBB Fen Lisemizin de açılışını yapacağız” dedi. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Hisarcıklıoğlu, “Kamu-özel, iktidar- muhalefet, tüm Antalya burada birlikte. Mesele Antalya olunca Antalya sevdalıları bir araya geliyor. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Antalya’nın bereketi buradan geliyor” ifadelerini kullandı. Antalya’nın gurur verici bir yerde olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı şunları söyledi: “Antalya okuryazarlıkta Türkiye birincisi. Türkiye'nin en gelişmiş, hayat standardı en yüksek, ilk 10 ilinden birisi de Antalya’mız. Dünya Üniversiteleri Sıralamasında, Antalya Akdeniz Üniversitesi de bu yıl yer almayı başardı. Turizm’de dünyada en çok ziyaret edilen ilk 12 şehir içindesiniz. Sadece turizmle değil, sanayi ve tarımda da öne çıkıyorsunuz. Yat üretiminde de dünya markası haline geldiniz. Meyve-Sebze-Seracılık-Çiçekçilikte, yine lider il Antalya. Antalya tüm bunları nasıl başardı? Kimlerle başardı? İşte bu salonda bulunan müteşebbis insanların emeği ve gayretiyle başardı. Antalyalıların girişimci gücüne bir örnek daha vereyim. Son 10 senede en fazla marka tescili yaptıran beşinci ilsiniz. Bu nedenle en büyük takdir de sizlerin olmalı, sizleri alkışlıyorum.”
 
“SİZLERİN NABZINI TUTUYOR GÖRÜŞLERİNİZİ İLETİYORUM”
Antalya’nın Türkiye ve ekonomi için çok önemli olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Antalya büyürse, Türkiye’de büyüyor, Antalya sıkıntı yaşarsa Türkiye’de yaşıyor. Bu nedenle Antalya’nın yeri farklı, buraya özel bir ihtimam göstermek durumundayız. İşte bu nedenle ben her sene aksatmadan Antalya’ya muhakkak geliyorum. Sizlerin nabzını tutuyor, sıkıntılarınızı, görüşlerinizi dinliyorum. Oda ve Borsa Başkanlarımla birlikte çözümler üretiyor, önerilerimizi hükümete iletiyoruz” dedi. Antalya’daki oda-borsalarla iftihar ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, hepsinin Akredite oda-borsa olduğunu, üyelerine Avrupa kalitesinde hizmet sunduklarını söyledi. Yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıları nasıl aştıklarını anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Hükümetimizin de destek vermesiyle sizlere yönelik önemli adımlar atılmasını sağladık. En büyük şikayetiniz yüksek istihdam maliyetleriydi. Odamızla birlikte istihdam seferberliğini hayata geçirdik" ifadelerini kullandı. Daha önce finansmana erişimde çok şikayet olduğunu ancak bunun da nefes kredisiyle aşıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Kredi Garanti Fonu ile hükümet imkan verdi, senin üyesi olduğun kuruluş sana kefil oluyor. Sana bedavadan, garanti almadan kefil oluyor. Antalya'da bundan 14 bin üyemiz istifade etti. Turizm sektörü açısından da çok önemliydi. Türkiye'de 11 bin işletmemiz bundan istifade etti, biz de kefil olduk."
 
"1 MİLYAR LİRALIK YÜK KALKTI"
Hisarcıklıoğlu, beyaz eşya için KDV, ÖTV indirimi istediklerini ve bu uygulama sayesinde 6 aylık sürede satışların yüzde 30 arttığını, konutta da satışların yüzde 10 artış gösterdiğini söyledi. Dünyada vadeli çekin olmadığını, bunun sadece Türkiye'de olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, karekodlu çek ile artık malı vadeli verirken kişinin tüm özgeçmişinin görüldüğünü, eskiden adeta nişan almadan ateş edildiğini ancak artık borcunun olup olmadığı, bütün durumunun görülebildiğini dile getirdi. "Eskiden 'odalar ne iş yapıyor' diyorlardı. O devir çok geride kaldı. Artık odalarımız sizlere her alanda en iyi hizmeti üretiyor." diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, sıkıntıları hükümete ileterek çözüm bulduklarını vurguladı. Birlik ve beraberliğin muhafaza edilerek bütün sorunların aşılabileceğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Birbirinizi sevin, o zaman başarıya ulaşırız. 81 milyon bir ve beraber olursak bileğimizi kimse bükemez, bütün dünya bir araya gelse bükemez. 15 Temmuz'da bunu yaptık, Çanakkale'de dedelerimiz de yaptı" dedi.
 
“ATATÜRK, HZ. ALİ, CUMHURİYET HEPİMİZİN”
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, “ATSO Antalya’nın geleneklerini yansıtan siyaset üstü bir kurumdur ve hepimizin koruması gerekiyor. Antalya’da alınteri döken herkes bizim için çok önemlidir. İşadamlarımız ne kadar vergi verirse, belediye payı da yükseliyor ve dolayısıyla sizlerin işi iyi gittiğinde, bizim de ilerimiz iyi gidiyor. Antalya tarihinin en şanslı dönemlerinden birisini daha yaşıyor. Bundan sonra bizi kimse Atatürk üzerinden, Hz. Ali üzerinden bölemezler, çünkü Atatürk hepimizin, Hz. Ali hepimizin, Cumhuriyetin 100’üncü yılı hedefi hepimizin” dedi.
 
“TÜRKİYE’Yİ HEDEFLERİNE ŞEHİRLERİ TAŞIYACAK”
Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 135 yıldır Antalya’nın ticaretine, sanayisine, ekonomisine lokomotiflik yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel ödül töreninde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Karaloğlu, konuşmasına, “Türkiye, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olan bir ülke ve Türkiye'yi bu hedeflerine şehirlerimiz taşıyacak. Türkiye'yi hedeflerine taşıyacak en önemli illerden bir tanesi de Antalya’dır. Antalya’da üreten, vergi veren ve istihdam sağlayan işadamlarımız, işkadınlarımız Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracaklardır" diye devam etti. Vali Karaloğlu, ATSO'da ödül alan tüm üyeleri kutlarken, daha önce valilik yaptığı Bursa ve Van'da da Fen Lisesi inşa eden TOBB adına Başkan Rifat Hisarcıkloğlu'na Antalya'ya kazandırdıkları Fen Lisesi için teşekkür etti.
 
“GELECEĞE GÜVENLE BAKMAMIZ LAZIM”
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, geleceğe bakılması gerektiğinin altını çizerek, “ O partinin şusu, onun busu değil, Devlet Planlama Teşkilatının öncelikle belirlediği konuları önce yapalım. Biran önce eyleme geçmemiz gerekir. Planlama, tasarı ile konuşurken zaman geçiyor. Geleceğe güvenle bakmamız lazım. Yapıcı uzlaşmacı muhalefette yana olduk. Yapacağımız çok iş var. Gündelik siyasi çekişmelerden uzak durmalıyız.” dedi.
 
“OHAL O GÜN İÇİN GEREKLİYDİ, ARTIK KALDIRILMALI”
ATSO’nun 135 yıllık tarihinde her zaman Antalya’da başrolü oynadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ise, Antalya’da büyük bir kriz olan Rusya krizi yaşanmasına rağmen hem turizm, hem tarımda büyümeyi sağlayan iş dünyasını kutladı. Türkiye’nin 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşadığını belirten Budak, “250’nin üzerinde şehidimiz oldu. Onun üzerine 20 Temmuz’da OHAL ilan oldu. Son derece doğal, çünkü öyle hain bir saldırı var ve OHAL o gün için gerekliydi. Üstelik bakanlığımız 45 gün, 3 ay dedi. OHAL’in bir an önce artık kalkıp hem ekonomi, hem sosyal alanda muhalefeti, iktidarıyla birlikte TBMM’de kanunlar çıkartarak, terörü baskı altında tutarak bu ülkeyi normalleştirmeye ihtiyacımız var” dedi.
 
OHAL’İN DEVAM ETMESİNİ ELBETTE ARZU ETMEYİZ”
Törende konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, dünyada Türkiye’ye benzer bir ülke olmadığını vurgulayarak, hangi yöreye gidilirse gidilsin bir yöresel ürün olduğunu kaydetti. Yöresel ürünlerin coğrafi işaret alması konusunda bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini dile getiren Bakan Elvan, “Projeler ne oldu diye soruldu. Ağzımızdan o dönemde ne çıkmışsa her ne varsa gerçekleştiriyoruz. Kruvaziyer limanında süreç uygulamaya geçildi. Antalya’nın her projesi için, Başkan Türel ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Boğaçayı Limanı, bürokrasi yönünden çözülmesi zordu ama onu da çözdük. Birli ve beraberlik önemlidir. Hepsinden önemlisi ortak akıl, ortak aklın olduğu yerde hata olmaz. TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD’ın getirdiği her öneri bizim için değerlidir. Getirilen her sorunu her öneriyi tartışıyoruz, taleplerin en az yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Şahidi de Hisarcıklıoğlu’dur” dedi.
 
"TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE SALDIRILAR ARTIYOR"
“15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi başka ülkede olsaydı o ülkenin ekonomisi allak bullak olurdu” diyen Bakan Elvan, “Gelen önerileri teker teker uygulamayı koyduk. Türkiye artık terörle mücadele edemez diyenlere en güzel cevabı birlikte verdik. Kredi notumuzu düşürmeye çalışanlara en güzel cevabı verdik. Büyüme patikamızı daha da yukarıya çekeceğiz. Bizim hedeflerimiz var, vizyonumuz var. El birliğiyle mücadelemizi sürdüreceğiz 7 düvele karşı mücadele veriyoruz, Türkiye güçlendikçe, büyüdükçe saldırıların arttığını hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.
 
“BİZ OHAL’İN DEVAM ETMESİNİ ARZU EDER MİYİZ?”
Budak’ın OHAL eleştirilerine de cevap veren Bakan Elvan, “Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde ilk işimiz OHAL’i kaldırmak oldu. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için kolları sıvadık. Ve tabu niteliğinde olan herhangi vatandaşın ağzına alamayacağı, konuşamayacağı hususları tabu niteliğinden çıkardık demokratikleşme alanında inanılmaz bir gelişme sağladık. 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Biz OHAL’in devam etmesini arzu eder miyiz? OHAL’i iktidara gelir gelmez kaldıran bir parti olarak elbette etmeyiz ama bu ülkenin güvenliği her şeyin üstündedir. Her Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı bizim için değerlidir, onu korumak ve kollamak bizim görevimizdir. Ne zaman bu riskler ortadan kalkar o zaman OHAL’i kaldıracağız. Yoksa biz OHAL’in devamından yana olmayız olamayız. Ülkemizin güvenliği her şeyden önemlidir. 15 Temmuz darbe girişimi yapan FETÖ dışında bir taratan PKK diğer taraftan DAEŞ DHKPC gibi terör örgütlerinin ve onun destekleyen bir takım üst akıl gruplarının, bir takım kesimleri mücadeleleri karşısında bizimde mutlaka mücadele etmemiz gerekiyor. PKK ve DAEŞ’e yönelik yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. Ama burada hiçbirimizin bir terör örgütünü korumak ve kollamak görevi olamaz. Eğer konu terörse, eğer konu vatanın birliği bütünlüğüyse hep birlikte olmak zorundayız. Kimse kusura bakmasın. Hep birlikte olmak durumundayız. Şu ifadenin kullanılmasını asla tasvip etmem. O bir terörist olabilir ama elinde silah olmayabilir, o pikniktedir’. Bunu asla kabul edemem. Teröristse onun gereği yapılmalıdır ve o yok edilmelidir. Bu çok açık ve net. Elbette ben hepimiz birlikten yana olmalıyız, dayanışmanda yana olmalıyız. Birlikte Türkiye olmalıyız. Biz mücadele etmeye varız. Terör örgütleri konusunda tek yumruk olalım. Gelin FETÖ konusunda tek yumruk olalım. Terörle mücadeleyi birlikte yürütelim” dedi.
 
"TURİZMDE KİŞİ BAŞI GELİR DÜŞÜK"
Antalya’nın marka bir dünya şehri olduğuna değinen Elvan, “81 ilimiz içinde Antalya yaşam standartları açısından birinci sırada, eğitimde ön sırada, turizmde öncü. Turizmde kişi başına gelir oldukça düşük. Bunu yukarı çekmemiz gerekir. İspanya bir dönüşüm programı uyguladı. Bizde bunu yapabiliriz. Her şey dahili biranda bırakamayız ama bir yandan başlamamız gerekiyor. Turizmin Antalya’ya ve Türkiye’ye çok daha fazla katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. Cari açığın düşürülmesinde önemli bir araç olacaktır. Antalya’nın örtülü sera alanında önde gelen illerimizden birisidir. Burada bazı risklerimiz var. Nedir herhangi bir ülkeyle sıkıntı yaşadığımızda pazar alanında narenciye alanında sıkıntı yaşıyoruz ihracat yapılacak ülke sayısını arttırmalıyız. Soğuk hava ve depolamada yeni standartlarımız olacak. Antalya için ağzımızdan ne çıkmışsa hepsini teker teker gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“ANTALYA İNOVASYON ÖDÜLLERİ”
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl ilk kez verilen “Antalya İnovasyon Ödülleri” sahiplerini buldu. Ürün İnovasyonu kategorisinde “Tohum Sayma Makinası” projesi ile Gitek Elektrik Elektronik Müh. Ar. Ge. San. ve Tic. Ltd. Şti., Hizmet İnovasyonu kategorisinde “Best Western VİB Hotel” ile Güncem Turizm Ticaret A.Ş., Pazarlama İnovasyonu kategorisinde “Mobil Uygulama-Sanal Kartela” ile  AGT Ağaç San. ve Tic. A.Ş., Organizasyon İnovasyonu kategorisinde  Ral Tekstil A.Ş., Süreç İnovasyonu kategorisinde Evet Araşt. Geliş. Müh. Yazıl. Sist. Med. Dan. Vet. Hiz. Turz. San. ve Tic. A.Ş. ödül kazandı. “Antalya Toplu Taşımada Doğru Hamleler” projesi ile dikkat çeken 19 yaşındaki Mert Bodrumlu ise “Özel Ödül”e değer bulundu. Törende protokol konuşmalarının ardından TOBB tarafından Antalya’da yaptırılan Fen Lisesi’nin açılış seremonisi gerçekleştirildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Hisarcıklıoğlu: "YÖREX Kalkınmada Yeni Bir Bilinç İnşa Etti”
 
Dağ Olsa Bile Üstünden Yol Geçer
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Tütüncü’den İnşaat Firmalarına Ruhsat Ücreti Müjdesi
Başkan Hakan Tütüncü, yaptıkları modern konutlarla Kepez’in şehirleşmesine ...
ATSO Yapılandırmasında Son Gün: 31 Temmuz
ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO üyelerinin geçmiş dönemlerine ait borçlarının ...
Vergi Dairesi Başkan Vekili Uzun, Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nu Anlattı
Antalya Vergi Dairesi Başkan Vekili Metin Uzun, yeni çıkarılan ‘7020 sayılı ...
ATB Başkanı Çandır: Rehavete Kapılmayalım
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan ...
 
 
Borç Yapılandırılmasını Sakın Kaçırmayın!
Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük ...
BAKA’nın Hedefi 2 Milyar Dolarlık Körfez Pazarı
Körfez bölgesinde bir dizi çalışma yapan Antalya heyeti, alternatif pazarları değerlendiriyor.
ATB Nisan Ayı Meclisi Toplandı
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır 2016 yılında ...
Genç Çiftçilere Hibe Desteği Başlıyor
Kırsal alanda yaşayan 18-40 yaşındaki genç çiftçilerin uygulayacağı projelere ...
 
 
Türkiye'nin Reçel Üssü Antalya
TÜRKİYE'de 'reçel' denildiğinde akla gelen ilk şehir olan Antalya'da kente ...
Antalya'da Şubat Ayında Konut Satışı Yüzde 0,5 Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2017 dönemine ait konut satış ...
Akdeniz'de En Fazla Elektrik 9 Ağustos'ta Kullanıldı
Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AEDAŞ) 1,7 milyon aboneye hizmet verdiği ...
Tanesi 5 TL'ye Yükseldi, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaklaşık bin dönümlük alanda avakado üretimi ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika