Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
 
Başkan Türel: “Bizim İçin Aşk 7 Harflidir; Antalya”
Başkan Türel: “Bizim İçin Aşk 7 Harflidir; Antalya”
 
Antalyaspor’un 51’inci yılı Atilla V. Konuk Tesisleri'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene katılan Başkan Türel, “Bizim için Aşk 7 harflidir; Antalya” dedi
 
8 Temmuz 2017 Cumartesi - 13:19

1966 yılında temelleri atılan Antalyaspor'un 51'inci kuruluş yıldönümü kurucu başkanın adını taşıyan Atilla V. Konuk Tesisleri'nde törenle kutlandı. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay, Kırmızı Beyazlı taraftarlar ve Antalyaspor'un çeşitli branşlarından sporcular katıldı.
 
BUGÜN GÜNLERDEN ANTALYASPOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, özel bir günü yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün günlerden Antalyaspor. Bizim için Aşk 7 harflidir, Antalya. Tabi burada bu muhteşem tesislerde Antalyaspor’un yaş gününü kutluyor olmak hepimiz için büyük bir mutluluk ve gurur vesilesi. Antalyaspor, emin adımlarla fevkalade başarılı bir şekilde geleceğe ilerliyor. Geçmişte özlediğimiz Antalyaspor’u artık gelecekte tünelin ucunda hayal edebilir haldeyiz. Tabi ki böyle bir günde Antalyaspor’umuzu kuran kurucu başkanımız Atilla Konuk ve arkadaşlarına, bugünlere taşıyan bütün başkanlarımıza ve yöneticilerimize, Antalyaspor’un geçmişinde büyük emeği olan futbolcularımıza, teknik adamlarımıza ve taraftarlarımıza minnet borçluyuz” diye konuştu.
 
YÖNETİCİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ
Türel, konuşmasına şöyle devam etti: “Antalyaspor’un özellikle geçtiğimiz sene bugüne kadarki bütün bu rekorları alt üst ederek tarihindeki en büyük başarıya imza atmış olması işte bizim yolculuğumuzun ne kadar doğru bir yolculuk olduğunu gösteriyor. Ben Antalyaspor kongrelerinde bundan önce defalarca konuşmalar yaptım. Bu konuşmalarda demiştim ki, Antalyaspor’un öyle tesisleri olacak ki o tesisler Avrupa’nın en iyi tesisleri olacak. Birçok kişi bana inanmamıştı, hani nerede demişti, işte bugün buraya gelen dünya futbolunun yıldızları, dünyanın en önemli kulüplerinde dahi böyle tesislerin olmadığını söylüyor. Futbol Federasyonu Başkanımız Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörümüz Fatih Terim, tesisimizi ziyaret ettiğinde, benzeri düşünceleri paylaşmışlardı. Tesisi olmayan kulübün başarısı mümkün değildir. Antalyaspor maalesef hep fedakarlık, sıkıntı, meşakkat demekti. Hep günü kurtarmaya, sportif başarıların arkasından koşmaya çalışıyorken zaman zaman geleceği planlamakta zorluklar yaşadık. O yüzden geçmişte Antalyaspor’a hem belediye başkanlığım döneminde hem de Antalyaspor yönetiminde hem başkan hem de yönetim kurulu üyesi olarak yer aldığımda elimizden geldiği kadar maddi destek vermeye çalıştık. O günün zor şartlarında gerçekten çok güç koşullarda yöneticilik yapan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Başkanlarımızın hepsine minnet borçluyuz.”
 
TESİSLERİMİZ ADINA YAKIŞIR BİR İSİMLE TAÇLANDI
Yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle Antalyaspor’a verdikleri desteği farklı bir konseptte sağladıklarını ifade eden Türel, şöyle konuştu; “Ben Antalyaspor’a bundan sonra imkan olması durumunda maddi destek bulunması hususunda her şeyi yaparım ama benim bu dönem önceliğim Antalyaspor’un geleceği, tesisleri ve altyapısı. İşte bu tesis 1 senede böyle ortaya çıktı ve Antalyaspor’a yakışan bir isimle kurucu başkanımızın adıyla taçlandı. Bu vesile ile yönetim kurulumuza, derneğimize, şirketimize ve vakfımıza çok teşekkür ediyorum. Lütfettiler, benim ismimin koyulması teklifinde bulundular ama Antalyaspor 1966 yılında 2 Temmuz günü kurulmasaydı, bugün bu tesis olmazdı. Bu tesisin hak ettiği isim kurucu başkanımızın ismidir. Bugün bu konferans salonundan, antrenman sahalarına, kapalı salonumuza takdir edilen isimler gerçekten Antalyaspor’un sembol isimleridir. Antalyaspor’a çok büyük hizmetleri olmuştur. Bundan sonra da zannediyorum bu tesis içerisinde o kadar çok farklı alan var ki bu isimlendirmeler de geçmişte bu kulübe emeği geçen değerli büyüklerimizin isimleriyle taçlanmaya devam edecektir. Yönetim kurulumuzun kadirşinaslığı bunu ifade etmektedir.”
 
YENİ HAYALİMİZ ANTALYASPOR KOLEJİ
“Antalyaspor ile ilgili hayallerimiz bitmedi” diyen Menderes Türel, “Bunların ipuçlarını daha önce ifade etmiştim. Antalyaspor dediğim gibi bugün dünyanın en iyi futbolcularının gelmek istediği bir kulüp. Buraya gelip şehri gördükten sonra, tesisleri gezdikten sonra Antalyaspor’un imkanlarını anladıktan sonra dünyada bu kulübe imza atmayacak bir tek futbolcu çıkmaz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Şafak Öztürk başkanımızla sohbet ediyoruz, Monaco’nun tesislerini ziyaret ettiğini söyledi geçmiş tarihlerde ve dedi ki başkanım inanın Monaco’nun tesisleri bizim tesislerin yanında hikaye. İşte şimdi dünyanın bu büyük kulüplerinden çok daha güzel bir tesisimiz olmalı. Bunun hakkını teslim edeceğiz. Bunun kıymetini de bileceğiz. Ama bitmiyor.  Dediğim gibi biz Antalyaspor’un geleceğini altyapıyla kurtaracağız. Şimdi Antalyaspor Koleji, bundan sonraki idealimiz. Yeni hayalimiz” diye konuştu.
 
DÜNYA ÖRNEKLERİNİ İNCELİYORUZ
Antalyaspor Koleji için gerekli ön çalışmaların devam ettiğini kaydeden Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın dört bir köşesini gezdim. Dünyada bu işle ilgili en iyi spor akademilerini, en iyi spor okullarını ve kolejlerini bizzat ziyaret ettim. En son Miami’ye kardeş şehir protokolü imzalamaya gittiğimde Miami’ye araçla 5 saat uzaklıktaki dünyanın en önemli spor akademilerinden birini orada gördüm ve yetkilileriyle görüştüm. Dün arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda şimdi Spor Kolejimizin mimari projelerini de o gördüğümüz dünya örneklerini de göz önünde bulundurarak nihayete erdireceğiz. Bununla ilgili de Orman Genel Müdürlüğü’nden hemen tesisimizin yan tarafında 100 dönümlük bir alanın tahsisini aldık. Bütün bölgede hatta Türkiye’nin en yetenekli sporcularını daha ilkokulu bitirdikten sonra 10- 11 yaşında tarayacağız, Antalyaspor Koleji’nde hem eğiteceğiz hem de sportif gelişimlerini sağlayacağız. Tabi bunların meyvelerini görmek 10 sene 20 sene. Ama bunlar bugünden başlamazsa bunlarda netice alabilmek mümkün değil.”
 
KOLEJDEN SONRA HEDEF ÜNİVERSİTE
Antalyaspor Koleji ile ilgili olarak iddialı konuşan Türel, “Antalyaspor Koleji, Türkiye’dekilerin, Avrupa’dakilerin, Amerika’dakilerin daha iyisi olacak. Çocuklarımızı orada Antalyasporumuzun altyapısına emanet ediyorken, onlar da aynı zamanda gelecekteki milli yıldızlarımız olacaklar. Sadece futbol olmayacak, birkaç farklı branşta sporcularımız ülkemizi temsil edecek. O milli yıldızlar, Antalyaspor’a büyük bonservis bedelleri ile ciddi bir gelir kazandıracaklar. Ayrıca özel okul yani kolej eğitiminden de elde edeceğimiz gelirlerle bizim bu işi daha da büyütme imkanımız söz konusu olacak. Bunun bir sonraki aşaması artık Antalyaspor Akademisi yani üniversitesi. İnşallah kolejden sonra bu hedefe yöneleceğiz. Bunları anlatınca güzel geliyor, sanki bir hayal, masal gibi geliyor ama nasıl ki ben bu tesisleri ilk dönem belediye başkanlığımdan beri anlatıyorken yine hayal gibi görünürken gerçekleştiyse, Allah’ın izni ile bunu da gerçekleştireceğiz. Antalyaspor’umuz çok daha emin adımlarla geleceğe yürüyecek” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Türel konuşmasının ardından Adana deplasmanından dönerken yaşanan trafik kazasında sağ kolunu kaybeden 52 yaşındaki Şükrü Önal’a Antalyaspor üyelik kartını verdi. Türel, kutlama pastasını Antalyasporlu yöneticiler ve taraftar Şükrü Önal ile birlikte kesti.
 
 
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yivli Minare’de ‘Turkuaz Dinletiler’
 
Yayla Yollarına Parke Taşı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya’da Synchro Cup Heyecanı
Türkiye’de ilk kez düzenlenen uluslararası senkronize yüzme şampiyonası, ...
Eto'o Sağlık Kontrolünden Geçti
Antalyaspor Takım Kaptanı Samuel Eto’o, sağlık kontrollerinden geçti
Antalyaspor Basketbol Okulu’nda Ders Zili Çaldı
Antalyaspor Kulübü Basketbol Şubesi tarafından düzenlenen Antalyaspor ...
Döşemealtı’ndan Olimpiyatlara
Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda Türkiye'yi temsil edecek olan Aslıhan ...
 
 
Antalya Sıcağı 'Pes' Ettirdi
Dünya erkekler 15 numarası Baghdatis, 42 dereceyi bulan sıcaklığa dayanamayarak ...
35 Bin Öğrencinin Spor Yapacağı Yaz Spor Okulları Açıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Yaz Spor Okulları’ törenle açıldı. Merkez ...
Bu Yaz Havuzun Tadı Kepez’de Çıkaracak
İlklerin adresi olan Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu, bu yaz Antalyalıların ...
Serik Belediyespor’da Görev Dağılımı Yapıldı
Serik Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu, bu hafta ise görev dağılımını ...
 
 
Başkan Çalık, Golfçü Altuntaş’ı Ödüllendirdi
Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Belçika’da yapılan Golf ...
Manavgat Belediyespor’dan Transfer Atağı
Manavgat Belediyespor, 7 isimle masaya oturdu
Gençler Haydi Çim Hokeyi Öğrenmeye
Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’da bir ilki gerçekleştirerek yaz spor ...
Alanyaspor’dan Başkan Uysal’a Teşekkür
Muratpaşa Belediyespor’un genç takım oyuncularını Aytemiz Alanyaspor altyapısıyla ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika