Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
   
  Antalya'da Karadenizliler Gecesinde Resul Dindar coşkusu  
 
 
Kumluca OSB İçin Süpriz Karar
Kumluca OSB İçin Süpriz Karar
 
Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısında Kumluca OSB’nin çalışmalarının sonlandırılması kararı alındı.
 
20 Nisan 2017 Perşembe - 11:36

Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Mehmet Çetintürk başkanlığında yapılan toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Antalya Valiliği İdari ve Mali İşler Müdürü Servet Saraç, Antalya Büyük Şehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Murat Demir ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı. Toplantıda, arazi sorunu yüzünden çıkmaza giren Kumluca OSB çalışmasında, yönetim kurulundan ve bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda iştirakçi kurumlardan kapanış için olumlu görüş istenmesine karar verildi.
 
Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi çalışmasıyla ilgili açıklama yapan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, "Kumluca’da OSB yapımına mevcut şartlarda devam etmek vakit kaybıdır. OSB çalışmalarını Kumluca’da sonlandırarak hizmet bölgemiz içerisinde olan Kaş, Demre ve Finike ilçelerinde devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.
 
KUTSO Başkanı Günay, "Organize sanayi bölgelerinin avantajlarından Kumluca ve çevresindeki işadamlarının da yararlananabilmesi amacıyla Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2005 yılında çalışmalarına başlanan Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 2008 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yer seçimi kesinleştirilerek tüzel kişilik kazanmıştır. Tüzel kişilik kazanmasının ardından Kumluca Toptaş Mahallesinin kuzeyinde bulunan 220 dekarlık alanda imar planı çalışmaları yapılmış, hazırlanan imar planı 2012 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı OSB Genel Müdürlüğünce incelenerek tasdik edilmiştir. 40 dekar alanın 2009 Aralık ayında OSB adına tapu tescili yapılmış kalan 180 dekar alanın kamulaştırılması için Bedel Tespit Komisyonu kurularak bedel tespiti yapılmıştır. Bedel tespitinin ardından parsel malikleriyle uzlaşma komisyonu arasında yapılan toplantılarda parsel sahiplerinin belirlenen fiyatın çok üzerinde fiyat istemeleri, mirastan dolayı hak sahibi olan hissedarların kendi aralarında anlaşamamaları ve toplantılara katılmamaları gibi birçok sebepten dolayı uzlaşma sağlanamamıştır" ifadelerini kaydetti.
 
2015 yılındaki yağışlar sonrasında OSB alanı yakınlarında birçok bölgede toprak kaymaları yaşandığını belirten Günay, "OSB Müteşebbis Heyeti yaşanan bu afet sonrasında TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odasına bağlı bir mimarlık-mühendislik firmasına jeolojik etüt yaptırmış ve hazırlanan rapor soncunda arazi parsellerinin yüzde 10 ile yüzde 50 arasında eğime sahip olduğu, arazide kayma ve kaya düşme riski olduğu ortaya çıkmıştır. Bu haliyle OSB arazisi hem alan olarak yetersiz hem de yatırımcı firmalara en az üç kat daha fazla yatırım maliyeti gerektirecektir. Ana amaçlarında birisi yatırımcı firmalara düşük maliyeti yatırım arazisi sağlamak olan Kumluca Gıda İhtisas OSB’nin bu haliyle yatırımcı firmaların ilgisini çekmesi mümkün görünmemektedir" diye konuştu.
 
 
"Yeni Müteşebbis Heyet oluşturulmuştur"
 
Büyükşehir yasası ile Antalya İl Özel İdaresinin tüzel kişiliğinin sona ermesinin ardından Müteşebbis Heyet hisse oranlarının tekrar düzenlendiğini kaydeden KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay şu ifadeleri kaydetti:
 
"Kurulacak OSB’ye belediyelerimiz de dahil edilerek, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 47, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yüzde 27, Kumluca Belediyesi yüzde 13, Antalya Büyükşehir Belediyesi yüzde 7 ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği yüzde 6 hisse sahibi olacak şekilde yeni Müteşebbis Heyet oluşturulmuştur.
 
Yapılan bu değerlendirmenin ardından Müteşebbis Heyet 2015 yılı içerisinde yeni OSB alanı arayışı içerisine girmiş, değerlendirilen öneriler içerisinde ham maddeye yakınlığı ve mülkiyet hakları yönünden Beykonak-Mavikent hallerinin olduğu alanın OSB için uygun olacağı görüşüne varılmıştır. Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait olan Beykonak Mahallesi 872 parsel ve Mavikent Mahallesi 1348 parseller ile mülkiyeti Kumluca Belediyesine ait olan-1349 parsellerdeki toplam 270 dekar alan üzerine OSB için proje çalışması yapılarak çalışma ile ilgili birde sunum filmi hazırlanmıştır. Hazırlanan yeni OSB projesinde Beykonak ve Mavikent halleri yıkılarak, Beykonak halinin olduğu parsele modern bir hal yapılıp Mavikent hali ve güneyinde kalan parsele ise Kumluca Gıda İhtisas OSB alanı kurulması planlanmıştı. Bu projenin kabul görmesinin ardından Antalya Valimiz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kumluca Belediye Başkanımızın da olumlu görüşleri ile Antalya Büyükşehir Belediyesinden OSB için resmi olarak yer talebinde bulunuldu. Fakat Sayın Menderes Türel’in olumlu görüşlerine rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen resmi yazıda Beykonak Mahallesi 872 parsel ve Mavikent Mahallesi 1348 parsellerin OSB kurulması için tahsis edilemeyeceği ve Kumluca Belediyesine ait Mavikent Mahallesi 1349 parselin de Büyükşehir belediyesine devredilmesi halinde buraya da hal kurulabileceği belirtilmiştir. Bu olumsuz cevap üzerine Kumluca Belediyesi de 1349 parseli OSB’ye vermekten vazgeçmiştir. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan sonraki süreçte hizmet bölgemizde bulunan Kaş, Demre ve Finike ilçelerinde Organize Sanayi Bölgeleri oluşturup, Batı Antalyalı üretici ve ihracatçılarımızın OSB avantajlarından faydalanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya'da Sandıkların Tamamı Açıldı
 
Neşet Ertaş Türküleriyle Anıldı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya'da Sandıkların Tamamı Açıldı
Türkiye’de batı illerinde olduğu gibi Antalya’da da sabaha 8.00 ‘da başlayan ...
Köse: Sözde Karar da Artık Milletin
AK Parti Antalya Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Köse oyunu Antalya'da kullandı.
BAYKAL: UMARIM BU SINAVDAN MİLLETİMİZ YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKAR
Anayasa değişikliği referandumu kapsamında oyunu Antalya'da kullanan CHP ...
Vali Karaloğlu Oyunu Kullandı
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi ...
 
 
ÇAVUŞOĞLU: MİLLETİMİZ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN KARARINI VERECEKTİR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum için oyunu memleketi Antalya’nın ...
İsmail Baha Sürelsan Unutulmadı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın kurucusu Devlet Sanatçısı ...
Antalya Valiliği'nden Örnek Proje
Antalya’da eğitimi yarıda kalan kadın ve kız çocukları için ‘Beni Hafife ...
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası İçin İlk Adım
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası için protokol imzalandı.
 
 
Türel'den Sandığa Gidin Çağrısı
Korkuteli’nde referandumu anlatan Başkan Menderes Türel, tüm Antalyalıları ...
Türel’den Çiftçilere Elektrik Desteği
Çiftçilere Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya tarımında yeni bir dönemi ...
Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Polis Teşkilatının 172’nci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları
Antalya’da Türk Polis Teşkilatının 172’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
UYSAL HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi pazar yerinde ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika