Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
   
  Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
   
  Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum  
 
   
  Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz  
 
   
  Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
 
TERÖRE KARŞI ŞEHİRLER ANTALYA'DA TOPLANIYOR
TERÖRE KARŞI ŞEHİRLER ANTALYA DA TOPLANIYOR
 
Dünyada şiddete varan aşırılığın önlenmesi amacıyla yerel yönetimler arasında kurulan Güçlü Şehirler Ağı'nın ilk zirvesi, 11- 12 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacak. Zirveye 18 ülkeden 22 şehir katılacak.
 
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 14:58

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 11- 12 Mayıs tarihlerinde yapılacak Güçlü Şehirler Ağı Zirvesi dolayısıyla Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Türel, Güçlü Şehirler Ağı Zirvesi'nin sadece uluslararası, diplomatik toplantı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Zirvenin konusu itibariyle kamu kurum ve kuruluşları, bütün kurumları, sivil toplum örgütlerini ilgilendirdiğini kaydeden Türel, şunları söyledi:

"Güçlü Şehirler Ağı, küresel işbirliğiyle terör ve teröre yol açan şiddete varan aşırılıkla mücadeleyi esas alan yeni bir oluşumu ifade ediyor. Güçlü Şehirler Ağı, yerel yönetimler arasında küresel işbirliğini ifade ediyor. Terör ırk, dil, din, etnisite gibi farklı motivasyonlara dayanabiliyor. Şiddete varan aşırılık terörün beslendiği temel kaynak olup özellikle gençlerin terör örgütlerinin içine çekilmelerini ifade ediyor. Terör örgütleri ilk aşamada gençlerin beyinlerini yıkayarak, gençleri etki altına alarak taban bulmaya çalışıyor. Bu radikalleşme sürecini, terör örgütü mensubu haline gelme ve terörist olma süreci izliyor. Güçlü Şehirler Ağı, şehirlerde oluşan bataklıklarla mücadeleyi, bataklıkların mümkün olduğunca kurutulmasını hedef alan bir işbirliği ağını öngörüyor."

Terörle mücadelenin bugüne kadar yerel yönetimlerin konusu olarak ele alınmadığını, daha çok hükümetlerin işi olarak değerlendirildiğini aktaran Türel, ancak küreselleşen terör tehdidinin yerel yönetimler dahil topyekün mücadele gerekliliği ortaya çıkardığını söyledi. Türkiye'nin bunu terör mağduru bir ülke olarak uzun yıllardır ifade ettiğini, Batı dünyasının ise başına geldiği zaman meselenin farkına varabildiğini savunan Türel, dünya nüfusunun yüzde 75'lere varan oranda şehirlerde yaşadığı bir dönemde şehirlerin şiddete varan aşırılıkla mücadelesinin ön plana çıktığını söyledi. Türel, "Kırdan kente göç hızla devam etmekte ve kentlerin ülke içi ve dışından göç almasıyla sonuçlanıyor. Göçler çok kültürlü şehirleri meydana getirirken sosyal ve ekonomik sorunlar, güvenlik sorunları büyüyebiliyor" dedi. 

Bu noktada kültürel entegrasyon zorluğu yaşamakta olan toplumlarda tepkili gençlerin radikal hareketlere meyil gösterdiğini aktaran Türel, son zamanlarda Avrupa'da yaşanan terör olaylarını Müslüman gençlerin gerçekleştirmesinin bunu doğruladığını aktardı. Dini etnik radikalleşmenin yanı sıra, Avrupa'da ırkçı hareketlerin arttığına dikkat çeken Türel, göç eden nüfus içinde işsizliğin artmasının da gençlerin radikalleşmesine neden olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Terör ve şiddete varan aşırıcılıkla mücadelede artık yerel yönetimlerin de aktif olması kaçınılmaz hale gelmiştir. Şehirlerde değişik topluluklarla, gençlerle temas kuran, bütün kurum ve kuruluşlar bu mücadelenin parçası olmak durumundadır. Bir topyekün mücadele gerekmektedir. Sorun sadece devletlerin sorunu değildir. Topluluklar ve aileler de bu sorundan etkilenmektedir. Beyni yıkanan genç ailesinin kontrolünden çıkmakta ve ailelerin de çaresiz kaldığı bir durum ortaya çıkmaktadır. Dünyada bazı şehirler ve kurumlar şiddete varan aşırılıkla mücadele konusunda şimdiden bir tecrübe kazanmıştır."

Güçlü Şehirler Ağı'na New York, Paris, Londra, Oslo gibi terörle ilgili talihsizlik yaşamış kentlerle birlikte dahil olan Antalya'nın 'örnek şehir' olarak yer aldığına dikkat çeken Türel, bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaya koyduğu sosyal politikalar ve kentteki güvenlik anlayışının belirleyici olduğunu aktardı. Türel ayrıca ilk zirve Paris'te yapılacakken, yapılan değerlendirme sonunda Antalya'ya alındığını söyledi. 

Zirvede Güçlü Şehirler Ağı'nın çalışma prensiplerinin geliştirileceğini kaydeden Türel, zirvenin açılışına ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin video konferansla katılacağını ve Dışişleri Bakana Mevlüt Çavuşoğlu'nun da konuşacağını söyledi. Türel, açılışta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da konuşacağını aktardı.

GÜÇLÜ ŞEHİRLER AĞI NEDİR?

Güçlü Şehirler Ağı, ABD Başkanı Barack Obama'nın inisiyatifinde, Birleşmiş Milletler himayesinde başta DAEŞ olmak üzere farklı biçimlerde şiddete varan aşırılığa karşı dayanıklılık ve sosyal dayanışmayı inşa etmek amacıyla belediye liderlerinin ve yerel yönetim uygulayıcılarının ilk küresel ağı olarak ortaya çıkan küresel bir oluşumdur. 

Güçlü Şehirler Ağı, Türkiye'den sadece Antalya'nın davet edildiği 25 şehrin biraraya gelmesiyle 29 Eylül 2015'te New York'ta yapılan toplantıyla kuruldu. 30 Eylül'de ilk toplantısını gerçekleştiren Güçlü Şehirler Ağı'nın tüzüğü, temel ilkeleri ve çalışma sistematiği belirlendi. 

Buna göre Güçlü Şehirler Ağı, her koşulda şiddete varan aşırılığı önlemek için şehirleri desteklemeye odaklanmış bir oluşum olarak kabul edildi. Ağın herhangi bir din, millet, medeniyet ya da etnik grupla ilgisi olmaması gereken şiddete varan aşırılığın önlenmesini savunması kararlaştırıldı. 

HANGİ ŞEHİRLER KATILACAK?

Antalya'da 11- 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Güçlü Şehirler Ağı 1'inci Küresel Zirvesi'ne, 18 ülkeden 22 şehir katılacak. Zirveye Fransa'nın Bourdeaux, Danimarka'nın Kopenhag, İspanya'nın Malaga, Endenozya'nın Malang, Moritanya'nın Kiffa, Mali'nin Mali, Belçika'nın Vilvoorde, Kamerun'dan Yaounde, Meridiamere, Kolofata, Kousseri, Kosova'dan Kaçanik ve Peja, Makedonya'dan Cair, Maldivler'den Mali, Peru'dan Puno, ABD'nin Chatthaneooga. Kenya'dan Mombasa, Norveç'ten Kristiansand, Kolombiya'dan Medellin, Nijerya'dan Kano ve Hindistan Maharaştra şehirlerinden belediye başkanları, başkan yardımcıları düzeyinde katılım sağlanacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BAŞKAN TÜTÜNCÜ’DEN ERENKÖY’E KAT MÜJDESİ
 
ÜNİVERSİTE FM'E EN İYİ ÜNİVERSİTE RADYOSU ÖDÜLÜ
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
BAŞKAN TÜTÜNCÜ’DEN ERENKÖY’E KAT MÜJDESİ
Başkan Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi’ne söz verdiği kat artışını gerçekleştirdi. ...
YÖRÜK FESTİVALİ’NE DOMBIRA DAMGA VURDU
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Yörükler Derneği tarafından düzenlenen ...
ANTALYA’DA 36 GÖLETTE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü Antalya’da 36 tane yeni gölet ...
BAŞKAN TÜREL'DEN ANNELER GÜNÜ'NDE HUZUREVİ SAKİNLERİNE ZİYARET
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, anneler günü nedeniyle ...
 
 
ULUSLARARASI GÖÇÜN EĞİTİM ÖĞRETİM AÇISINDAN SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLECEK
Türk vatandaşlarının AB ülkelerine serbest seyahat koşullarının başlayacağı ...
SAHİL GÜVENLİKTE MEZUNİYET TÖRENİ
Antalya Valisi Muammer Türker, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı ...
BAŞKAN DERE'DEN BAKAN ÇELİK'E ESNAF DOSYASI
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
TÜMAMİRAL HAKAN ÜSTEM'DEN VALİ TÜRKER'E ZİYARET
Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Antalya Valisi Muammer ...
 
 
BAKAN ÇELİK: HER 2 SANİYEDE 7 DEKAR TARIM ARAZİSİ YOK OLUYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2050 yılında nüfusu beslemek ...
AOSB FİRMALARI ATIKLARINI PAYLAŞACAK
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) firmalarının, birbirlerinin atıklarından ...
KÜÇÜK AKSU BARAJI İÇMESUYU İSALE HATTI YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Antalya DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Küçük Aksu Barajı içmesuyu ...
BAKAN ÇELİK TOPTANCI HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Saat 05.25'te beraberinde Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika