Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
   
  AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
   
  81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
 
   
  Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
   
  Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
 
Kronik hastalıklarınız varsa ölü gıdalardan uzak durun!
Kronik hastalıklarınız varsa ölü gıdalardan uzak durun!
 
Duygusal çatışma ve korkuların kronik rahatsızlıkların oluşumunda birincil rol üstlendiğini vurgulayan Anesteziyoloji ve Algoloji Uzmanı Dr. Erhan Özer, sağlıksız beslenmenin ikincil en önemli rolü üstlendiğinin altını çiziyor.
 
30 Ekim 2019 Çarşamba - 21:47

. Bedensel sistemin dengesini bozan etmenlerin başında ise ölü gıdalarla beslenme sonucu asitlenme ve metabolik atıkların geldiğini ifade eden Özer, aksi taktirde kronik ağrıların ve özellikle de kanserin tetikleyicisi olduğumuzu söylüyor ve ekliyor: “Kronik hastalığınız varsa ölü gıdalardan uzak durun!”
Sadece beslenme şekli ve alışkanlıkların değişmesi ile kronik hastalıkların tedavisinin mümkün olmadığına dikkat çeken Dr. Erhan Özer, “vücudun canlı gıdalarla beslenerek elde ettiği fiziksel doyumunun yanında ruhsal ve zihinsel doyumun da kronik hastalıkların tedavisinde önemli olduğunu belirtiyor. Yeniçağın “Bütüncül Enformatik Tıp” anlayışı ile ağrı ve hastalıkların kaynağının beden, zihin ve ruh bütünlüğünde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Dr. Özer,  böylece hastalığa neden olan dezenformasyonları (ters frekans) yok edecek formatta tedaviler uygulanabileceğini ifade ediyor. Bunun için de öncelikle ölü gıdalardan uzak durulmalı. Dr. Özer’in ölü gıdalar olarak tabir ettiği gıdalar; markette satılan paketlenmiş ve besin değeri bulunmayan sadece karın doyuran gıdalar. Tam aksine güneş görmüş, doğadan direkt edindiğimiz, zengin besin değerine sahip gıdalar ile canlı gıdalar olarak adlandırılıyor. Canlı gıda tüketimimizi artırmalı ve bu beslenmeyi yaşam şeklimiz haline getirmeliyiz. 
Ruhsal beslenmeye de dikkat edilmeli!
Fiziksel bedeni asit ve atıklardan arındırma anlayışı ile sağlıklı beslenmenin sağlanacağına değinen Dr. Özer, ruhumuzun yani duygu ve düşüncelerimizi idare eden ikinci beynimiz bağırsaklarımızın florasına büyük önem vermemiz gerektiğinin altını çiziyor. Bununla birlikte kronikleşme sürecini durdurmak ve iyileşme dönemini (self-regulation) başlatmak için bağırsakları olumsuz etkileyen ve kaynağı bilinçaltı olan dezenformasyonların da mutlaka etkisiz hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu yapmak için fiziksel bedenimizi asitleşmeden koruyan alkali diyette olduğu gibi ruhumuzu ve zihnimizi de alkali eden duygular ve aktivitelerle beslenmeliyiz. Sevgi, sevinç, gülmek, spor, meditasyon ve keyif aldığımız hobiler gibi….
Bunlara dikkat!...
Glisemik indeksi ve doymuş yağ oranı yüksek gıdalardan, rafine şeker, alkol ve sigaradan mutlaka uzak durulması gerektiğine değinen Dr. Erhan Özer, gıda intolerans testiyle saptanan gıdalardan (özellikle laktoz ve gluten ) 2-4 ay uzak durulması gerektiğini söylüyor. Mısır şurubu içeren fruktozlu gıdalardan, rafine tuzdan, suni kimyasal tatlandırıcılardan, boya ve uzun raf ömrü etkisi sağlayan katkı maddelerinden uzak durulması gerektiğini belirtiyor. 
Güne başlarken yağ…
Sabahları vücuda ilk alınan besinin önemli olduğunu belirten Dr. Erhan Özer’in tavsiyesi; güne uyanır uyanmaz 2 su bardağı ılık su ve buna ilave bir bardak içine taze sıkılmış 1 adet limonlu su içerek başlamak. Sonrasında ise 30 dakika hiçbir şey yiyip içmemek. Bu süreçte ağıza alınacak 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını 10 dakika süre ile ağızda dolaştırıp tükürdüğümüzde, bağırsak emilimini olumsuz etkileyen, asitlenmenin oluşturduğu sümükümsü salgıdan arınmış oluyoruz. Temel yakıtımızı değiştirerek karbonhidrat (özellikle ekmek) yerine yağlardan elde edilen ketonu kullanmaya da özen göstermeliyiz. 
Başta zeytinyağı (tercihen ilk sıkım taş baskı) olmak üzere, hindistancevizi yağı, avokado yağı, çörekotu, susam, sarı kantaron, kabak ve üzüm çekirdeği ile zerdeçal yağ ekstratlarını mutlaka tüketmeliyiz.
Evde değirmen şart!
Sağlığımız için en önemli gıdaların yüzde 70 alkali değerinde olması gerektiğini hatırlatan Dr. Erhan Özer; “Özellikle sabah kahvaltısında tahıllardan faydalanmak gerekir. Eskiden ananelerimizin evinde bulunan değirmenlerden almakta fayda var. GDO’suz doğal siyez veya karakılçık buğdayı değirmeden geçirilerek taze taze kullanılabilir. Bağırsak florasını düzelterek yüksek oranda vitamin ve mineral almamızı sağlayacak olan doğal buğdayı tahıllı çorba formatında sabah kahvaltısı için kullanabiliriz. İşte sağlıklı beslenmeye örnek iki tarif: 
Tahıllı Sabah Kahvaltısı Tarifi: 60 gr. organik buğdayı değirmende çekin ve üzerine 100 ml. Ilık su dökerek 15 dakika bekleyin. Üzerine taze elma rendeleyin, içine az miktarda ceviz, fındık, fıstık veya badem ile 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edin. 
Tahıllı Çorba Tarifi: Organik buğday ya da karabuğday temin edin. Her sabah 100-150 gr. buğdayı değirmende çektikten sonra ½ suyun içine koyarak 10 dakika bekletin. Bu arada ½ suyun da tencerede kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra beklettiğiniz buğdayı yavaş yavaş karıştırarak içine boşaltın. Kaynayana kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Sıcaklığı yaklaşık 40 dereceye düştüğünde içine 2 yemek kaşığı limon suyu, Himalaya tuzu, karabiber ve maydanoz ilave edin. Bu çorba 1-3 gün boyunca sabah-öğle-akşam doyana kadar tüketilebilir. 
Uzm. Dr. Erhan Özer Hakkında: Aksaray'da doğdu. İlköğretimini Almanya’da Volkschule'de tamamladı. 1973 yılında Türkiye’ye dönerek İstanbul Erkek Lisesi’nde öğrenime başladı. Lise diplomasını Bursa Atatürk Lisesi’nden aldı. 1977 yılında Uludağ Tıp Fakültesi’ni kazanarak 1983 yılında Tıp Doktoru unvanını aldı. Mecburi hizmetini 2 yıl Isparta - Senirkent - Esendere köyünde Sağlık ocağı hekimi olarak yaptı. 1985 yılında Gazi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ana bilim dalında uzmanlık eğitimine hak kazanarak 1990 yılında uzmanlık diplomasını aldı. 2 yıllık askerlik hizmetini Diyarbakır askeri hastanesinde bitirdikten sonra önce Okmeydanı sonra Göztepe Sigorta hastanesinde 2000 yılına kadar Anestezi ve Reanimasyon uzmanı olarak görev yaptı. 1990’dan beri Algoloji (Ağrı tedavisi) alanında Almanya, İsviçre, Avusturya bağlantılı araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktadır. Ağrı tedavisi için nöralterapi, blokaj tedavileri, fitoterapi, homeopati, enformatik ve holistik tıp özel ilgi ve uygulama alanlarını teşkil etmiştir


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ADOB Kasım Ayı Proğramı Sanat Dolu
 
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Mezunlarını Ağırladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Sevenleri Osman Manavoğlunu Son Yolculuğuna Uğurladı
Antalya’nın yetiştirdiği Tıp alanında vermiş olduğu büyük hizmetlerle ...
Osman Manavoğlu Bursa Uludağ Üniversitesinde Tören Uğurlandı
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’nde uzun yıllar görev yapan ...
Acımız Büyük.Prof.Dr.Osman Manavoğluyu Kaybettik
Tıp Dünyasının saygın isimlerinden Profösör Doktor Osman Manavoğlunun vefatı derin üzüntü yarattı.
​667. Elmalı güreşleri 6-7-8 Eylül’de Gerçekleşecek
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bu yıl 667.’si düzenlenecek ...
 
 
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı İçin Antalya'da Özel Tören
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45’inci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ...
Mehmet Kesim Yazdı :Kırcamisi Halkın'dan Ne İstiyorsunuz ?
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Onbinlerce Antalyalının Kırcamisi İmarı konusundaki ...
Mehmet Kesim Yazdı :Antalya Siyaseti ve Sokakların Dili
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim yaklaşan Yerel seçimle öncesi Turizmin başkenti ...
Antalya Siyasetinin duayen isimlerinden Hasan Canöz Vefat etti
Uzun Süredir tedavi Gören Canöz'ün cenazesi 12 mart Salı günü defnedilecek
 
 
Üreten kadınlar ‘8 Mart Şenliği’nde buluştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi üretenler kadınlar için 8 Mart Kadınlar Günü Şenliği düzenledi.
Kadınlar; şiddete karşı Türkiye haritası oluşturup Erik Dalı oynadı
Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 3 bin 500 ...
İşte Antalya’yı fetih kutlama Programı
Antalya’nın fethinin 812’nci yıldönümü, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ...
ADOB'dan “SEVGİLİLER GÜNÜ KONSERİ”
Antalya Devlet Opera ve Balesi 14 Şubat Perşembe akşamı saat: 20.00’de ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika