Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
   
  Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor  
 
   
  Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
   
  ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
   
  AKDÜ Hastanesi 1797 araç kapasiteli Otoparkı açılış için gün sayıyor  
 
 
TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ ŞÜKRAN VE MİNNETLE KUTLUYORUZ
TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ NÜ ŞÜKRAN VE MİNNETLE KUTLUYORUZ
 
24 Kasım 1981'den beri tüm yurtta kutlanmaya başlanan değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü saygı, şükran ve minnetle kutluyoruz.
 
24 Kasım 2014 Pazartesi - 10:17

Antalya'da ve tüm yurtta şükran ve coşkuyla kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar

Vali Muammer Türker'den  Öğretmenler Günü Mesajı

Türker yaptığı yazılı açıklamada, 
Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü, ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir.

Başöğretmen ATATÜRK’ ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine çıkarabilmek ve bu çizgiden kopmadan, milletçe kenetlenerek yolumuza devam edebilmenin yolunun, eğitimden geçtiğini kesinlikle unutmamalıyız.

Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Bizim kültürümüzde öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar kutsaldır.

Bu durum öğretmenlerimize, çok özel ve büyük bir sorumluluk da yüklemektedir. 

Bu sorumluluk; geleceğimizin bizatihi kendisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla bezerken, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik ve insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı gerektirmektedir.

Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum." Dedi.


Mustafa Köse Öğretmen Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada;


24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza attığını belirtirken şu ifadelere yer verdi; "Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.

21. yüzyılın dünyasında; ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olacaktır. Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakarca ve vefakarca gayret gösteren öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktır. Çocuklarımızın ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı muhterem öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir. “İnsanı yücelt ki devlet yüceltsin” anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz.

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve hükümetimiz, eğitimde kaliteli yetişmiş nesiller hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Eğitime yapılan yatırımlar hız kesmeden daha iyi bir gelecek için devam etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Başkan Budak’tan Öğretmenler Günü mesajı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Öğretmenlerin ‘hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişiler’olduğunu belirten Budak, “Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, eğitimle, öğretimle, fedakarlıkla besleyerek, çok kutsal bir mesleği yerine getiriyorlar” dedi.

Öğretmenlik mesleğini icra ederken bir bireyi yetiştirip topluma kazandırmanın manevi hazzının başka bir meslekte kolay bulunmayacağını ifade eden Başkan Budak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Öğretmenlerimiz, geleceğimizin olduğu kadar, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri ‘Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’ sözü ile bunu en güzel şekilde vurgulamıştır.

Büyük zorluklarla ve fedakârlıklarla kurulmuş Türkiye Cumhuriyetini hak ettiği düzeye çıkarmak için öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Türkiye’nin sorumluluk duygusu gelişmiş, araştıran, okuyan, sorgulayan, çalışan, insana ve emeğe saygılı, ülkesine katma değer kazandıracak bireylere ihtiyacı var. Böyle bir nesil de ancak bu vasıfları taşıyan ve kendini sürekli geliştiren öğretmenlerimiz sayesinde yetiştirilebilir.

Uluslararası eğitim ölçme-değerlendirme sistemi olarak adlandırılan PISA (The Programme for International Student Assessment) sonuçlarına göre Türkiye’de öğrenciler, matematik, okuma-anlama becerisi ve fen bilgisi alanlarında maalesef OECD ülkelerinin gerisindedir.

Bu tabloyu değiştirmek, çocuklarımızı ve geleceğimizi diğer ülkelerin önüne taşımak ancak öğretmenlerimizin sayesinde ve eğitime yatırımla gerçekleşebilir. Bu bilinçle ülke olarak öğretmenlerimize üstlendikleri önemli sorumluluk karşısında hak ettikleri koşulları sağlamak durumundayız.

Bu vesileyle başta Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anarken, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Dünya tarihinin başlangıcından bu güne, varlığı ile yaratılmışların en şereflisi olarak kabul edilen insanoğlu, akıl gücü ve zekâsıyla bireye, topluma ve dünyaya yön vermekte, şekillendirmektedir. Her geçen gün baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler, her alanda değişimi de beraberinde getirmektedir.

Dünya milletleri ve devletler, değişim ve gelişmelerin gerisinde kalmamak için, tüm enerjisini ortaya koymakta, çocuklarını ve gençlerini, yarınlara hazırlayan eğitim sistemlerini ve paydaşları sürekli dinamik kılmaktadır.

Başöğretmenimiz Atatürk; Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ardından, Türk Milleti ile birlikte sağlam temeller üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ilelebet payidar kalması için ikinci bir Kurtuluş Savaşı başlatmıştır. Bu savaş, eğitim alanında Eğitim Ordusunun üstlendiği, geleceğin Türkiye’sinin mimarları göz bebeğimiz öğretmenlerimizin yürütmekte olduğu kutsal bir savaştır.

Geleceğimizi sizlerle inşa ediyoruz. Eğitim seferberliğinin öncüleri olan siz değerli öğretmenlerimiz sayesindedir ki, Genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti muasır medeniyetler seviyesine yükselme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. 80 ayrı il ve 40 farklı ülkeden farklı kültürlere mensup insanların yaşadığı Antalyamızda, valimiz Sayın Muammer TÜRKER önderliğinde, hep beraber, proje destekli faaliyetlerimizle “Dünya ile birlikte nefes alabilen aklın ve bilimin aydınlığında hareket eden” nesilleri hep birlikte yetiştireceğiz. Antalya ilinde; siz değerli öğretmenlerimizin bilgi birikimi, gayret ve fedakârlıkları, emeği, onurlu duruşu ve çabalarıyla eğitim alanında yürüttüğümüz çalışmalar, kazanılan başarılar, sadece ilimizde değil ülkemizin birçok bölgesinde örnek alınmaktadır. Bundan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu vesileyle görevleri başında şehit düşen ve hayatını kaybeden, ebediyete intikal eden tüm meslektaşlarımızı minnetle anıyor, onlara Allahtan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, başarı vemutluluk dileklerimle saygılar sunuyorum.


 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BAKA'DAN ALINAN ENGİN ANTALYA VALİ YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLİYOR
 
KUM HEYKELLER FESTİVALİ ARALIK AYI ORTASINA KADAR SÜRECEK
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
BAKA'DAN ALINAN ENGİN ANTALYA VALİ YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLİYOR
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda (BAKA) Genel Sekreterlik görevinden alınan ...
KESİCİ VE DELİCİ ALETLER VALİLİK TARAFINDAN YASAKLANDI
Antalya'da 6136 sayılı kanun maddesi kapsamı dışında kalan kesici ve delici ...
KAZAN FACİASINDA BİLANÇO AĞIR: ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ
Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikada kazan patlaması ...
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR DURDU
Antalya'da 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanan Bölge Adliye Mahkemesi ...
 
 
CEM OĞUZ, YOL YAPIMI İÇİN İMARA AÇILAN ARAZİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz, kentte ...
​ANSİAD'DAN VALİ TÜRKER'E ZİYARET
Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti.
KİMSESİZ ÇOCUKLAR YARARINA OYNADILAR
Golf tutkunu ünlü profesyonel futbolcular, Antalya'nın Serik İlçesi'nde ...
YAN YATAN ELEKTRİK PANOLARI TEHLİKE SAÇIYOR
Konyaaltı Atatürk Bulvarı üzeri kaldırımda duran yan yatmış elektrik panoları tehlike saçıyor.
 
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI İHALESİ YAPILDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 27 Ocak ...
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BÜYÜKŞEHİRE MÜFETTİŞ TRANSFERİ
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Maarif Müfettişleri Başkanı İzzet ...
ALANYA KÖPEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
Alanya Köpek Sahipleri Dayanışma Derneği bünyesinde Alanya Köpek Eğitim ...
BAKAN YARDIMCISI ARICI'DAN MEDYA GRUBUMUZA ZİYARET
Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Byturco Grup Antalya ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika