Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
   
  Antalya'da Karadenizliler Gecesinde Resul Dindar coşkusu  
 
 
   
  Mehmet KESİM mehmetkesim@buyukantalya.com  
KARA PROPAGANDA VE BAŞKAN TÜREL
10 Şubat 2016 Çarşamba

Bu köşe yazımı tarihe bir not diye düşmek istiyorum…
 
Çünkü konumuz 2016 Antalya turizm sezonunun nasıl daha iyi, nasıl daha huzurlu ve bölge için kazançlı olacağıdır.
 
Ben bu konuda tarafım. Çünkü hem Antalyalı bir gazeteci yazar olarak hem de yörede ticaret yapan bir ailenin ferdi olarak.
 
Yani ekmeğimizde, suyumuzda, yaşamımızda Antalya hep var.
 
Rusya krizi bahane edilerek 2016 Antalya turizm sezonunun kötü geçeceğine dair yapılan felaket tellallığına, kara propagandaya karşıyım.
 
 Bence 2016 Antalya turizm sezonu iyi geçecek. İyi geçmesi için de üzerime düşen her türlü görevi, sorumluluğu yapıyorum yapmaya da bir Antalyalı olarak devam edeceğim.
 
Ben, başta bazı medya kuruluşlarında, gazetelerde mesala Zaman da  “Turizm kötü olacak”, “Öldük, bittik, batıyoruz” haberlerinin de karşısındayım.
 
Hele hele bunu malzeme haline getirerek turizme saldıranları, kara propaganda yapanları vatan haini ilan ediyorum.
 
Antalya bölgesi için turizmin önemini ve değerini bildiğim için büyük ve ciddi bir okuyucu kitlesi olan buyukantalya.com’da bunları sizlerle paylaşırken bu konuda bilgisine, tecrübesine, görevi dolayısıyla sorumluluğuna inandığım toplumun çeşitli kesimlerinden birçok yetkililerle görüştüğümde; herkesin birleştiği ortak nokta MORALE MOTİVASYONA İHTİYACIMIZ VAR çıkıyor.
 
Konuştuğum yetkililerden bazılarını örnek vermek gerekirse Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Kemer’de yılların turizmcisi iş adamı Turan Bayar, Antalya AK Parti eski Milletvekilimiz, eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı,  ve son olarak bu konuyla ilgili kendisiyle telefonda uzun uzun konuştuğum ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, “Ben Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüştüm. Bölgenin motivasyona ihtiyacı olduğunu belirttim. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir çalışma için söz aldım. Aynen katılıyorum bölgenin morale ve motivasyona ihtiyacı var. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
Antalya turizminin başarılı olması için Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’ın ne kadar büyük çaba sarf ettiklerinin, fırsat buldukça bu konuyla ilgili Antalya’daki toplantılara katıldıklarının bizzat şahidiyim.
 
Bana göre moral ve motivasyon konusundaki en büyük görevin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e düştüğüne inanıyorum.
 
Menderes Türel bu şehri herkesten daha çok bilen ve yaşayan bir Antalya sevdalısı.
 
Gazetecilik mesleğinden, ticaret odası yönetim kurulu başkanlığına, Antalyaspor dahil bir çok STK’da önemli görevler ve başkanlık yaptıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya milletvekilliği, AK Parti genel Başkan Yardımcılığı görevini de dahil edersek bu konuda Menderes Türel’in önemini ve görevini fazla izah etmeme gerek kalmadan asıl konuya giriyorum.
 
Antalya’nın yerel patronu Başkan Türel’in bilerek kasıtlı , yazılan, haber yapılan, “Turizm kötü olacak”, “Öldük, bittik, batıyoruz”, “Oteller iflasa gider, esnaf yok olur” gibi kara propagandalara karşı bir moral ve motivasyon hareketi başlatması gerektiğine inanıyorum.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan EXPO 2016 Antalya’nın önümüzdeki Nisan ayında açılmasıyla getireceği turizmdeki bereket dahil, “Rusları zaten pek sevmiyorduk, aynı otelde kalmaktan rahatsızlık duyuyorduk” diyerek tatil için Türkiye’yi seçen Avrupa halkı, İran ve diğer Arap ülkelerinden, yerli turistimiz de dahil Antalya’ya daha çok turist gelmesi için yapılacak moral ve motivasyon planıyla Başkan Türel’in bir turizm seferberliği eylem planı ortaya koyarak kamuoyuyla paylaşması gerektiğine inanıyorum.
 
Ben Başkan Türel tur operatörü gibi çalışsın, turizm acentesi gibi çalışsın demiyorum.
 
O Antalya’nın yerel patronu olarak yaratacağı moral ve motivasyonla psikolojik destekle insanları, herkesi; bunun içinde gazeteciler ve köşe yazarları dahil, STK’lar da olmak üzere turizmle iç içe olan herkesin manevi bir desteğin arkalarında olduğunu hissettirmesi gerektiğine inanıyorum.
 
Benim Başkan Türel’den bir Antalyalı olarak; Antalyalılar adına (ki bu yazıyı yazmadan onlarca insanla konuştuğum zaman çıkan sonuç ve beklenti de aynı) beklentim;
 
2016 TURİZM SEZONU ANTALYA’YA İYİ GELECEK turizm seferberliğini başlatmasıdır.
 
Başkan Menderes Türel destekli bu moral ve motivasyon seferberliği bugüne kadar yapılan felaket tellallığının ve kara propagandanın yok edilmesinde tarihi büyük bir katkı sağlayacaktır.

BAŞKAN TÜREL DESTEKLİ 2016 TURİZM SEZONU ANTALYA’YA İYİ GELECEK.

mehmetkesim@byturco.com

 


E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR    Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
Hayriye şafak
11 Şubat 2016 Perşembe 08:53
Kardeşim karapropagandayı yapan Antalya düşmanlarına karşı Sadece Türel değil onun desteği ile esnaf turizmcide kampanya ile pazitif hava yaratsın
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
Hasan kayacık
11 Şubat 2016 Perşembe 08:51
Menderes Başkan bu morali sağlarsa büyük katkı olur İnsanlar gazetelerden okudukça korkuyordu ıiy bir yazı olmuş tebrikler
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
Alim Kara
11 Şubat 2016 Perşembe 08:49
Doğru tespit Kapalı yol esnafı sn başkanı bir görsün moral alsın
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika