Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
 
Mehmet Kesim Yazdı : Başkan Böcek Genel Sekreter Krizini Nasıl Aşıyor
Mehmet Kesim Yazdı : Başkan Böcek Genel Sekreter Krizini Nasıl Aşıyor
 
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Antalya Gündeminde yer alan ve sonucu merakla beklenen Genel sekreterlik ataması konusunu köşe yazısına taşıdı
 
30 Temmuz 2019 Salı - 11:59

Yazmış olduğu köşe yazılarılarıyla okuyucuları tarafından büyük beğeni alan ve köşe yazıları ilgiyle takip edilen gazeteci yazar Mehmet Kesim Antalya gündeminde önemli bir yer işgal eden konuyu köşesime taşıyarak okuyucularıyla paylaştı.
                İŞTE MEHMET KESİM'İN  KÖŞE YAZISI 
    
             
:Başkan Böcek Genel Sekreter Krizini Nasıl Aşıyor

           Okurlarımdan yani sizlerden gelen genel istek ve israr üzerine bundan sonra daha sık köşe yazısı yazmaya karar verdim
.Ben köşe yazılarımı laf olsun diye değil yazdığım konuları  araştırıp ve gerçeklere dayalı olarak hazırlayıp tarihe not düşmek için yazdığımı bir kez daha sizlerle paylaşayım.

Turizmin başkenti Dünya şehri Antalya’mızın en önemli makamlarından Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğundaki Başkanlık görevin’de  4 ayı geride bırakan Muhittin Böcek 100 günde neler yaptığını geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.
Antalya dışında olduğum için bu basın toplantısına katılamamıştım ama basın toplantısını takip eden arkadaşlarımızdan aldığım bilgi ve konuyla ilgili basın açıklamasını dikkatli bir şekilde incelediğimde
Başkan Böcek kendine göre 100 gününü oldukça yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçirdiğini ifade ediyor.
Bu konuda Antalya halkının düşünceleri nasıl şekillendiğini hep birlikte nasıl olsa hissedeceğiz.
Ben  önce kısaca Başkan Böcek’in  Konuyla ilgili anlattıklarından ne anladığımın ana başlıklarıyla sizinle paylaşayım sonra asıl konuya gireyim.
Büyükşehir Belediyesi’nin ASAT ve iştirakler dahil borcunun 6 milyar 206 bin 733 TL olduğunu belirten Başkan Böcek, “Belediye olarak tasarrufa gidiyoruz. Aylık 40 Milyon TL açıkla gidiyoruz. 12 projeyi beklemeye aldık. Bunun yanında halkımıza hizmetten asla geri kalmayacağız” diyor.
Başkan Böcek, “Kırcami konusu vatandaşlarımızın kaderi olmadığını  18 Nisan 1999’dan bu yana Kırcami ile ilgili sorunların  günümüze kadar geldiğini, 20 yıl ilçe belediye başkanlığı sürecinde de meclis üyesi olarak hep Kırcami ile ilgili önergelere, çalışmalara destek verdiğini  şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hemen hızla bu konuyu gündeme aldıklarını 25 bin ve 5 binlik planlarını geçirdiklerini,  kısa zamanda tüm siyasi partilerin desteği ile el birliği ile çözeceklerini , Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgilide  herkesin memnun olacağı bir projeyi sunacaklarını anlatmış
Boğaçayı konusunda cumhurbaşkanı Erdoğanın  yanıltıldığını iddaa eden Başkan Böcek Konyaaltı Sahil Projesi için 254 milyon 289 bin 127 TL para ödendiğine dikkat çekerken, İhale karşılığı Sahili işleten Firmanın  8.5 milyon ödediği bunun 5 milyon 187 bin TL’si ecri misil olarak Maliye Bakanlığı’na ödendiğini ,karşılığıda belediyeye  kalan paranın  3 milyon 300 bin TL’ olduğunu   ,   Sahilde  91 tane ünite olduğunu anlatan Başkan Böcek  ‘’Güvenlik bizde, temizlik bizde, park bahçe bizde bitki dikmeyi her şeyi bize bırakmışlardır. Yasal anlamda gerekli çalışmaları yapıyorum” diyor
Altın Portakal’ın kaldırıldığını hatırlatan Başkan Böcek festivalin artık  özüne dönerek 26 Ekim-1 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi. Sinemanın bütün paydaşlarıyla görüşme yaptıklarını anlatan Başkan Böcek, “Bu dönem öncelikle Akdeniz Üniversitesi Spor Alanı için hava şartlarına göre de 10 bin kişilik kapalı spor salonunda festivalimizi yapmak için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzaladık. 10. Antalya Kitap Fuarı’nı 10-21 Ekim tarihleri arasında kitapseverlerle buluşturacağız. 20. Piyano Festivalini de 16-30 Kasım tarihleri arasında yapmayı hedefledik” diye benim açımdanda önemli kültür ve sanat konusuna deyinmiş. 
İlçelerin sorunlarını  masaya yatırdıklarını söyleyen Başkan Böcek “Gittiğimizi ilçenin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odaları ve o ilçenin bütün kanaat önderleri ile beraber, turizmciler ile beraber bir araya gelip tüm sorunları yerinde dinliyoruz. Sorunları çalışma arkadaşlarım da görüyorlar ve sırasıyla öncelikli hedeflerimizi belirleyip çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu 100 gün içerisinde gerçekleştirdik” diyerek ilçelere yapacağı hizmet planlamasını anlatmış.
Başkan Böcek’in basın toplantısına ait açıklamasının tamamını  Byturco.com,  Buyukantalya.com ,Antalyagecegündüğz.com internet gazetelerimizin sayfalarında yer vererek sizlerle , Antalyalılarla , bize dünyanın her  yerinden bir tıkla ulaşan okuyucularımızla paylaşmıştık.
Başkan Böcekin bu açıklaması sonrası sosyal medya üzerinden  ‘’mazeret belediyeciliği yeniden sahnede ‘’diyerek cevap veren  Eski başkan Menderes Türelin açıklamasınıda yer vererek  sizlere duyurmuştuk.
Görünen o ki ‘’oturuyorum dinleniyorum ‘’ diyerek  pek fazla ortada görünmeyen Eski başkan Menderes Türel  bu dinlenme sırasında ciddi bir şekilde Antalya siyasetini ve büyükşehirde yaşanan gündemi takip ediyor.
Ben  Antalya ve Türkiye için Sevgili Menderes Türelin Bilgisi ,tecrübesiyle aktif olarak siyasette yer alması  gerektiğine inananlardan olduğumu özellikle belirtmek isterim.
Bu benim için yeni bir düşünce tarzı deyildir yıllardır yazmış olduğum köşe yazı arşivinden isteyenler hafızasını tazeleyebilirler.
Gelelim Köşe Yazımın başlığımda yer alan konuya.
Antalya’da  aylardır  Antalya büyükşehir genel sekreteri kim olacak merakı Cansel Hanım bu makamın tek fovarisi olsada şehirde hala devam ediyor.Çünki bilgi kirliliği var.
Aslında Başkan Böcek’in tercihi belli bu önemli makama resmen Cansel Çevikol Tuncer'i getirmek istiyor.
Buda onun en doğal hakkı çünki seçim öncesi Konyaaltın’da ve seçim sürecinde yine Cansel Çevikol Başkan Muhittin Böcek’in  A takımını en önemli ismiydi.
Başkan Böcek Seçimi kazanınca genel sekreterlik koltuğuna Cansel Çevikol’un gelmesi için gerekli çalışmayı hemen başlattı,ama bu makama gelebilmek için Devlet memuru olarak en az 12 yıl çalışma şartı nasıl aşılır onun arayışına girilirken Cansel Çevikol Antalya büyükşehir belediye başkanının baş danışmanı olarak göreve başladı.
(Şu anda Antalya Büyük Şehir Kurumsal işleyiş şemasında Cansel Çevikol Tuncer  Başkan Baş Danışmanı ,Mustafa Gürbüz Büyükşehir genel sekreter vekili ,Burcu Ay Özel kalem müdürü olarak görünüyor.)
Antalya Büyükşehir genel sekreterlik görevine Cansel Çevikolun getirilmesiyle ilgili resmi ve hukuksal sürec arayışı devam  ederken , bir  iddia ya göre CHP genel merkezi tarafından ,Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun  isteği ve talimatı  ile  uzun yıllardır eğitim camiasında görev yapmış yerel yönetim konusunda oldukça bilgi ve tecrübesi olduğu anlatılan Hüseyin Karakuş’un ismi Antalya büyükşehir belediyesi genel sekreterliği için gündeme geldi.
Doğrusunu söylersek Hüseyin Karakuş ismi  Antalya’da  CHP’li gruplar tarafından kabul görerek sosyal medyada hayırlı uğurlu olsun mesajları yayınlandı.
Cansel Çevikol mu,Hüseyin Karakuş mu ismi konuşulurken bu konuda  ŞEFFAF BELEDİYECİLİK  yapacağım diyen Ne Başkan Böcek ne CHP genel merkezi tarafından açıklama yapılmaması maalesef Antalya gündeminde bilgi kirliliğine sebeb olurken haklı olarak  bu konuda çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı.
Başkan Böcekin bu konuda Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğludan yardım istediği,Cumhurbaşkanı Erdoğandan Randevu talebi olduğu dahil ,Kılınçdaroğlu Karakuş’u ata dediği halde atamadığı konusu siyasi sohbetlerin başında yer almaya başladı.
Başkan Böcek 100 günlük icraatını anlattığı  basın toplantısında Cansel Çevikolu  ima ederek genel sekreterimiz burada desede şu an bu konuda Antalya Halkına bir açıklama yapması konunun sürecini anlatması bu konuyu gündemden düşürecektir.
Bana gelen bilgiye göre Başkan Böcek Cansel Çevikolun Genel Sekreterlik görevine hukukı olarak gelebilmesi için tek formül olan Özel Kalem Müdürlüğü atama yazısını konuya onay veren makam olan Çevre ve Şehircilik bakanlığı mahalli işler genel müdürlüğüne yazmış.
Özel kalem müdürü olarak atama gerçekleşince TEDVİREN yani geçici süre ile Cansel Çevikol Tuncer Büyükşehir genel sekreterlik koltuğuna oturabiliyor.
Yani yaşanan Büyükşehir Genel sekreterliği krizi bir şekilde  çözülmüş oluyor.
Başkan Muhittin Böcek genel sekreter olarak aseleten olmasada vekaletende olsa  Cansel Çevikolla  yoluna devam edebiliyor.İşin yol haritasında bu var.
Bu arada unutmamamız gereken gündemde hala konuşulan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  bilgisi ve tecrübesine güvenertek tavsiye ettiği Hüseyin Karakuş Antalya büyükşehir belediyesinde görev alırmı gelirse hangi göreve gelir onuda yakında göreceğiz.
 
 
 
 mehmetkesim@byturco.com
 
 
 
 

 
 
 
 
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kundu'da Dünyaca Ünlü Otellerin Önünde Yaya Kaldırımı Yok
 
Haydi Sağlıklı Yaşam İçin Egzersiz Kursuna
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Muratpaşa’dan uzman kasaplık kursu
Muratpaşa Belediyesi, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte ...
Türel Başkan Böcek'in Açıklamasına Sosyal Medyadan cevap verdi
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel, sosyal medya ...
MHP'li Başkan Serik'de Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan Serik’te ziyaretlerde bulundu
​Başkan Böcek Büyükşehirde İlk 100 gününü anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek kamuoyunu yakından ilgilendiren ...
 
 
Gündem 4’üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Oldtown Festivali Oldu
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı ...
Konyaaltı Panoramik asansörler kullanıma açıldı bilgisi Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Oğuz'dan
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Dr. Cem Oğuz konuyla ...
Başkan Böcek İddaalı Konuştu :‘Leb demeden leblebiyi anlıyoruz’
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe ziyaretleri kapsamında ...
MHP Antalya İl Teşkilatın'dan Gazipaşa Buluşması
MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Seçimlerden ...
 
 
Başkan Ulutaş ​Ulutaş: “Bu ülkeyi ilelebet aydınlık yarınlara hep beraber taşıyacağız”
Kaş ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri ...
Antalyalılar ​15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Cumhuriyet Meydanın'da Buluştu
​15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında ...
Vali Karaloğlu'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Antalya valisi Münir Karaloğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ...
Başkan Muhittin Böcek'ten 15 Temmuz Mesajı
Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek 15 Temmuz Demokrasi ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika