Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
   
  Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
   
  Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum  
 
   
  Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz  
 
   
  Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
 
DAVUTOĞLU'NDAN ANTALYA'YA TEKRAR GELME SÖZÜ
DAVUTOĞLU NDAN ANTALYA YA TEKRAR GELME SÖZÜ
 
Pazar günü Antalya'ya gelen ve yaklaşık 6 buçuk saat Antalya'da kalan Başbakan Davutoğlu, ilçeleri ziyaret etmek için tekrar Antalya'ya geleceğini ifade ederek ayrıldı.
 
16 Şubat 2015 Pazartesi - 09:19

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Kongresi ile kamu yatırımları toplu açılış törenine katılmak için dün saat 11.30 sıralarında 'Ana' uçağı ile  Antalya'ya geldi.

Başbakan Davutoğlu'nu Antalya Havalimanı'nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milli Savunma eski Başkanı Vecdi Gönül, milletvekilleri ile çok sayıda partili karşıladı. Davutoğlu, kendisini karşılamaya gelen vatandaşları selamlayıp, bir süre sohbet etti.
 
Kongrenin yapıldığı Turgut Özal Spor Salonu'nda giderken Davutoğlu'nun otobüsünün önü, Yeşilırmak Caddesi'nde, Antalya Konyalılar Derneği önünde kesildi. Başbakan burada, 'Konyalım Yürü' türküsüyle karşılandı. Otobüsten inip hemşerileriyle selamlaşıp kucaklaşan Davutoğlu, Beril Naz Kiriş isimli bebeği de kucağına alarak öptü. Davutoğlu, oyuncak dağıttığı çocuklarla fotoğraf çektirdi. Bu sırada izdiham nedeniyle bazı vatandaşlar ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.
 
Kongrenin yapıldığı salonda Başbakan Davutoğlu'un fotoğrafları ve pankartları vardı. Davutoğlu'nun konuşma yaptığı kürsünün hemen arkasında Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Davutoğlu'yla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı da yer alırken salonda Başbakan Davutoğlu için 'Torosların evladı' vurgusu yapıldı.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başbakan'a 'hoş geldin' dediği pankartta bu vurguyu "Sevdiği hikmet, sevmediği nefret, Torosların oğlu Davutoğlu Ahmet" şeklinde dile getirdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 'Torosların evladı Yörük Başbakan' diyerek pankartıyla Başbakan Davutoğlu'nu selamladı. Kongrede tribünlerin ön sıraları kadınlara ayrılırken, erkeklerden, yapılan anonsla, tribünlerin arka kısmına geçmeleri istendi ama başarılı olunamadı.
 
Tribünlerde 3 üflemeli çalgı eşliğinde davul ve zilli küçük bir bando Ak Parti'nin seçim şarkılarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan için bestelenen 'Dombra', Ayna grubunun Başbakan Ahmet Davutoğlu için hazırladığı 'Bir Yiğit Adam' şarkısını çaldı. Bandonun çaldığı marşlara partililer de alkışlarla eşlik etti. Kongrede Elmalı Belediyesi mehteran takımı da Davutoğlu salona girmeden önce kısa bir gösteri yaptı.
 
Salona omuzlarında yörük poşusuyla giren Davutoğlu, platform üzerinden delegeleri ve partilileri selamladı. Davutoğlu, bu sırada delegelerin bulunduğu alanda dikkatini çeken bir bebeği kucağına alarak sevdi, folklar kıyafeti giyen bir kızı da platforma çıkararak öptü. Başbakan Davutoğlu, davullarla kendisine yapılan tezahürata da kayıtsız kalmadı ve platformdan ayrılarak tribünlere çıktı, partililerle tokalaştı. Davutoğlu, platformda diz çöküp yaşlı bir kadının da elini öptü.
 
Başbakan Davutoğlu'nu konuşma yaptığı sahnede kadın korumalar korurken kadın korumaların fazlalığı da dikkati çekti. Davutoğlu'nun salonu selamladığı platformun güvenliği de kadın korumalar tarafından sağlandı.

Özgecan için Fatiha okuttu, 'Kadına uzanan eller kırılsın' dedi
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da partisinin İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada üç kez "Kadına uzanan eller kırılsın" dedikten sonra, Mersin'de öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın katilleri için "Adaletin onlara en sert şekilde mukabelede bulanacağına inanıyorum" dedi. Salonu dolduran kadınlardan Özgecan Aslan ve şiddet nedeniyle hayatını kaybeden bütün kadınlar için Fatiha okunması çağrısı yapan Davutoğlu, "Özgecan'ın adı da Antalya'da Gençlik Merkezi'nde yaşayacak" diye konuştu.
 
Özgecan'ın annesi Songül Aslan'la telefonla konuştuğunu belirten Davutoğlu, " Özgecan kardeşimizin adının yaşaması için, herkesin bu adı anması için Antalya'dan bir haberimizi ailesine iletiyorum. Antalya'da bir gençlik merkezi açıyoruz. Bu gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız" diye konuştu.
 
'TÜRKİYE TEK VATANDIR'
 
Başbakan Davutoğlu, evlat acısına, annelerin acısına son vermek için Türkiye'yi boydan boya kardeşlik coğrafyası haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek devam ettiği konuşmasında, "Bu bizim için en temel hedeftir. Çözüm süreciyle kastettiğimiz doğusuyla batısıyla kuzeyi güneyiyle bütün bir Türkiye'nin kardeş olmasıdır" diye konuştu.
 
Katıldığı il kongreleri ve ziyaret ettiği yerlerde bu mesajı vermeye özen gösterdiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Türkiye ayrılmaz bütündür tek bir vatandır" dedi.
 
Davutoğlu, Alanya'ya devlet üniversitesi kurulacağının müjdesini verdi.
 
'ANTALYA BİZİM VİTRİN ŞEHRİMİZ'
 
Antalya'da açılışı yapılan 152 tesisin 365 milyon liralık harcamayla yapıldığını bildiren Başbakan Davutoğlu, "Antalya'ya mübarek olsun. Antalya hep aziz olsun. Ben de elim boş gelmedim. Alanya'ya üniversite sözü ile geldik. Antalyaspor'a da başarılar diliyorum. Antalya'daki 33 bin kişilik stadyum da en kısa sürede tamamlanacak inşallah. Antalya bizim vitrin şehrimizdir, pencere şehrimizdir" şeklinde konuştu.
 
2016 yılında Antalya'nın Expo'ya ev sahipliği yapacağını, bu sene NATO Dışişleri Bakanları toplantısının yine Antalya'da gerçekleştirileceğini hatırlanan Başbakan Davutoğlu, Kasım ayındaki G-20 zirvesiyle de dünyanın kalbinin yine Antalya'da atacağını söyledi.
 
Antalya'ya hızlı tren getireceklerini açıklayan Ahmet Davutoğlu, bu projeyi bizzat kendisinin takip edeceğini kaydetti. Başbakan Davutoğlu, "Antalya, Konya, Nevşehir ve Kayseri hızlı tren hattı var. Hızlı trenler Anadolu'dan Antalya'ya akacak. Aynı şekilde Eskişehir, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta, Antalya hızlı trenini de harekete geçireceğiz" dedi.
 
Törende Başbakan Davutoğlu'ndan önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de vatandaşlara hitap etti.
 
Başbakan Davutoğlu, yanındaki bakanlar ve protokol mensuplarıyla birlikte toplu açılış kurdelesini kesti.
 
ANTALYA'NIN ANAHTARI DAVUTOĞLU'NDA
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 152 tesisin toplu açılışı sonrasında Başbakanlık otobüsüyle kısa şehir turunun ardından beraberindeki Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan ve Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'la Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamda ziyaret etti.



Şehir turu sırasında Davutoğlu, Antalyalılara otobüsten satranç takımı ve çeşitli oyuncaklar dağıttı. Büyükşehir Belediyesi'nde resmi törenle karşılanan Davutoğlu'nun ziyareti basına kapılı gerçekleşti. Belediye Başkanı Türel, ziyarette Davutoğlu'na kentin anahtarını ve Antalya'ya gelişi dolayısıyla Döşemealtı'nda oluşturulan 100 ağaçlık hatıra ormanının sertifikasını takdim etti. Başbakan Davutoğlu, 2 saate yakın kaldığı büyükşehir belediyesinden yine Başbakanlık otobüsüyle ayrıldı.

EV ZİYARETİ

Başbakan Davutoğlu'nun konvoyu, Işıklar Caddesi'ndeki Yuva Apartmanı'nın birinci katında oturan 85 yaşındaki Hatice Şenocak'ın el sallaması üzerine durdu. Davutoğlu, Belediye Başkanı Menderes Türel'le birlikte bir paket çikolatayla Şenocak'ı evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Davutoğlu, apartmanın alt katında bulunan kafeden kendisini görmek için çıkan gençlerle fotoğraf çektirdi, kaldırımda bekleyen Antalyalılar'la selamlaştı. Başbakan Davutoğlu, kendisini görmek için koruma bandını aşan yaşlı bir kadının ise elini öpüp sarıldı, başka bir kadının kendisine uzattığı notu da aldı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 18.00'de özel uçak Ana uçağıyla Ankara'ya gitti.
 
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Davutoğlu Antalya'da
 
TURİZM İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ 'ALTINTAŞ' DEDİ
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
PAZARCILAR İLE ZABITA ARASINDA ARBEDE ÇIKTI
Antalya'da ruhsatsız çalıştıkları için tezgahları kaldırılmak istenen ...
ÇETİN OSMAN BUDAK VEDA TURUNA ÇIKTI
7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk ...
BAŞKAN ÇELİK AĞAÇ DÜŞMANINI ARIYOR
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gazipaşa'da yol kenarlarına dikilen ...
KEPEZ'İN LOGOLARINI TASARLAYAN GENÇLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Kepez Belediyesi Çocuk Merkezi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi ve Mimar ...
 
 
KEPEZ'DE 100 BİN METREKARE KALDIRIM
Kepez Belediyesi, toplam 100 bin metrekarelik alanda ilçenin cadde ve ...
İTFAİYEYE ÖZEL DONANIMLI 20 ARAÇ TAHSİS EDİLDİ
Antalya'da yangın ve kurtarma olaylarında önemli çalışmalara imza atan ...
KEPEZ KENT KONSEYİ LOGOSUNU DEĞİŞTİRDİ
Yeni seçilen Kepez Kent Konseyi Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı gerçekleşirken ...
UYSAL: MÜFTÜLÜK TALEP EDERSE MİNAREYİ 2 AYDA YAPARIZ
Antalya'da önceki gün yıldırım düşmesi sonucu minaresi yıkılan Sanayi ...
 
 
YOĞUN KAR ANTALYA ULAŞIMINI ETKİLİYOR
Türkiye'yi etkisi altına alan kara kış, kar ve fırtınadan Antalya da etkileniyor.
TÜREL: MİNAREYİ KISA SÜREDE ONARACAĞIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıldırımdan minaresi ...
​BUYUKANTALYA.COM’DAN DEV SOKAK ANKETİ
ANTALYA MİLLETVEKİLLERİMİZ NE KADAR TANINIYOR? BUYUKANTALYA.COM SORUYOR, ANTALYA HALKI CEVAPLIYOR
KAŞ-KALKAN YOLU TRAFİĞE KAPANDI
Yağmur ve dev dalgalar sebebiyle Kaş-Kalkan yolu trafiğe kapandı
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika