Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  BYTURCO MEDYA Sordu ,Yazar Ümit Uysal Cevaplandırdı  
 
   
  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı  
 
   
  Kaymakam Kara İçin Tören  
 
   
  Antalya Şok'da  
 
   
  100’ü aşkın ülkeden 40 binden fazla turizm sektörü temsilcisi Antalya’da buluştu  
 
 
BYTURCO MEDYA Sordu ,Yazar Ümit Uysal Cevaplandırdı
BYTURCO MEDYA Sordu ,Yazar Ümit Uysal Cevaplandırdı
 
Muratpaşa Belediye Başkanı, hukukçu ve yazar Ümit Uysal’ın kaleme aldığı “21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet” adlı eser, dördüncü baskısıyla okurların gündeminde. Kitap toplumun herkesiminden büyük beğeni ve ilgi görüyor.
 
1 Kasım 2026 Pazar - 13:19

BYTURCO MEDYA HABER  MERKEZİ 

ÖZEL HABER 

Muratpaşa Belediye Başkanı, hukukçu ve yazar Ümit Uysal’ın kaleme aldığı “21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet” adlı eser, dördüncü baskısıyla  okurların gündeminde..
Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini günümüzün ekonomik, toplumsal ve teknolojik gelişmeleriyle birlikte ele alan kitap, Türkiye’nin geleceğine ilişkin önemli soruları gündeme taşıyor.
Kitap tüm siyasi görüşlerce  ilgi ve beğeni görürken  Başkan Ümit Uysal'a Türkiyenin tüm illerinden imza günü yapması için davet geliyor.

CUMHURİYET’İN İKİNCİ YÜZYILINA BİR BAKIŞ

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, yerel yönetim ve hukuk alanındaki çalışmalarının yanı sıra yazarlık kimliğiyle de okuyucularıyla buluşmayı sürdürüyor.

Cumhuriyet Kitapları tarafından ilk kez 2024 yılında yayımlanan “21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet”, genişletilmiş baskısında yer alan “Modernleşmenin Yapay Zekâ Çağındaki Yeni Aşaması” alt başlığıyla Cumhuriyet düşüncesini geleceğin dünyasıyla buluşturuyor.

Dördüncü baskıya ulaşan eser, Cumhuriyet’in yalnızca geçmişte yaşanmış tarihsel bir dönüşüm olmadığını, bugünün ve yarının Türkiye’sini anlamak açısından da değerlendirilmesi gerektiği düşüncesini işliyor.

ATATÜRK’ÜN KURULUŞ FELSEFESİNDEN YAPAY ZEKÂ ÇAĞINA

Ümit Uysal kitabında, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadrosunun düşünce dünyasını, Millî Mücadele’nin tarihsel koşullarını ve Cumhuriyet Devrimi’nin temel ilkelerini ele alıyor.

Eserin dikkat çeken yönlerinden biri ise tarihsel değerlendirmeleri günümüzün sorunlarıyla ilişkilendirmesi.

Demokrasi, hukuk, ekonomi, eğitim, bilim, üretim ve teknolojik gelişmeler gibi başlıklar üzerinden Türkiye’nin geleceğine ilişkin bir düşünce çerçevesi ortaya koyan Uysal, özellikle yapay zekâ çağında yaşanan dönüşüme dikkat çekiyor.

Kitap, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Türkiye’nin nasıl bir eğitim, kalkınma ve modernleşme anlayışına ihtiyaç duyduğu sorusunu okuyucuların değerlendirmesine sunuyor.

CUMHURİYET GEÇMİŞİN HATIRASI DEĞİL, GELECEĞİN PROGRAMIDIR

Ümit Uysal’ın kitabında öne çıkan temel düşünce, Cumhuriyet’in yalnızca geçmişin bir mirası olarak değil, geleceği şekillendirecek bir anlayış olarak ele alınması.

Uysal, Türkiye’nin geleceği açısından üretimin, bilimin, teknolojinin, ortak yurttaşlık bilincinin ve güçlü kurumların önemini vurguluyor.

Yapay zekâ çağında ülkeler arasındaki rekabetin daha da sertleşeceğine işaret eden Uysal, Türkiye’nin enerjisini verimsiz tartışmalar yerine eğitim, teknoloji ve ekonomik kalkınmaya yöneltmesi gerektiğini savunuyor.

TÜRKİYENİN TÜM İLLERİNDEN BAŞKAN UYSAL'A  İMZA GÜNÜ DAVETİ 
Ankara'da ağustos ayında yaptığı imza günü büyük ilgi gören başkan Ümit Uysal 
Türkiyenin çeşitli illerinden gelen imza günü davetlerine fırsat buldukça katılmaya gayret gösteriyor.

Uysal, bu toplantılarda Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı, değişen dünya koşulları ve Türkiye’nin geleceği üzerine değerlendirmelerde bulunuyor.

“Lavinya’nın Aşkla İmtihanı” adlı öykü kitabıyla edebiyat alanında da eser veren Uysal, “21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet” ile araştırma ve inceleme türündeki çalışmalarını okurlarıyla paylaşmayı sürdürüyor.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİR CUMHURİYET ÇALIŞMASI

Dördüncü baskısıyla yeniden gündeme gelen “21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet”, yalnızca Cumhuriyet tarihini anlatmakla yetinmeyen; tarihsel deneyimlerden hareketle Türkiye’nin yarınlarına yönelik sorular ortaya koyan bir eser niteliği taşıyor.

Ümit Uysal’ın çalışması, Cumhuriyet’in kazanımlarını, çağdaşlaşma anlayışını ve geleceğin dünyasında Türkiye’nin yerini düşünmek isteyen okuyucular için değerlendirmeye açık bir kaynak sunuyor.

BAŞKAN UYSAL'A   YAZAR ÜMİT UYSAL OLARAK ÖZEL SORULAR SORDUK 


BYTURCO MEDYA OLARAK YAPTIĞIMIZ ÖZEL RÖPORTAJDA  YAZAR ÜMİT UYSAL  SORULARIMIZI CEVAPLANDIRI,DI

Bu kitabı ne zaman neden yazdınız ?…
Bu kitabı yazmaya üç yıl önce karar verdim dünyadaki yırtıcı ticaret savaşları aşırı rekabet Şok teknolojik değişiklikler klasik batı üstünlüğünün doğu tarafından dengelenmesi ülkemizin giderek dünya sıralamasında ticaret açığı olarak yükselmesi beni bu kitabı yazma düşüncesine sevk etti çünkü 100 yıl önceki Cumhuriyet ruhuna yeniden ihtiyaç olduğunu düşündüm….
. Sizce dünyanın bu ortamında şu an yapılması gereken şey nedir…..
Türkiye’miz açısından şu an yapılması gereken şey mutlak bir kuvayi milliye birlik
teliğidir çünkü Şok teknolojik gelişmeler var dünyanın %80’i Türkiye’mizin %90’ı işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya klasik meslekler yok oluyor bu büyük değişiklik de teknolojisi olan ülkeler ayakta kalacak diğerleri nüfusu azaltılması gereken ülkeler kategorisinde olacak Türkiye’miz bu kategoride görmek istemiyorum….
.Sizce öncelikle yapılması gereken şey nedir….?Anlattığınız 
Öncelikle toplumun boş gereksiz tasnifler yaşam şekli üzerinden kimlikler üzerinden tasnifleri aşacak şekilde yüksek teknolojiye uyum sağlamaya planlı kalkınmaya dayanışma içinde ve kuvayi milliye ruhuyla çalışmaya ikna edilmesi sonrasında teknolojik altyapının hızla güçlendirilmesi bir yazılım iklimi ülkenin her yerinde oluşturulması kaliteli her alanda kaliteli veri tabanı inşa edilmesi nitelikli işlemci temini işletim sistemlerine kafa yorulması ve geliştirilmesi milli bulut sistemi bütün verilerin kilitlenneceği bir milli bulut sistemi çok hayatidirstart up yeni buluş yapan insanlarımızın desteklenmesi yurtdışına beyin göçünün ilk etapta durdurulması daha sonrasında geri göç sağlamak için gereken tedbirlerin alınması gerekmektedir….
Siz bunun Cumhuriyet ruhuyla başarılacağına inanıyorsunuz doğru mu anladım…
… Ancak ancak Cumhuriyet ruhuyla başarılabilir 100 yıl önce kuvayi milliye‘de birleşmiştik tekrar birleşmiz gerekiyor birinci Dünya Savaşı’nda 750.000 kaybın 500.000’i açlıktan tip üstlendi öncesinde balkan Savaşı’ndaki kayıplarında neredeyse dörtte üçü açlıktan tifüstendi… sömürgeleşmenin ve sanayi devrimini kaçırmanın bedeli bize açlık sefalet işgal oldu, bugün yine aynı tehdit vardır bugün tehdit daha da baş edilmesi zor bir zemin dedir çıkıp yaşamımızı feda ederek elimize silah alıp savaşarak halledebileceğimiz bir durum değildir bugünkü, bugünkü yaşamayı ve çok akıllı olmayı çok çalışkan olmayı çok zeki olmayı çok hoşgörülü olmayı birlik beraberlik tesis etmeyi güven oluşturmayı yeni bir etik üretmeyi gerektirmektedir….
Yeni bir etik üretmek nasıl olacak toplumu değiştirmek bu kadar kolay mı….
Türk toplumunun en güzel özelliği iyilikte de zaman zaman kötülükte de çok rekabetçi olabilmesidir eğer toplumun önüne iyi bir hedef torunları çocukları için gerçekçi yaşamsal hedef konulur ve buna inandırılırsa gerçekten başka bir etik başka bir sosyal doku duruş ve büyük mücadele gücü ortaya çıkar…
.Bahsettiğiniz bütün olumsuz gelişmelere rağmen umutlusunuz yani…
Çok umutluyum olmak zorundayız toplumumuza milletimize güveniyorum doğru bir siyasi ortam doğru bir liderlik doğru bir kapsayıcılık oluşturabilirsek bütün güçlükleri açacağımıza yürekten inanıyorum bunun için mücadele ediyorum….

Sayın Uysal çok teşekkür ediyoruz
Başarılar Diliyoruz.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
   
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya'da Altın Portakal Film Festivali Heyecanı
63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali geleneksel kortejle ...
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Yöreler Renkler Festivali ile Renklendi
Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’nin dört bir yanından kültürleri, yöresel ...
63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Geri Sayım Başladı
Antalya Altın Portakal Film Festivali bu sene 24- 31 Ekim 2026 tarihleri ...
Muratpaşa’da şiir ve müzik dolu gece
Muratpaşa Belediyesi, sanatseverleri şiir ve müziğin buluştuğu özel bir gecede bir araya getirdi.
 
 
TYB'de Prof. Dr. Muhammet Enes Kala Başkanlığında Yeni Yönetim Çalışmalara Başladı
Yapılan ilk toplantıda Genel Başkanlığa seçilen Prof. Dr. Muhammet Enes ...
Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Etkinlikleri sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cam Piramit’te düzenlenen Geleneksel ...
Eski İstihbaratcı Fevzi Bozkurt, “Yüzsüz” Romanıyla Gündemde
Eski İstihbaratcı Fevzi Bozkurt, Kalan Yayınları markasıyla yayımladığı ...
Antalya Büyükşehir Başkan Vekili Özdemir'i Altın Portakal Heyecanı Sardı
62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali heyecanını yaşadıklarını ...
 
 
4. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde coşku Sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Yörük ...
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
Antalya’nın zengin mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetlerini ve ...
4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yılki teması “Akdeniz Mutfağı”
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 9-11 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ...
Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanat rüzgarı esecek
Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat alanındaki önemli duraklarından biri ...
 
 
 
 
Bayramlar Sadece Takvimdeki Günler Değildir
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ByTurco Medya Yeneleniyor .Daha Çok Güçleniyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ByTurco Medya Yeneleniyor .Daha Çok Güçleniyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika