Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
 
Mehmet Kesim Yazdı :Kırcamisi Halkın'dan Ne İstiyorsunuz ?
Mehmet Kesim Yazdı :Kırcamisi Halkın dan Ne İstiyorsunuz ?
 
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Onbinlerce Antalyalının Kırcamisi İmarı konusundaki yaşadığı şok gelişmeyi köşesine taşıdı
 
13 Haziran 2019 Perşembe - 14:53

Yazmış olduğu köşe yazıları ile okurlarından büyük beğeni kazanan köşe yazıları ilgiyle takip edilen Gazeteci yazar Mehmet Kesim Kırcamisi Halkın'dan Ne İstiyorsunuz ? başlıklı köşe yazısında Kırcami İmarı konusundaki yaşananları ve düşüncelerini okurlarıyla paylaştı 
İşte MEHET KESİM'İN KÖŞE YAZISI 

                  Kırcamisi Halkın'dan Ne İstiyorsunuz ?
 Birileri Kırcamisi Halkının geleceği lle oynamaya devam ediyor.
Daha gerekçeli kararı henüz kimse görmedi ama İmar mevzuatının olmazsa olmazı ilk adımı ''Toprak kurulu Raporu ''   Şehir Plancılar odasının açtığı dava sonucu Danıştay'da  iptal edilmiş....
Pes Doğrusu..
Yazıktır ,Günahdır ,Ayıptır Yahu !
Önce hafızalarımızı bir tazeleyelim. Yıl 2012.  Günlerden   4 mayıs Cuma  Byturco.com daki köşemde 
''Kırcamisi Antalya'nın Hayallerin'den Ötesi Olabilir ''  başlıklı köşe yazımın üzerinde tam 7 yıl geçmiş.
NELER YAZMIŞIM ŞÖYLE BİR BAKALIM .

 

Kırcamisi Antalya’nın Hayallerinden Ötesi Olabilir
4 Mayıs 2012 Cuma  
Antalya’nın orta noktasında sayılabilecek, etrafı yerleşim alanlarıyla dolup taşmış, yıllarca seçimlere malzeme olmuş, halen imarsız durumda Kırcamisi yine gündemde.
1600 hektarlık 8 mahalleden oluşan bu alan nedense ‘oyuncak’ gibi görüldüğünü hissediyorum. 
Anayasamızda kişinin mülkiyetiyle ilgili kanun belli.
Herkesin önce şunu bilmesi, anlaması gerekmez mi? İnsana sormazlar mı kardeşim sen elin mülkiyetli, tapulu malı için ahkam kesmeye hakkın var mı?
Bu 1600 hektarlık binlerce dönümlük alan 2B değil, hazine hiç değil, vakıf asla değil, burada yaşayan insanların atadan, dededen, kalmış tapulu malı.
Bu insanlar yıllarca seçim arifesinde vaatlerle oy potansiyeli olmuşlar. İmar sözü verilmiş durmuş. Birileride hariçten yorumla kendine kamuoyunda paye aramaya kalkmış.
Soruyorum kimin hakkına düşer adamın tapulu yeri? Sağında solunda hısımı, akrabasının yeri imara girmiş o ortada kalmış. Su kanalları kalkmış, toprak verimliliği kaybolmuş. Sen bu insana tarım yapacaksın diye zorlamaya kalkıyor, adamın mülküne ahkam kesiyorsun. Hangi adalet, hangi hukuk, hangi demokrasi, hangi eşitlik... Lütfen böyle bir şey olabilir mi?
Arazi fiyatları uçmuş gitmiş, dönümü 300 bin liradan aşağı yer kalmamış, sen insanı burada tarıma zorluyorsun veya satsın da başkasının rantı olsun diye mi düşünüyorsun?
Kırcamisi bence Antalya’nın önümüzdeki onlarca yıllık gelişmesinde büyük yerleşim projelerinin yer alacağı Türkiye’nin en önemli yaşam merkezlerinden biri olabilir.
Ben bu bölgeyi, hiç kimse kusura bakmasın, herkesten iyi bilen ve bu bölgede atadan, dededen arazisi olan bir Antalyalı olarak köşemde yazıyorum.
Benim dedem daha sonra dayım yıllarca bu bölgenin muhtarlığını yapmış. Bugün bahsi geçen Kırcamisinde aile büyüklerimin , akrabalarımın yüzlerce dönüm yeri var. Elbette bu bölge hakkında söyleyecek, yazacak biri varsa o da kimse kusura bakmasın benim.
Kırcamisi için büyük düşünmek gerek.
Çözüm arıyoruz diye toplantılar yapan, gazetelere boy boy poz verenlere soruyorum. 
Kırcamisi niçin bir Ataşehir olmasın?
Antalya’da bir daha binlerce dönüm tek projeyle gerçekleşecek hangi arazi var?
Burdan bakanlığa, valiliğe, Antalya büyükşehir ve Muratpaşa belediye yetkililerine sesleniyorum. 
Hedeflerinizi büyük tutun. Gelecekte tarih sizleri Antalya için altın harflerle yazsın. Bu bölge alt yapısıyla, imarıyla modern yeni yüzyıla yakışır, çağdaş mimari projelerin yer aldığı, gökdelenlerle, yaşam alanlarıyla projelendirilsin.
Parklar, havuzlar, sosyal alanlar ve gökyüzüne doğru çıkmış gökdelenlerle onbinlerce insanın yaşayacağı bir alan asla hayal değil.
Şişli’de, Maslak’ta, Ataşehir’de, Beylikdüzü’nde 3-4-5 emsalle yükselen, televizyonlarda, gazetelerde yer alan rezidanslar, binalar ayrı bir ülke kanunuyla yapılmıyor. Orda herkes memnun, mutlu, Antalya’da neden olmasın?
Gelecek kuşaklara böyle bir yaşam alanı vermeye engel asla olunmamalı.
Koskoca caddeler, çok büyük park alanları, gökyüzüne doğru çıkan binalar, insan kendini İstanbul’da, Manhattan’da, Hong Kong’da, Singapur’da sansa kötümü olur?
Ben tarihi bir konuyu kaleme aldığımı sanıyorum. Yurt dışında, İstanbul’da görüştüğüm iş adamı arkadaşlarım “Keşke” derken tebessüm ettiler.
Bugün Işıklar caddesi, Konyaaltı caddesi, Güllük caddesi daha bir çok caddedeki binalar, konutlar artık yorgun, en azı 30-40 sene önce yapılmış. Oturan dostlarımdan duyuyorum, kiminin asansörü, kiminin su tesisatı, kiminin elektrik tesisatı bozulup duruyormuş. Bugün olmaz ise yakında bu binalarda yıkılıp yenisi yapılacak. Ama benim hayallerimi süsleyen binlerce dönümlük alanda özel olarak projelendirilmiş Kırcamisi asla olamaz.
İmar uygulaması, projelendirilmesi için Kırcamisi Antalya’nın modern yüzü olabilir. 
1600 hektarlık, şehrin içerisinde, imara açılacak yer için lütfen hayallerimizi, hedeflerimizi büyük tutalım.
Antalya’daki yetkililer inşallah Turizmin başkenti Antalya’ya yakışanı yaparlar.
Bu arada Antalya’nın konuyla ilgili yetkilileri büyük düşünmezlerse iş Ankara’ya uzanacak. 
Çevre ve Şehircilik bakanı sayın Erdoğan Bayraktar’a sesleniyorum. 'Sayın bakanım, Antalyadaki yetkililer bu tarihi fırsatı beceremez ise fakire fukaraya Toki ile uzattığınız yardım elini 1600 hektarın sahibi, yıllardır atadan tapulu arazileriyle mağdur olmuş Antalyalılara da uzatıp hayır dualarını almanızı bekliyorum.'


EVET ARADAN TAM KOCA  7 YIL GEÇMİŞ ...

PEKİ ŞİMDİ GELİNEN NOKTA NEDİR ?

31 Mart seçimler öncesi Antalya Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa belediye başkanı Ümit Uysalın dönemin meclis üyelerinin katkılarıyla herkesin atasından kalan anasının ak sütü gibi helal tapulu arazileri imara girmiş çeşitli etkinlilklerle  Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurumunda katıldığı törenlerle  imarlı tapularını almış onbinlerce kırcamilinin yüzü gülmüştü.
Bu arada sebebinin hala gizemli olduğu bir türlü hangi maksatla uğraştıklarını bilmediğim  Antalya şehir plancılar odasının planın iptali ile ilgili Bölge idare mahkemesine açtığı davanında bir üst mahkemede Konyada Kırcamililerin hakkının yenilmemesi ile ilgili gerek başkan Türelin gerekse bazı siyasilerin  hukuksal çerçeve içerisindeki  yasal hakkıyla desteği  kamuoyunda memnuniyet yaratmıştı .
  Kırcamisi halkınının 30 yıldır bekleyip kavuştuğu imar hakkının artık gerçekleştiğine sevinçleri  inançları kamuoyununun  günlerce gündeminde kalmıştı..
Herkes imarlı tapusuyla gidip Muratpaşa belediyesinden imar çapını bile almıştı.
Antalyanın modern yüzbinlerce kişinin yaşayacağı yeşil alanları geniş yollarıyla Kırcamisi hayalini birileri var gücüyle dokunarak anlamsızca erteletmeye çalışıyor
Aylar önce  Şehir plancılar odasının bölge idare mahkemesine baş vurup iptal ettirmeye kalktıkları ''Toprak kurul raporu '' yerel mahkemece iptal edilmemişti.
Bu kararı danıştaya götüren odanın Danıştay'da itiraz hakkını kullanarak İptal ettirdiği haberi Anatalya'ya bomba gibi düştü.
Karar 31 Mart seçimler öncesi alınmış ama malesef muhatabı olan Antalya büyükşehir belediyesi yeni ulaşmış.
Herkes Merakla Danıştayın  gerekçeli kararını  bekliyor.
Karara göre ya danıştay genel kuruluna itiraz hakkı kullanılacak, yada Yerel mahkeme kararında direnerek  iptali uygulamayarak kararın kesinleşmesi beklenecek.
Yani Onbinlerce Antalyalının ,Kırcamilinin İMAR SEVİNCİ  yine bazı gizemli girişimlerle 
bekleme safhasında.
Konuyla İlgili Antalya eski büyük şehir belediye başkanı Menderes Türel'le kısa bir telefon sohbeti yaptım  bu imar konusunda büyük emeği olan başkan Türel konunu muhatabı Antalya büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerince danıştayın gerekçeli kararına göre hareket edip son aşamada yeniden toprak kurulu kararı oluşturularak sorunun çözülmesi inancında oldukça samimi.
Murat paşa belediye başkanı Ümit Uysalın Kırcamisi imarı konusunda gayretini samimiyetini yakınen biliyorum elinden geleni yapacağına eminim.
Aynı duygularım Antalya büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek içinde geçerli.
Başkan Böcek Kırcamis Halkının İmar konusundaki sevincinin kursaklarında kalmasına asla müsade etmeyeceğine elinden gelen gayretle çözüm üreteceğine canigönülden inanıyorum.
Onbinlerce Antalyalının  Kırcamilinin atadan kalma şehrin ortasında kanalların ,arıkların kapandığı  zaten kireçli bir yapıya sahip tarımsal özelliğini kaybetmiş toprakda artık tarım yapamazken yasal  İmar hakkının birileri tarafından engellenmesine artık kimsenin müsade etmemesi lazım.
Antalya Kamuoyunun Tüm  Siyasilerin,Milletvekillerinin  Belediyelerin  bi an önce bu konunun  mağduriyete dönüşmemesi için gerekli çalışma başlatılmalıdır. 
KIRCAMİSİ HALKININI ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL TAPULU ARAZİSİNDE İMAR UYGULAMASIYLA ÇOLUĞU ÇOCUĞU İLE MUTLU BİR ŞEKİLDE YAŞAMASI 
ENGELLENMESİ ÖNLENMELİDİR ...






mehmetkesim@byturco.com


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
AKBEM yaz dönemi kayıtları başlıyor
 
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığından Çocuk Darp olayı Soruşturması
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Mehmet Kesim Yazdı :Antalya Siyaseti ve Sokakların Dili
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim yaklaşan Yerel seçimle öncesi Turizmin başkenti ...
Antalya Siyasetinin duayen isimlerinden Hasan Canöz Vefat etti
Uzun Süredir tedavi Gören Canöz'ün cenazesi 12 mart Salı günü defnedilecek
Üreten kadınlar ‘8 Mart Şenliği’nde buluştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi üretenler kadınlar için 8 Mart Kadınlar Günü Şenliği düzenledi.
Kadınlar; şiddete karşı Türkiye haritası oluşturup Erik Dalı oynadı
Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 3 bin 500 ...
 
 
İşte Antalya’yı fetih kutlama Programı
Antalya’nın fethinin 812’nci yıldönümü, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ...
ADOB'dan “SEVGİLİLER GÜNÜ KONSERİ”
Antalya Devlet Opera ve Balesi 14 Şubat Perşembe akşamı saat: 20.00’de ...
Başkan Uysal’dan 10 Ocak mesajı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
Alanya'da Kar'la Mücadele
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın yüksek kesimlerinde kar ve heyelandan ...
 
 
Antalyaspor Hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor
Devre arası kamp çalışmalarını Belek'te sürdüren Antalyasporumuzda, antrenmanların ...
Vali Karaloğlu Anma Törenindeki İkramları Vatandaşlara Kendi Eliyle Dağıttı
Yoğun kar yağışı altında yapılan yürüyüşte Antalya Valisi Münir Karaloğlu ...
Antalya Sarıkamış Şehitlerini Saklıkent'de Anacak
Anma Töreni 6 ocak Pazar günü Saklıkent Kayak merkezinde Antalya Valisi ...
DOB ''Çardaş Prensesi ''Operetine Hazırlanıyor
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 22 Aralık’ta dünyaca ünlü ÇARDAŞ PRENSESİ ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika