Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
   
  AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
 
   
  Antalya AdliyePersoneli İçin 40 Adet Daha Yeni Lojman  
 
   
  Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı  
 
   
  Telefirik Kazasıyla İlgili ,Başkan Mesut Kocagöz Dahil 5 Kişiye Tutuklama  
 
 
Türel Serik'te Açılış Törenlerinde Konuştu
Türel Serik te Açılış Törenlerinde Konuştu
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik’te bir dizi açılış törenleri gerçekleştirdi.
 
3 Nisan 2017 Pazartesi - 01:04

16 Nisan’da Türk milletinin destan yazacağını belirten Başkan Türel, “ Hedefimiz büyük, büyük hedefe yürüyorken tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet, kararımızda evet diyoruz” dedi. Başkan Türel, halkın 16 Nisan’da sandığa giderek teröristleri perişan edeceğini vurguladı.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik’te Boğazkent Güreş Eğitim Tesisi, Belek Mesire Alanı ve Kayaburnu-Eskihöyük-Tekke-Çakallık Mahalle Yolunu hizmete açtı. Açılış törenlerinde konuşan Başkan Türel, Pehlivanlar diyarı Serik’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Törene katılan, muhtarlara, sporculara ve vatandaşlara seslenen Başkan Türel, Serik’e yapılan hizmetleri ve Referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
2014 yılında yeniden göreve geldiklerinde yatırım ve hizmet fidanlarını dikmeye başladıklarını belirten Başkan Türel,” Bu fidanların peyderpey her ilçede Boğazkent’te, Serik’ te de meyvelerini almaya başlıyoruz. Serik elbette gözbebeğimiz şanslı bir ilçemiz. Bir tarafı deniz ve turizm bir tarağı tarım ve bir tarafı tarih. Çocukluk anılarım bir bölümü Serik’te geçmiştir. Babamın yakın dostları buralarda koşuşturuyorken onlarla beraber geçirdiğim günleri hayal ettim. Karadayı çiftliğinin önünde. Allah Serik’e her şeyi vermiş. Serik’in en önemli şansı üç sene önce başladı. 2015 te G 20 zirvesi geçen sene de EXPO Serik’e bereket getirdi. Serik dünya markasını tescilledi. Gurur duyacağımız hizmet yağmurunu gördük ve yaşadık. Antalya merkezden eskiden Serik’e gelmek için ikiye bir dur, kalk, kırmızı ışıklarda, aşırı trafikle zorlukla geliyorduk. Sadece Serik yolu üstünde 9 yeni köprülü kavşak yaptık. Kepez kavşağı, Hal kavşağı. Demokrasi, Altınova, Pınarlı, Aksu, EXPO, Kadriye, Belek ve tabi ki birde eski Çallı’daki 15 Temmuz Şehitleri Köprümüz artık Konyaaltı’ndan Serik’e gelişi 55 dakikadan, 25 dakikaya düşürdü. Biz siyasette sizler için varız. Sizlere veremeyeceğimiz hiçbir sözü dile getirmiyoruz.
 
26 KAVŞAK YAPTIK
 
Antalya’da istikrar bozulunca hizmetler aksama olduğunu belirten Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 seçimlerinden önce Antalya’da 19 kavşak daha 5 senede yapacağımızı ifade etmiştik. Ama biz 5 senede 19 kavşak demiştik 3 senede karayolları ile birlikte 26 kavşak hizmete soktuk. Daha da yapacağız. Tabi ilk dönemimde de 2004 –2009 arasında da Antalya’ya ilk köprülü kavşakları, alt geçitli tünelleri, tanıştırdığımızda 11 kavşağı 5 senede tamamladık. 2009’da Büyükşehirde istikrar bozulunca biz görevi devir ettikten sonra bir tane bile kavşak yapılamadı. Bir tane kavşak yapmayı bırakın geçen hafta Cumartesi Cumhurbaşkanımızın uğurlu elleri ile hizmete soktuğumuz hizmet binamızı yüzde 70’ini 2004-2009 arasında tamamlamıştık bizden sonra çürümeye terk ettiler çivi bile çakamadılar. Geldik bıraktığımız yerden tamamladık. O bina sizin eseriniz Antalyalıların eseri. Gurur duyulacak bire eser olacak. Antalya’ bir ağaç dikemediler desek yeridir. Neden çünkü istikrar bozuldu. İstikrar nedir? ne değildir siz iyi biliyorsunuz. İstikrar bozulunca bütün hizmetler duraksama dönemine girebiliyor.”
 
BEREKETLİ HİZMET DÖNEMİ
 
2014 yılından sonra hizmetlerin bereketiyle geldiğini vurgulayan Başkan Türel, “Ve yeniden 2014’te işbaşı deyince bütün hizmetler maşallah cenabı hakkın lütfuyla bizim gayretimizle bereketiyle geliyor. Serik’te Belek turizm merkezimiz bir marka destinasyonu. Antalya’da turizmin bir kalite markası. Kundu Belek’te dünyanın en güzel otelleri 105 bin yatak kapasitesine sahip. Yıllar boyu bu iki merkez beş göz suyu nedeniyle ayrı kalmıştı. Şimdi o köprüyü de tamamladık. Suyun iki yakası bir araya geldi. İki turizm merkezi bölgesi arasındaki ulaşım 45 dakikadan 4 dakikaya düştü. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasındaki fark bu. Çift başlı Türkiye ile elbette bu hizmetleri yapıyorken çok zorlanıyorduk. Bu çift başlılık hep sıkıntılara neden oldu. Yan yana iki belediye bir türlü anlaşamazdı. O yüzden bu yetkiler Büyükşehir de toplansın dediğimizde hedef bu hizmetleri birleştirmekti. Bugünde aynısını yapacağız. Devletin zirvesindeki çift başlılık ayağımıza dolanıyor. Hızlı gelişmemiz zorlaştırıyor. Toplu ulaşımda artık kral yolu diye tabir edilen yolla Kundu’ya geçiş ve Antalya’ya ulaşımda daha kolay hale geliyor. Onunda hizmeti en güzel şekilde sizlere ulaşacak. İşte biz bu hizmetleri yapabilelim diye büyükşehir yasası kapsamında bir yerel yönetim reformu yapacağımızda bize yine hayır dediler. İstemezük dediler. Yaptırmayız dediler. Ülkeyi bölüyorsunuz parçalıyorsunuz dediler. 30 büyükşehir, 30 eyalet demek bu ülkeyi bölüp parçalıyorsunuz dediler. Biz doğru bildiğimiz yolda hedefimizden vazgeçmedik. Büyükşehir yasası ile ilgili TBMM de kürsüde konuşuyorken sille tokat kürsüden indirmeye kalktılar. Biz Allahtan başka kimseden korkmayız ve o mücadeleleri verdik Büyükşehir yasanın sayesinde hizmetleri yapılabilir hale geldik. Boğazkent yoluna ilk dönemimde sıcak asfalt büyükşehir belediyesi imkanları ile yaptık o zaman bizim buralarda hizmet vermemiz kanunen mümkün değildi ilk dönemimde yaptık vay efendim sınırların dışındı nasıl hizmet yaparsın diye soruşturma geçirdik. O Türkiye’den bu Türkiye’ye geldik. Ben Boğazkent’e asfalt yaptım diye soruşturma geçirmekten de şeref duyarım. Yeter ki hizmet yapalım.” Dedi.
 
SİZİN AKLINIZA İHTİYACIMIZ YOK
 
Hayırcıların iş başında olduğunu belirten Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte biz ne zaman iyi bir şey yapmaya kalksak hep birileri hayır dedi. Türkiye’de kafa aynı kafa. Allah selamet versin Rauf tamer hep aynı kafa diye dizi yazı yapardı. Hayatları hep hayırla geçmiş. Bazen espri yapıyorum iyi ki nikah masasında evet demeyi başarmışlar. 16 Nisan’daki Anayasa Referandumu da budur. Çatal kazık toprağa girmiyor. Türkiye ne çektiyse çift başlılıktan çekiyor. Eski Türkiye Yeni Türkiye dediğimiz bu. Şimdi millet direksiyonun başında hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olacak. Yeni Türkiye bu demek. Eski Türkiye’yi kumanda etmek isteyenlerin hevesleri yine depreşti İngiltere, Hollanda, Almanya’sı hayır kampanyası yapıyorlar. Biz çok güçlü olalım diye mi yapıyor. Almanya Devlet Televizyonu hep hayır kampanyası yapıyorlar. İsveç -Hollanda gazetelerine Türkçeyi öğrettik. Size ne karışıyorsunuz Türkiye’ye. Benim milletim hepsinden akıllı. Benim milletim hepinizden akıllı, sizin aklınıza ihtiyacı yok. Benim milletim size en güzel cevabı 16 Nisanda verecek. Bir Türkiye’yi birleştirmeye çalışıyoruz. Antalya’yı birleştiriyoruz. Birileri ayrıştırmaya çalışıyor ama biz birleştiriyoruz. “
 
SERİK’E 90 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAĞMURU
 
Başkan Türel, Serik’e adeta yatırım yağmuru gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yatırım yağmuru diyorken Serik’te alt yapı büyük önem arz ediyor. 2014 ten bu yana 34 kilometre kanalizasyon, 198 kilometre içme suyu, 8 kilometre yağmursuyu hattı sadece Serik’e yaptık. Serik’e modern bir arıtma tesisi kazandırdık. Kısa sürede bu dönemde Serik’e yaptığım toplam alt yapı yatırımın toplamı 90 milyona yakındır. Bu hizmetlerin nasıl oluyor gayretle oluyor. Bir anımı paylaşmak istiyorum. Göreve yeni seçildim sene 2014. Ben de uluslararası bir toplantı için Çin’e gittim. Geldim gece bir buçuk. Telefonumda bir mesaj. Gece bir buçuk Cumhurbaşkanımız sizi arıyor mesajı. Korumalarına sordum beni aramış Sayın Cumhurbaşkanımız dedim. Evet şu an çalışıyor arayın sayın başkanım dediler. Aradık emredin dedim. Dedim Çin’deydim. İstanbul’a indim Antalya’ya devam edeceğim. Menderes Serik arıtma meselesi, Kumköy, Manavgat arıtma meselesi ne durumda dedi. Bende bir hafta önce bakanlıkta bununla ilgili toplantı yapmıştım. İşi yoluna koyduk 3 ay sonra bu arıtmaları tamamlayacağız hizmete açacağız dedim. Bu hizmetler gecenin bir buçuğunda ki arıtmayı soran Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın, bizlerin gayretleri esas olan sizlerin gayretleri duaları ile oluyor. Sizler çalışan kadroları getirmeseydiniz olmazdı. Çalışınca en güzeli geliyormuş. Bizim yaptığımız bu hizmetlerin gerçek mimarları sizlersiniz. Bizi bu görevlere getirmeseydiniz hala bu hizmetler bekliyor olacaktı. Bugün bu güreş tesisinin gerçek mimarı olan siz vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum. Bu eserlerin esas kahramanları sizlerseniz.” dedi.
 
150 TRİLYONLUK YATIRIM
 
Antalya’nı bir ucundan diğer ucuna en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Türel, “Geçmişte 10 milyon liralık Antalya’nın bütün köylerine yatırım yapılırdı. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar. Şimdi hamdolsun geçen sene sadece asfalt yatırımı 539 köyde Antalya’nın Kaş’a kadar Serik dahil, 150 trilyon Türk Lirası. 10 trilyon nerede 15/0 trilyon nerede. Ulaşım yatırımlarında ilçelerin yolları şehir yolları ile yarışacak durumda. Vatandaş artık sathi kaplama asfaltı beğenmiyor sıcak asfaltı gören sıcak asfalt istiyor. Eskiden bunu bulamıyordu. Şükür buna da şükür. İsraf en büyük günahtır. Her yere en iyi hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan Belek Kadriye yolu, bir taraftan Kardeş Kentler Yolu, bir taraftan EXPO- Kundu yolu sadece bunlar için belediye olarak 58 milyarlık yatırım yapmışız. Köylerimize 27 kilometre sıcak asfalt, 138 kilometre sathi kaplama yol. 25 milyon liralık sadece bunlar için harcama gerçekleştirmişiz.” Şeklinde konuştu.
 
YENİ YOLLAR AÇIYORUZ
 
Serik’e yeni bir yol kazandırdıklarını anlatan Başkan Türel, şunları söyledi. “Yeni bir yolun açılışını yapıyoruz. Kayaburnu Mahallesi, Eskiyörük Mahallesi, Asar yolu olarak bilinen Silyon Yolunu ’da sıcak asfaltla buluşturduk artık açıyoruz. 8 kilometrelik yol çalışması aynı zamanda turizme de yarayacak. Aşağıkocayatak, Köseler Çakallık Mahallesi, Tekke Mahalle yollarını da yaptık. Bu yatırıma da 2 trilyonluk yatırım yaptık. 3 senede alt yapı ve yol için sadece Serik’te yol yatırımı 170 trilyon olmuş. Bir gerçek yatırım yağmurudur. Başka bir eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. “
 
GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİNDEN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK
 
Pehlivanlar diyarı Serik’ten dünya ve olimpiyat şampiyonlarının çıkmasını isteyen Başkan Türel, “Serik, yiğitlerin harman olduğu, Ata sporu güreş geleneğinin devam ettiği, pehlivanlar diyarıdır. Biz geleneklerimizi, Ata sporumuzu geliştirmek için destek oluyoruz. Bir ilki gerçekleştiriyoruz. Güreş Eğitim Merkezi Serik’te geleceğin şampiyonlarını yetiştirecektir. Sevgili Karaboğa beni ikincilik üçüncülük kesmiyor. Dünya şampiyonları Olimpiyat şampiyonları çıkaracağız. Biz size her türlü imkanı sunuyoruz. 10-16 yaş gurubu güreşçilerin kamp yapıp, antrenman yapacağı bu eğitim merkezinde antrenman salonu, konaklama üniteleri, idari ofis, dinlenme odası, yemekhane, mutfak, depolar çamaşırhane ve halka açık oyun alanları, mesire alanları bulunuyor. Tesis 1 milyon liraya mal oldu. “ şeklinde konuştu.
 
FUTBOL KAMP TESİSİ GELİYOR
 
Serik’e müjdeler veren Başkan Türel, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir müjdem daha var. Boğazak futbolda Türk Milli Futbol Takımı için bir tesis, bir kamp eğitim merkezine kavuşuyor. Fatih Terimle de gece geç saatlerde geldik beraber gezdik buraları. Şimdi 200 dönüme yakın bir alanda artık futbolda Türkiye Milli Takımı A takımdan Z takıma kadar, burada gelecek antrenmanlarını yapacak. Çalışmalarını yürütecek. Futbol federasyonu ile anlaştık. Bu hafta içinde başbakanlıktan da onay geldi. Maliye bakanlığı gereken tahsis yazısını yazar. Belki bu ay içerisinde bile Boğazak’ta A Milli Futbol Takımımıza muhteşem bir tesis geliyor. Federasyonda bunun adımlarını atıyor hayırlı olsun. Tabi bizim işimiz hayırlı işlerle ‘hayır’ diyerek değil. Bizim işimiz evetle her şey evetle başlıyor. Alanyaspor’a, Antalyaspor’a örnek tesisler yaptık yapıyoruz. Antalya sporunda başkenti olacak. Turizmin,tarımın başkenti. Sporunda olacak. Şampiyon sporcular çıkacak. Burada futbol milli takımıza muhteşem bir tesis, bu bölgenin değerini de artıracak. Bu bölgenin hızlı gelişmesi mümkün olacak. Serik’e yatırım yağmuru devam edecek.”
 
TURİZM ÇALIŞANLARINA MÜJDE
 
Serik imar planları ile ilgili de konuşan Başkan Türel, “Yukarıkocayatak’ta imar planı uygulama ve tescilleme çalışmaları devam ediyor. 2164 dairelik Yukarıkocayatakta turizmde çalışan emekçi kardeşlerimize sosyal konut yapacağız. Otellerde düşük maaşla çalışan kardeşlerimiz sigara içmelerini tavsiye etmiyoruz ama benzetme için söylüyoruz. Sigara içenlerin ödediği kadar taksitle ev sahibi olacaklar. Bölgede cami sağlık merkezleri, kafeler kültür merkezleri, ofisler, eğitim merkezleri, dükkanlar ve park alanları da sosyal konut içiresinde projelendiriliyor. Bunların hepsi yerel yönetimlerde yaptığımız reformlarla gerçekleşiyor.” Diye konuştu.
 
ÇİFT BAŞLILIK BİTECEK
 
Türkiye’ni hep koalisyon dönemlerinde fakirleştiğine dikkat çeken Başkan Türel,
 
“Şimdi hükümet sistemimizi de reforma tabi tutarak artık sorunlu konuları çözecek bir reform paketi 16 Nisan’da başımıza geliyor. Senelerce bu ülkede koalisyonlardan çekmişiz. Tek başına iktidar dönemlerinde tam iki misli zenginleşmişiz. Koalisyonlarda fakirleşmişiz. Rahmetli Menderes, Özal ve AK Parti döneminde hep iki misli büyümüşüz. Ve Türkiye’de 65 tane hükümet gelmiş 93 senede ortalama ömrü 15 ay. Ben göreve geldiğimde bu tesise başladım projesiydi, ihalesiydi üç senede bitti. 15 ayda ne yaparsınız. Artık evet derseniz hemen olacak. Amerika’da 210 senede 59 hükümet görmüş. Bu istikrar daha da ülkeyi hızlı kalkındıracak. Çift başlılık bitecek. Çift başlılık 12 Eylül Anayasa’sı ile vesayet demokrasisine gelmiş. Millet direksiyona gelmiş geride bırakılmış hali. Milletin direksiyonda olduğu gerçek demokrasi gelecek. Ya millet yanlış yaparsa diye birileri hep ipleri elinde bırakmaya çalışmış. Cumhurbaşkanı Evren bir sürü yetkiyi kendine almış yarısını da başbakana o gündür bugündür Türkiye’de AK parti dönemi hariç devletin zirvesinde hep kavga olmuş.” Dedi.
 
EVET DEDİĞİMİZDE HERŞEY BİTECEK
 
“Vesayet demokrasisinin geçmişte büyük sıkıntılara neden olduğunu belirten Başkan Türel, “Rahmetli Özal Cumhurbaşkanı olmuş, Demirel bir günden bir güne onun müsteşarı olmasına rağmen; Özal, Demirel’in müsteşarıydı. Çok da iyi arkadaşlardı. Sayın Cumhurbaşkanım dememiş Merhum Demirel Özal’a. Çankaya’daki zat demiş. Sonra Sayın Demirel Çankaya’daki zat olmuş. Demirel Tansu Çiller’i Başbakan yapmış. Bir gün çıkmış basının huzuruna ya ben partimi kızıma emanet etmiştim; ama beni öyle kızdırdı ki Çankaya’nın balkonundan kızımı aşağı atacaktım demiş. Sonra gelmiş merhum Ecevit, Ahmet Necdet Sezer’i Cumhurbaşkanı seçtirmiş. Bir gece o zaman krediler yüzde yüz otuzdu, şimdi hamdolsun yirminin altına düşüyor. Yüzde yüz otuz kredi ile gece yatmışız sabah kalmışız bir bakmışız 7 bin 500 faiz aman yarabbi ya ne oldu? Ahmet Necdet Sezer, kendisini seçtiren Ecevit’in kafasına anayasa kitapçığı fırlattı. O faizi ödeyenlerimiz vardır aramızda Türkiye’nin ekonomide ki kara günüdür. En fakirleştiği gündür. Şimdi inşallah Evet dediğimizde buda bitecek” dedi.
 
HEP YALAN HEP İFTİRA
 
Türel sözlerini şöyle sürdürdü:” Neymiş efendim bu tek adam sistemiymiş, diktatörlük geliyor. Hangi diktatörü halk seçiyor. Hangi diktatör beni iki defa seçin, daha fazla seçmeyin diyor. Peki hangi diktatör gelin benim yargılama sistemimi kolaylaştırın diyor. Soruşturmam daha kolay olsun diyor. Bugünkü sistemde Cumhurbaşkanları hiçbir şekilde yargılanamaz, yargılanmıyor da. Ama diyeceksiniz ki 4 te 3 meclis evet derse yargılanır. Bugünkü sistemde evet var, bu doğru. Ama hangi suçtan, vatan hainliği suçundan. Vatan hainliği diye ceza kanunlarında bir açıklama bir tanım var mı? Yok. Hırsızın var, katilin var. Tanımı olmayan bir suçtan Cumhurbaşkanları yargılanamayacağı için bugüne kadar da yargılanmamışlar.
 
Şimdi ne oluyor. 4 te 3 çoğunluk yerine, 3 te 2 yani yüzde 75’den yüzde 66’ya daha az bir çoğunlukla, Cumhurbaşkanları yargılanabilir bir hale geliyor. Hangi suçtan peki, yine adı sanı belli olmayan bir suçtan mı? Hayır. Her suçtan yargılanabiliyor. Şuradan gidiyorken kırmızı ışıktan Cumhurbaşkanı geçti mi meclisin üçte ikisi yüce divana gitsin dediği anda küt yüce divanda, kırmızı ışıkta geçmekten. Artık Türkiye’de Evet çıkarsa Cumhurbaşkanları yargılanabilecek. Bunu hangi diktatör ister. Hepsi hikaye, hepsi yalan, hepsi iftira.”
 
BİZ ONLARI ÜZECEĞİZ
 
İki gün önce Strasburg’da Avrupa Konseyi toplantısına katıldığını ve orada yaşananları anlatan Başkan Türel, “ Avrupa Konseyi Milli Heyet Başkanıyım. HDP’li belediye başkanların tutuklanması ve kayyum atanmasıyla ilgili rapor görüşülecekti.
 
Bir heyet başkanı olarak tabi ki ben cevap verme durumundaydım. Heyetteki arkadaşlarımıza. Tabi oradaki önyargıyı yaşayınca insan gerçekten fevkalade üzülüyor. Avrupa konseyi hukuk ve demokrasinin bir şeyidir ama ne hukuk tanıdılar ne demokrasi bildiler. Adeta belediyelerin resmi araçlarıyla canlı bomba eylemi yapan, belediyenin iş makineleriyle hendekler kazarak güvenlik güçlerini önlemeye çalışan, belediye başkanlarına taç giydireceklerdi. Çok net. Ve orada ben bunları anlattım da. 2 dakikalık bir konuşma süresiydi. Ne kadar anlatabilirsek arkadan birileri sürekli bana laf atıyor. Bir bayan bir erkek. Kahkahalar atıyorlar. Konuşmam bitti. Baktım bir bayan, poşulu anlaşılıyor ki terör örgütünün ya üyesi ya yandaşı ya sempatizanı bir şey. Toplantı bitti tabi ben muhatap olmadım. Belki de terörist onu da bilemiyorum. Oralara bizim bakanlarımızı sokmuyorlar, ama bunlar Avrupa Konseyi’nin genel kurulu salonunda cirit atıyorlar. Bütün masalarda HDP'nin broşürleri vardı. Bunların nedenini iyi anlamamız lazım. Bana çıkıyorken laf attı. Tabi bizim değişiklik önergelerimizin hepsi büyük çoğunlukta ret edildi. Yani konuşmaları size anlatmaya kalksam tüyleriniz diken diken olur. Neredeyse bu teröre bulaşmış belediye başkanlarını kahraman ilan edecekler. O düzeyde iş. Bugün dedi hayır çıktı konseyde, size 16’sında hayır çıktığında yine üzüleceksiniz. Bugün üzdük yine üzüleceksiniz dedi. Arkadan da Ertuğrul Kürkçü geliyor HDP milletvekili o da orada. Aslında o parlamenter meclis üyesi bizim toplantımıza gelmesi garip ama büyükelçimiz sorduğunda gezmeye geldim demiş. Döndüm dedim ki gün olacak devran dönecek. Bugün Avrupa’da sizin yüzünüz gülüyor olabilir ama bu millet 16 Nisan’da size Osmanlı şamarıyla güzel bir cevap verdiğinde esas üzülen siz olacaksınız Kandil'i de başınıza geçireceğiz dedim. Arkasına bakmadan yürüdü gitti tabi.” Şeklinde konuştu.
 
ÜLKEYİ BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ
 
Başkan Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkeyi biz mi bütünleştireceğiz evet diyerek yoksa dağdaki teröristler mi hayır diyerek birleştirecek. Biz birleştireceğiz. Hedeflerimiz büyük Allah’ın izniyle milletimizin desteğiyle büyük destanları nasıl yapmışsak 16 Nisan’da sevineceğiz. Onlara sağlam bir Osmanlı tokatı vuracağız. Hedeflerimizi büyük Türkiye Cumhuriyetini 100. Yılında 2023 te dünyanın 10. büyük ülkesi Avrupa’nın üçüncü büyük ülkesi olacak. Büyük hedefe yürüyorken tek bayrak tek vatan tek devlet tek millet kararımızda evet diyoruz. Siz meseleyi zaten biliyorsunuz. Bunu herkese anlatmanız lazım. Bu mesele bir siyasi parti meselesi değil memleket meselesi. 16 Nisan’da Cumhurbaşkanı başbakan seçmiyoruz. 17 Nisan’da herkes koltuğunda oturuyor olacak Cumhurbaşkanı, Başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli. Memleketin önünü açacak bir reforma evet diyeceğiz. Daha hızlı kalkınmamız için. Evet diyeceğiz. Bu bir Memleket meselesidir. 16 Nisanda mesele memleket kararımız evet buradan teröristlerde duyacak. 16 Nisan’da evet diyerek o teröristleri sandıkta perişan edeceğiz”
 
Başkan Türel daha sonra vatandaşlarla birlikte açılışları gerçekleştirdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Otizmli Çocukların Mutlu Günü
 
Köse Antalya Sürücü Kursları Çalışanları Derneği Üyeleriyle Bir Araya Geldi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Otizmli Çocukların Mutlu Günü
Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği tarafından otizme dikkat çekmek amacıyla ...
Apartman Bahçesinde Bulunan Poşet Emniyeti Alarma Geçirdi
Antalya'da bir apartmanın bahçesinde yapılan kazıda poşete sarılı savunma ...
Türel Antalya Şehir Platformu Üyeleri ile Bir Araya Geldi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu millet 16 Nisan'da ...
Türel Kemer'de Ziyaretlerde Bulundu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
 
 
Polisin Ölümün Kıyısından Aldığı Engelli Gençten Teşekkür Yerine Sitem
Antalya’da intihar teşebbüsü için üst geçide çıkan bedensel engelli genç, ...
Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Tekerlekli Sandalye Bağışı
Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve ...
Un Sanayicileri Fedarasyonundan Gdo Tepkisi
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı E. ...
Aksu Çayı Islah Çalışmalarında İnceleme Yapıldı
Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür ...
 
 
Kiev’de Tanıtım Seferberliği
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ...
Atay Uslu'dan Kılıçdaroğlu'na Çağrı
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasına ...
Çamyuva Sahili Yeniden Doğuyor
Kemer Belediyesi tara Çamyuva Sahil Projesi hızla hayata geçiriliyor. ...
Uslu, “Kılıçdaroğlu Evet Dersek Çift Başlı Sistem Gelecek Zannediyor”
Anayasa değişikliği halkoylaması çalışmalarına hız kesmeden devam eden ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika