Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
 
Diyanet İşleri Başkanlığından Ramazan mesajı
Diyanet İşleri Başkanlığından Ramazan mesajı
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan mesajı yayımlandı. Mesajda, vatandaşlar tarafından Din İşleri Yüksek Kuruluna yoğun bir şekilde sorulan, depremzedelerin ihtiyaçları ve özellikle kalıcı konut yapımı için zekat verilip verilemeyeceğin cevabı kamuoyu ile paylaşıldı.
 
22 Mart 2023 Çarşamba - 20:32

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı Ramazan mesajında, “Deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir” açıklamasında bulundu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan mesajı yayımlandı. Mesajda, vatandaşlar tarafından Din İşleri Yüksek Kuruluna yoğun bir şekilde sorulan, depremzedelerin ihtiyaçları ve özellikle kalıcı konut yapımı için zekat verilip verilemeyeceğin cevabı kamuoyu ile paylaşıldı.
Vatandaşların zekatlarını daha çok Ramazan ayında vermeyi tercih ettiklerinin ifade edildiği mesajda; “Din İşleri Yüksek Kurulumuz 8 Şubat 2023 tarihinde, ‘depremzedelere zekat verilmesi’, 15 Şubat 2023 tarihinde de, ‘afetzedeler için zekat parasıyla barınma yerleri yapılması’ konularında açıklama yayınlamıştır. Dolayısıyla deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir. Depremzedelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında yapılan yardımları organize etmek için yetkili ve sorumlu kılınan AFAD’ın açtığı özel zekat hesaplarına, Kurulumuzca daha önce yayınlanan açıklamalar çerçevesinde, zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalıcı konut yapılması için zekatların verilmesi uygundur.” denildi.
Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayı mesajında, şu ifadelere yer verildi:
“Bizleri bir kez daha, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi Ramazan ayına kavuşturan Rabbimize sonsuz hamd u senalar olsun. Bu yıl Ramazan ayını mahzun ve acılı yüreklerle karşılıyoruz.  Ülkemiz büyük afetlerle sarsıldı. On binlerce kardeşimizi kaybettik, şehirlerimiz enkaza döndü, vatandaşlarımız evsiz kaldı. Tarifi imkansız acılar yaşadık. Bu sebeple bu yılki Ramazan ayı, özel bir önem ifade etmektedir. Zira Ramazan ayı, dertlerimize deva bulacağımız, zorluklarımızı kolay kılacağımız bir aydır. İyiliklerin çoğaldığı, ruh ve gönül dünyamızın ferahlık bulduğu, kardeşliğimizin pekiştiği, umutlarımızın yeniden yeşerdiği bir bahar mevsimidir.
Ramazan, bir Kur’an ve ibadet ayı olduğu kadar yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Oruç, iftar, sahur, mukabele, teravih gibi ibadetlerle gönül dünyamızın ilahi rahmet ve bereket esintileriyle güzelleştiği bu mübarek ay, aynı zamanda infak, ikram, zekat, fitre ve sadakalarımızla dayanışma bilincimizi güçlendirmek ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için bizlere sunulmuş bir fırsattır. Böyle bir inanç ve anlayışla bu yılın Ramazan ayı temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirledik. Ramazan ayı boyunca dayanışma bilincimizi daha güçlü kılacak faaliyetler yapacağız.
İnancımıza göre insanın yeryüzündeki temel gayesi, âlemlerin Rabbine samimiyetle bağlanmak ve iyilik yapmaktır. Kur’an-ı Kerim’de “Müminler, ancak kardeştirler” buyuran Cenab-ı Mevla, hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılmamızı, iyilik ve takvada yardımlaşmamızı emretmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de, “Bir kimse kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da ona yardımını sürdürür” buyurarak bizleri dayanışmaya teşvik etmiştir. Toplumsal hayatın birlik ve beraberlik, huzur ve güven üzere devamını sağlama noktasında önemli ve vazgeçilmez bir ilke olan dayanışma, İslam ümmetinin en belirgin vasfıdır. Müslümanlar, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı Allah’a imanın, Hz. Peygamber’e sadakatin ve inanca vefanın bir gereği olarak görürler. Bu sebeple iyilikte yardımlaşma ve dayanışma, inancını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin karakteri olmuştur. İsar, ikram, ihsan, cömertlik, diğerkâmlık gibi kavramları da içine alan dayanışma bilinci, medeniyetimizi, insanlığın hatta bütün canlıların iyiliği için çalışan bir vakıf medeniyetine dönüştürmüştür. Şanlı tarihimiz, İslam’ın evrensel değerlerinin ve ahlak ilkelerinin hayat bulmuş zirve örnekleriyle doludur.
Bu gerçek, bizlere, Ramazan ayını ve onunla öne çıkan değerleri en güzel şekilde ihya etme sorumluluğu yüklemektedir. Özellikle gençlerin ve çocukların Ramazan ayının manevi havasını doyasıya yaşamalarını temin etmeli; sahurun bereketini, orucun lezzetini ve iftarın sevincini hissetmelerini, vakit namazlarında, teravihlerde, mukabelelerde camilerimizin esenlik iklimini teneffüs etmelerini sağlamalıyız. Paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın bereketine onları da dahil etmeliyiz. Birlikte eda edilen ibadetlerin güzelliğine, aynı heyecanı yaşamanın coşkusuna, aynı duygularda buluşmanın huzuruna onları da şahit kılmalıyız. Bu noktada onları teşvik etmek, desteklemek, zihin ve gönül dünyalarında Ramazan ayına dair tatlı hatıralar biriktirmeleri için başta aile büyükleri olmak üzere herkese önemli sorumluluklar düşmektedir.
Diğer yandan milletimiz, bereket ve faziletinden daha fazla istifade etmek için zekatlarını daha çok Ramazan ayında vermeyi tercih etmektedir. Bu bağlamda, afetzede kardeşlerimizin ihtiyaçları ve özellikle kalıcı konut yapımı için zekat verilip verilemeyeceği hususu, halkımız tarafından yoğun bir şekilde sorulmaktadır.
Din İşleri Yüksek Kurulumuz 8 Şubat 2023 tarihinde, “depremzedelere zekat verilmesi”, 15 Şubat 2023 tarihinde de, “afetzedeler için zekat parasıyla barınma yerleri yapılması” konularında açıklama yayınlamıştır. Dolayısıyla deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir. Depremzedelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında yapılan yardımları organize etmek için yetkili ve sorumlu kılınan AFAD’ın açtığı özel zekat hesaplarına, Kurulumuzca daha önce yayınlanan açıklamalar çerçevesinde, zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalıcı konut yapılması için zekatların verilmesi uygundur.
Ayrıca, depremzedelere gıda ve temel ihtiyaç maddeleri sağlanması için de zekat verilebilir.
Öte yandan dinimize göre dayanışma ve yardımlaşma sorumluluğu sadece zekattan ibaret değildir. Zekat dışındaki infak ve bağışlar ile de yardıma muhtaç olanlara ulaşmak ve yaralarını sarmak inancımızın bir gereğidir.
İlahi rahmetin yeryüzüne sağanak sağanak indiği Ramazan-ı şerif’te yapacağımız ibadetlerin ruhlarımıza sükûnet, gönüllerimize letafet, kalplerimize ve zihinlerimize feraset kazandırmasını temenni ediyoruz. Bu mübarek mevsimi, ailelerimizin, ülkemizin, İslam âleminin ve bütün insanlığın huzur ve selametine vesile kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.”
 
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya Valisi Ersin Yazıcı : 2023 Turizm Sezonunda Rekorlar Kıracağız
 
ANET Kart’la iyilik hareketi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya Valisi Ersin Yazıcı'dan ​Berat Kandili Mesajı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Mübarek Ramazan Ayının müjdelerinden Berat ...
Prof.Dr.Kuloğlu : Depremden Etkilenen Yetişkin ve Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalı ?
Prof.Dr.Murat Kuloğlu Byturco Medya Grubumuza ait Gazetelerimiz için ...
Antalya'da Hissedilen Hatay Merkezli Yeni Depremler Endişe Yarattı
Hatay 'da bu gece 6.4 Şiddetindeki deprem ve artçı sarsıntıları KKTC ve ...
Mehmet Kesim Yazdı :ŞİMDİ KKTC HÜKÜMETİNDEN BEKLENEN NE ?
Byturco Medya Yayın Grubumu Başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim KKTC'de ...
 
 
Antalyalı Gönüllü Gençler Deprem Bölgesinde Cansiperane Çalıştı
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezinde meydana gelen depremin ...
Akdeniz Üniversitesi’nden deprem bölgesine yardım seferberliği sürüyor
Akdeniz Üniversitesi asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası ...
Baykal'ın Cenaze Proğramı Belli Oldu
Deniz Baykalın Sabaha karşı uyurken vefat ettiği açıklanırken cenazesi Antalya'da toprağa verilecek
Mehmet Kesim Yazdı :Yüzyılın Depreminde Zamanla Yarış ve Sen
Yazmış olduğu Köşe yazıları büyük ses getiren ilgiyle takip edilen Byturco ...
 
 
Rektör Özkan :Yaraları Birlikte Saracağız
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen ...
AK Parti İl Başkanı Taş Milletvekili Taş İstifasını Resmen Duyurdu
İstifasını Kamuoyu ile Paylaşan Başkan İbrahim Ethem Taş Milletvekili ...
Vali Yazıcı'dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir Mesaj yayımladı.
Mehmet Kesim Yazdı : Hos Geldin ,Sefalar Getirdin 2023
Byturco Medya Yayın Grubu Başkanınımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim 2023 ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika